image

Petitie tegen het scannen van iPhones door Apple 25.000 keer ondertekend

donderdag 2 september 2021, 16:09 door Redactie, 5 reacties

Een petitie van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF tegen het scannen van iPhones door Apple is 25.000 keer ondertekend. Apple is van plan om later dit jaar twee scansystemen onder Amerikaanse gebruikers uit te rollen. Het ene systeem scant afbeeldingen die gebruikers naar iCloud Photos willen uploaden op kindermisbruik. Het tweede systeem scant, wanneer ingeschakeld door ouders, berichten van minderjarigen op "seksueel expliciet" materiaal en waarschuwt afhankelijk van de leeftijd en actie van de gebruiker de ouders.

"Wat Apple van plan is om te doen zal een groot gevaar voor onze privacy en security vormen. Het zal munitie aan autoritaire overheden geven die hun surveillance willen uitbreiden, en omdat het bedrijf in het verleden op verzoek van overheden security en privacy heeft gecompromitteerd, is het niet vergezocht dat het dit mogelijk nog een keer doet", aldus Jason Kelley van de EFF.

Kelley merkt op dat ook democratische landen bedrijven zoals Apple onder druk hebben gezet om toegang tot versleutelde data te krijgen en dat deze landen nu waarschijnlijk al aan het kijken zijn hoe het scansysteem hier hen bij kan helpen in de toekomst. Slechts wat kleine aanpassingen zijn voldoende om op andere content te zoeken of ieders account te controleren, in plaats van alleen kinderen, waarschuwt Kelley. De EFF is van plan om de petitie binnenkort aan Apple aan te bieden.

Reacties (5)
02-09-2021, 16:47 door [Account Verwijderd]
"Slechts wat kleine aanpassingen zijn voldoende om op andere content te zoeken of ieders account te controleren"

Precies wat ze altijd al willen.
02-09-2021, 19:32 door Anoniem
25000x keer getekend, hoeveel is dat nou op de Amerikaanse bevolking, zal Apple daar wakker van liggen?
02-09-2021, 20:03 door Anoniem
Nou wat zullen ze onder de indruk zijn. Petities hebben geen zin, alleen maar meer data die een keer op straat komt of sowieso al openbaar is.
02-09-2021, 22:39 door Anoniem
Maakt niet meer uit of die petitie succes gaat hebben. Al zou Apple de plannen terugdraaien, dan nog hebben ze die foute intentie. Ze willen scan-software installeren via een OS update, dus je betaalt een flink bedrag voor een apparaat die jou aan zou kunnen geven bij de politie. De database van 'foute plaatjes' wordt aangeleverd door een extern bedrijf, onbekend is waarnaar ze exact zoeken.

Op hun server de scan software draaien is prima, op MIJN device niet. Ik vetrouw al die Big tech bedrijven niet.. Apple, Google, Microsoft, FAcebook etc. Ze zijn dusdanig groot dat ze wel mee moeten werken met de autoriteiten willen ze business doen.
Ik heb toch al noot begrepen waarom mensen al hun files uploaden naar de computer van een ander (cloud services) die alles kan doorlichten....

Natuurlijk zijn er mensen met ranzige zooi op hun smarttphone op computer.. Maar het is niet Apple z'n taak om daar achteraan te gaan. Dat is de politie voor. Apple moet gewoon apparatuur leveren waarvoor ik ze betaal en me verder met rust laten..
03-09-2021, 09:58 door [Account Verwijderd]
Een punt dat onderbelicht wordt is dat deze functionaliteit zich juist ook tegen kinderen kan keren.
Laten we het eens hebben over kindermishandeling:

Mishandeling van kinderen vindt namelijk bijna alleen plaats in thuissituaties (Familiekring) Indien ouders/verzorgers de gelegenheid krijgen de content op de smartphones van hun kinderen te zien en dat dingen zijn waar zij het niet mee eens zijn kan dat juist kindermishandeling in de hand werken.

Apple begeeft zich op terrein (pedagogiek en alle aanverwante disciplines) waar zij aantoonbaar totaal geen kaas van hebben gegeten. Hoogmoed, en het idee van: "wij van Apple weten wat goed is voor de mensheid" is hen helemaal in de bol geslagen.

Indringend detail: Ik vraag mij ook af of de homoseksuele CEO van Apple: Tim Cook, de introspectie heeft wat hij ervan zou vinden als zijn ouders zonder zijn medeweten foto's met leuke jongens in explicite pose op zijn smartphone zouden hebben gevonden.

Apple is een typisch voorbeeld van de preutsheid van de VS waar men bijvoorbeeld al op zijn kop stond van een 'nipple glitch' op tv van de zus van Michael Jackson, maar achter de coulissen een porno industrie toestaat met een omzet die miljarden dollars beloopt.

Navrant detail: De rollen zijn helemaal omgekeerd vergeleken met hun eerste commercial uit 1984:

https://www.youtube.com/watch?v=OYecfV3ubP8
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.