image

Autoriteit Persoonsgegevens kan weer datalekmeldingen ontvangen

maandag 20 september 2021, 11:18 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 20-09-2021, 11:32

Het online formulier waarmee organisaties datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens kunnen melden is weer online. Door werkzaamheden was het formulier het afgelopen weekend offline, waardoor de toezichthouder geen datalekmeldingen kon ontvangen. Werkzaamheden aan de it-systemen van de privacytoezichthouder waren de reden dat het meldformulier het afgelopen weekend niet beschikbaar was.

Bedrijven en overheden die met een datalek te maken hebben moeten dit uiterlijk binnen 72 uur bij de Autoriteit Persoonsgegevens melden. Doordat het meldformulier tijdelijk offline was konden organisaties die in deze periode met een datalek te maken kregen dit niet binnen de gestelde deadline melden. De AP zegt hier rekening mee te zullen houden. Organisaties die tussen 17 en 20 september een datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens moesten melden krijgen hier tot en met vrijdag 24 september de tijd voor.

Reacties (2)
20-09-2021, 11:30 door [Account Verwijderd]
Ik moest even flink op mijn kalende bol krabben....Op maandag 20 september 11:18 uur een nieuwsbericht welke meldt dat het komende weekend - was het afgelopen weekend - tot vanochtend, 20 september 08:00 uur geen meldingen bij de AP kunnen worden gedaan :-)

Zijn hier medewerkers aangenomen van de NOS? Die zijn het benul van datum/tijd soms ook kwijt :-)
20-09-2021, 18:51 door karma4
Dat is een ernstog datalek bij de AP, de vereiste continuiteit is niet volgens de stand van de techniek.
Het schipperen met de wettelijke regels is de AP aan te rekenen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.