image

Coronatests en persoonlijke gegevens 700.000 Fransen gelekt via website

donderdag 2 september 2021, 11:13 door Redactie, 3 reacties

Door een groot datalek in Frankrijk zijn de coronatestresultaten en persoonlijke gegevens van 700.000 Fransen op straat komen te liggen. Het gaat om namen, geboortedata, adresgegevens, telefoonnummers, geslacht, burgerservicenummers, e-mailadressen en testresultaten.

Het datalek deed zich voor bij een op WordPress gebaseerd platform genaamd Francetest dat de gegevens van coronatests die bij apotheken worden uitgevoerd doorstuurt naar een platform van de Franse overheid. Een wachtwoord dat aanwezig was in een voor iedereen toegankelijk bestand op de website zou de oorzaak van het datalek zijn. Ook zou de website verschillende basale beveiligingsmaatregelen niet hebben getroffen.

Een patiënt die zijn resultaten via het platform wilde ophalen ontdekte dat het mogelijk was om gegevens van andere patiënten te benaderen en zelfs een account aan te maken, laat Mediapart weten. Het bedrijf achter het platform heeft het datalek inmiddels bij de Franse privacytoezichthouder CNIL gemeld, dat tevens een onderzoek is gestart, meldt Sud Ouest.

Reacties (3)
02-09-2021, 12:04 door Anoniem
Het datalek deed zich voor bij een op WordPress gebaseerd platform
Mijn familie had ook WordPress en ik stelde voor de security berichten in de gaten te houden en door te geven als er geüpdatet moest worden. Ik wil niet beweren dat ik een dagtaak had om alle beveiligingsproblemen te melden, maar de hoeveelheid aan lekken was dermate, dat de familie later heeft besloten om op te houden met WordPress.
03-09-2021, 11:30 door Anoniem
even apeldoorn bellen
06-09-2021, 11:25 door Leen_T
Ook hier zal de Taliban, als ze aan de macht zijn, vorige regimes zeer dankbaar zijn voor het bijhouden van zulke accurate databases, net zoals de Duitsers dat in WOII waren.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.