image

FBI: geen aanwijzingen dat Rusland ransomwaregroepen aanpakt

woensdag 15 september 2021, 09:38 door Redactie, 7 reacties

Er zijn geen aanwijzingen dat de Russische overheid ransomwaregroepen in het land aanpakt die verantwoordelijk zijn voor aanvallen tegen Amerikaanse organisaties, zo stelt Paul Abbate, adjunct-directeur van de FBI. Onlangs meldde Chris Inglis, de Amerikaanse National Cyber Director, dat na een reeks grote ransomware-aanvallen deze zomer op Amerikaanse bedrijven en organisaties er nu een afname zichtbaar is.

Eerder riep de Amerikaanse president Biden de Russische president Poetin op om ransomwaregroepen in het land aan te pakken. Tijdens een overleg gaf Biden de Russische president ook een lijstje met Amerikaanse sectoren die niet mogen worden aangevallen. "Gebaseerd op wat we hebben gezien zijn er geen aanwijzingen dat de Russische overheid ransomwaregroepen aanpakt die in deze omgeving die ze hebben gecreëerd opereren", aldus Abbate.

De FBI-topman stelde dat de Amerikaanse autoriteiten om hulp en samenwerking hebben gevraagd. "En we hebben niets gezien. Dus in dit opzicht is er niets veranderd." Eerder had Biden al gesteld dat de VS verwacht dat de Russische autoriteiten actie ondernemen wanneer er een ransomware-aanval vanaf Russisch grondgebied plaatsvindt.

Reacties (7)
15-09-2021, 10:19 door Anoniem
Ontbreekt bewijs, dan is dat nog geen bewijs dat iets ontbreekt.
15-09-2021, 10:34 door waterlelie - Bijgewerkt: 15-09-2021, 10:35
Het wordt steeds duidelijker, dat dit oogluikend door de Russische overheid wordt toegestaan. De hackers of meer waarschijnlijk de georganiseerde misdaad waar de de hackers deel uit van maken dienen voor de machthebbers in het Kremlin als een toekomstige vorm van wisselgeld, waarmee ze deals afsluiten met de westerse wereld. In gewone taal afpersing. Rusland is op zijn best nog een schijn democratie te noemen, maar feitelijk kan je gewoon spreken van een maffia Staat.
15-09-2021, 12:19 door Anoniem
Door Anoniem: Ontbreekt bewijs, dan is dat nog geen bewijs dat iets ontbreekt.

Dat dus. Hoog tijd dat Amerikaanse bedrijven/instituten hun security op orde gaan krijgen ipv een federaal onderzoeksbureau weer gaat zitten huilen om 'Russen', zonder ook maar enig bewijs ervan te tonen.

Homeland Security zou het onderhand makkelijk moeten kunnen winnen van dergelijke hackertjes op dievenpad.
15-09-2021, 13:50 door Anoniem
Ja, toch doet Cloudprotect het niet zo goed dus.
15-09-2021, 15:48 door johanw
Ze doen er net zo veel tegen als de Amerikanen tegen het illegale hacken door de NSA of de liquidaties door de CIA.
15-09-2021, 16:08 door Anoniem
We leven in een security omkeringswereld.
Wat moet er nog gebeuren eer de grote meute dit gaat zien. Horende doof en ziende blind, auditief en visueel niet in staat, zonder dat het aan de zintuigen kan liggen.
Met voldoende technisch inzicht komt de waarheid in zicht (follow the money), maar de meeste mensen varen blind op externe bakens, die zeer verraderlijk kunnen zijn.
#sockpuppet
20-09-2021, 12:17 door Anoniem
Na het telefoontje van Biden aan Putin ging REvil plotseling uit de lucht. Daarna kreeg Kaseya via een onbekend gebleven intermediair een decodeersleutel toegespeeld, zodat de gedupeerden weer bij hun gegijzelde bestanden konden. Even leek het er op dat de REvil bende van de aardbodem was verdwenen, maar niets bleek minder waar.

https://www.security.nl/posting/719607/Websites+REvil-ransomwaregroep+weer+online+na+Kaseya-aanval
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.