image

Amerikanen kunnen id-kaart en rijbewijs op iPhone en Apple Watch opslaan

woensdag 1 september 2021, 15:49 door Redactie, 14 reacties

Miljoenen Amerikanen kunnen straks hun identiteitskaart en rijbewijs op hun iPhone en Apple Watch opslaan en zich vervolgens via de apparaten identificeren, zo heeft Apple aangekondigd. Het techbedrijf werkt hiervoor samen met verschillende Amerikaanse staten, waaronder Arizona, Connecticut, Georgia, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma en Utah.

Gebruikers kunnen hun rijbewijs of identiteitskaart aan de Apple Wallet-app toevoegen en zich daarmee vervolgens ook identificeren. Om een rijbewijs of id-kaart toe te voegen moet er eerst via de iPhone een scan van het document worden gemaakt, gevolgd door een selfie die door de uitgevende staat ter verificatie wordt gecontroleerd. Tijdens de procedure moeten gebruikers ook verschillende bewegingen met hun hoofd maken. Zodra de betreffende staat akkoord geeft wordt het identiteitsdocument aan de Wallet-app toegevoegd.

Om de identiteitsinformatie vervolgens met overheidsinstanties te delen is een gezichtsscan via Face ID of een vingerafdruk via Touch ID vereist. Apple merkt op dat gebruikers hun iPhone niet hoeven te ontgrendelen, te laten zien of af te staan om hun identiteitsdocument te tonen. De communicatie vindt direct plaats tussen het toestel en de identiteitslezer. Verder laat Apple weten dat zowel de deelnemende staten als het techbedrijf niet weten waar en wanneer gebruikers hun id-kaart of rijbewijs presenteren.

Staten die aan het programma deelnemen en de Transportation Security Administration (TSA) zullen op een later moment laten weten wanneer ze de mobiele rijbewijzen en identiteitskaarten in de Wallet-app zullen ondersteunen. Apple is binnenkort ook van plan om gebruikers via de Wallet-app toegang tot hun woning te geven, hotelsleutels op te slaan alsmede bedrijfsbadges.

Reacties (14)
01-09-2021, 16:02 door Anoniem
Is het niet geweldig.
Je gooit het tegen een muur en het is kapot.
01-09-2021, 16:29 door Anoniem
Door Anoniem: Is het niet geweldig.
Je gooit het tegen een muur en het is kapot.
:-)
01-09-2021, 16:39 door Anoniem
Door Anoniem: Is het niet geweldig.
Je gooit het tegen een muur en het is kapot.
Jouw paspoort of idkaart gaan in de brand en weg is het! Geweldig! <Sarcasme uit>
01-09-2021, 17:08 door Anoniem
Als iPhonebezitter zie ik de toegevoegde waarde van een Apple Watch niet, behalve als een modeartikel: Smaken verschillen.. En het opslaan van ID(!) lijkt me juist GEEN goed idee. Zeer zeker niet in het licht van de geplande spyware. Geldt overigens voor alle apparaten.

Stoppen met dergelijke gimmicks in het kader van dommig gemakzucht en focussen op privacy van je betalende klanten is in deze tijden meer op zijn plaats. Dus door-ontwikkelen ipv tot een soort Chinees Google te vervallen.

Niemand zit hier op te wachten behalve overheden en ander gespuis.

Mooie cijfers op de beurzen voor Apple de laatste jaren. Daarbij heel goed te zien hoe ze zich in die periode steeds minder onderscheiden tov de concurrentie. Met het ene dieptepunt (bluetooth COVID/Google Tracker in het OS, opt-in maar toch..) na het andere (ongevraagd scannen van privébestanden en tróts op..) zijn m.i. moeilijk te reinigen smetten op hun verder kwalitatief hoogwaardige blazoen.
Met de (verkapte) staatssteun -veiligheid, bla bla- uit hun vaderland heeft Apple zeker geen windeieren gelegd.

Ik maak geen gebruik van iCloud en of mijn bestanden zijn gescand, zal ik ook geen nacht minder om slapen. Dus in feite werk ik hieraan mee: Ik ben kritisch maar niet paranoïde. Maar de mogelijkheid een (officieel en uitleesbare) ID oid opslaan op een apparaat die de hele dag online is, schept zeker weer geen vertrouwen.
01-09-2021, 17:35 door Anoniem
Straks geen id card en of paspoort op zak.

Digitalisering:

In de toekomst "wellicht verplicht" een smartphone/nano chip/slim device
en dit dan altijd bij je moeten dragen,
een slim device wat inmiddels door geavanceerde
technologieen,software en algoritmes je gedrag
beoordeelt,veroordeelt en je persoonlijke data dan verzend.

Deze wallet-app koppelt straks nog meer technische modules zoals toegang
tot woningen en wellicht nog veel meer aan jou smartphone/nano chip/slim device.

Een cruciale vraag is dan zit je straks vast aan je smartphone/nano chip onder de huid/slim device

Tegelijkertijd is deze smart technology op nano niveau te implenteren
nu heb je nog de apple wallet-app op een watch/smartphone als proef opzet.

Mochten de uitkomsten van deze testfase voorspoedig verlopen
dan kan het zo zijn dan men het als maatschappelijk geaccepteerd
gaat zien,zodat je er niet meer van af kunt, jij als mens(persoon)(lichaam)
verplicht gekoppeld aan een slim device)anders geen toegang meer tot velen zaken
en je word iemand zonder status/id- identificatie.

Mocht dit de werkelijkheid gaan worden dan is dit het serieuze
begin van wat je liever niet wilt.

The Matrix
01-09-2021, 19:38 door Anoniem
Stoppen met dergelijke gimmicks in het kader van dommig gemakzucht en focussen op privacy van je betalende klanten is in deze tijden meer op zijn plaats. Dus door-ontwikkelen ipv tot een soort Chinees Google te vervallen.
Vind ik ook, en waarom nu nog een veel te duren iPhone kopen, de meer waarde hebben ze voor mij te niet gedaan.
01-09-2021, 22:44 door Anoniem
Hier in Portugal kunnen ze sinds kort de burgerservicekaart, soort Id met daarop rijbewijsgegevens, zorgverzekering enz enz. ook in een app laden met QR code en dan hoef je de pasjes niet meer bij te hebben.
In het geval de politie de code niet kan lezen (niet allemaal hebben ze al apparatuur) mag je tot 5 dagen erna deze alsnog laten scannen of kaartjes laten zien op het dichts bij zijnde politiebureau.
Of je hier blij mee moet zijn weet ik niet.
01-09-2021, 23:32 door Anoniem
De volgende stap is een digitale euro of dollar gekoppeld aan aan een wallet app en de volledige uitfasering van contant geld.

Daarnaast zal er een social credit systeem komen.

Als je problemen hebt met de overheid dan wordt je social credit verlaagd en wordt je bankrekening geblokkeerd en je digitale ID uitgeschakeld en zul je beperkt worden in het reizen.

Surveilance camera's zullen je in de gaten houden om ervoor te zogen dat jij je aan de regels opgelegd door de staat houd !
02-09-2021, 08:56 door spatieman
en dan de opmerking krijgen, sorry, apple only....
daar sta je dan met je 1300 euo kostende android....
02-09-2021, 10:56 door Anoniem
Door spatieman: en dan de opmerking krijgen, sorry, apple only....
daar sta je dan met je 1300 euo kostende android....

Of met je 150 euro android, omdat je helemaal geen budget hebt voor een iphone van minstens 450 euro.

Nu, de dames en heren van de overheden zullen er wel voor zorgen dat dit voor iedereen 'toegankelijk' wordt, al je persoonlijke data op 1 device dat je feitelijk niet in eigen beheer hebt, handig! =(
02-09-2021, 14:41 door Anoniem
Kom maar op, ik ben al af van mijn sleutels en bankkaarten, nu moet ik wel denken dat ik mijn RB meeneem als die straks ook beschikbaar komt op mijn tel/apple watch, is dat enige wat ik meeneem naar buiten, tel bijna altijd, alleen de watch met sporten.
02-09-2021, 19:19 door Anoniem
What could possibly go wrong?
03-09-2021, 01:18 door Anoniem
Door Anoniem: Kom maar op, ik ben al af van mijn sleutels en bankkaarten, nu moet ik wel denken dat ik mijn RB meeneem als die straks ook beschikbaar komt op mijn tel/apple watch, is dat enige wat ik meeneem naar buiten, tel bijna altijd, alleen de watch met sporten.

You own Nothing,you become a possession.

The Matrix
03-09-2021, 10:37 door Anoniem
Door Anoniem: Kom maar op, ik ben al af van mijn sleutels en bankkaarten, nu moet ik wel denken dat ik mijn RB meeneem als die straks ook beschikbaar komt op mijn tel/apple watch, is dat enige wat ik meeneem naar buiten, tel bijna altijd, alleen de watch met sporten.
Totdat je niet braaf doet wat de overheid je zegt te doen en je mobiel op afstand wordt uitgeschakeld en je buiten de maatschappij wordt gezet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.