image

FNV wil opvragen vaccinatiebewijs door werkgevers strafbaar stellen

vrijdag 1 oktober 2021, 10:17 door Redactie, 84 reacties

Vakbond FNV wil dat het strafbaar voor werkgevers wordt om werknemers om hun test- en vaccinatiebewijs te vragen. Als het aan de vakbond ligt wordt dit in de tijdelijke coronawet opgenomen. De vakbond zegt dat er een toename is van werknemers die bellen omdat ze door hun werkgevers worden gevraagd een vaccinatiebewijs via de CoronaCheck-app te overleggen. FNV heeft naar eigen zeggen diverse klachten ontvangen dat werkgevers loon inhouden, mensen verlof laten opnemen of op onbetaald verlof sturen wanneer ze geen vaccinatiebewijs kunnen tonen.

Eerder stelde de Autoriteit Persoonsgegevens dat iemands vaccinatiestatus een gegeven is over de gezondheid van die persoon. Volgens de AVG zijn gezondheidsgegevens bijzondere persoonsgegevens, die alleen onder strikte voorwaarden mogen worden verwerkt. "Er is momenteel geen specifieke wetgeving waarin is geregeld dat werkgevers gezondheidsgegevens van werknemers mogen verwerken", aldus de privacytoezichthouder.

Begin september lieten werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland weten dat werkgevers het vaccinatie- of testbewijs van hun werknemers moeten kunnen checken en de mogelijkheid moeten krijgen om mensen die niet zijn gevaccineerd, getest of hersteld van corona niet zonder meer toe te laten op de werkvloer.

Onlangs maakte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend dat het niet zal optreden tegen bedrijven die een bewijs eisen, omdat het 'ondanks dat het verboden is, het niet precies zo in de wet staat, waardoor we niet kunnen optreden'. Volgens FNV verwacht de overheid dat werknemers dit zelf, al dan niet via de rechter, oplossen.

Kitty Jong, vicevoorzitter FNV, stelt dat werknemers vanwege de machtsverhouding altijd op achterstand staan tegenover hun werkgever. "Bovendien sorteert de minister van VWS voor op de zaken, door al te praten over een toekomstige wettelijke grondslag. Wij zeggen juist: gebruik de tijdelijke coronawet om het vragen naar test- en vaccinatiebewijzen door werkgevers strafbaar te stellen en ondersteun werknemers hiermee om hun rechten te beschermen."

"Laat ik duidelijk zijn; we zijn vóór een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Dat is goed voor de veiligheid op de werkvloer, voor sectoren die nog te maken hebben met beperkingen, én het helpt tegen overbelasting van de zorg", gaat Jong verder. "Maar we willen de medische privacy van werknemers hiervoor niet te grabbel gooien. Op dat recht moeten we als samenleving zuinig zijn."

Reacties (84)
01-10-2021, 11:22 door Anoniem
Tja het probleem is natuurlijk dat het gevaccineerd zijn van een werknemer voor de werkgever kan bepalen hoe inzetbaar
die werknemer is.
De FNV praat nog steeds over "de werkvloer", de klassieke fabriek of het kantoor waar de werknemer anoniem zijn/haar
taak vervult en niet mag worden gevraagd daarbij prive gegevens te overleggen.
Maar zo werkt het natuurlijk allang niet meer. Werknemers van een bedrijf werken veelal niet meer bij dat bedrijf
zelf, maar worden elders ingezet. Alles wordt uitbesteed tegenwoordig. Als een werknemer ergens moet werken waar
vaccinatie verplicht is, en de werknemer is niet gevaccineerd of wil daar niks over zeggen, dan is die voor de werkgever
gewoon niet meer inzetbaar.
Dat heeft niks te maken met "werkgever wil graag neuzen in gezondheidsgegevens van werknemer" waarvoor die
regels ooit zijn opgezet, dat is puur een inzetbaarheidscriterium waaronder ook dingen als kleding, tatoeages, piercings
etc kunnen vallen. Heb je bepaalde kenmerken dan ben je op bepaalde plaatsen niet inzetbaar, en de werkgever moet
daar op selecteren en de mogelijkheid hebben dat te doen.
01-10-2021, 11:29 door Erik van Straten
Een goed voorbeeld waarom de verplichting om een QR-code (+ identificatiebewijs) te tonen bij het uitgaan een hellend vlak is. Als je dat verplicht, valt het niet uit te leggen waarom bijv. horecapersoneel en artiesten niet zo'n QR-code aan hun werk-/opdrachtgever hoeven te laten zien.

De volgende stap is dat werkgevers eisen dat je bewijst dat je niet rookt, de avond voor het werk niet teveel drinkt en op tijd naar bed gaat, wel beweegt maar niet deelneemt aan sporten met een hoog letselrisico, etcetera.
01-10-2021, 11:41 door Bitje-scheef
Tijdelijk de bedrijfskantine registreren als horecagelegenheid..
01-10-2021, 11:49 door Anoniem
Prima actie, een werkgever mag ook niet vragen naar de sexuele voorkeur of gezondheid in het algemeen. Corona wordt echt misbruikt om veel misdadige zaken voor elkaar te krijgen. En helaas groeit de NSB mentaliteit weer bij veel Nederlanders, veelal gevoed door de onnodige angst voor een virusje waar nog minder dan een procent serieus ernstige gevolgen van ondervindt. Ondertussen worden wel bijna 18 miljoen mensen gegijzeld door de test/qr samenleving waarin we gerold zijn zonder dat er ook maar enige onderbouwing is welke enorme risico's daarmee voorkomen gaan worden. De cijfers van het RIVM en de WHO onderbouwen een dergelijke test/qr verplichting totaal niet maar inmiddels worden we er wel mee in gijzeling gehouden want als je met een groen vinkje moet aantonen dat je ' erbij hoort' dan is er geen sprake van vrijheid meer.
Als acties als deze van diverse werkgevers niet bestraft gaan worden dan glijden we echt af naar een soort van Chinese dictatuur, als we daar al niet flink naar toe op weg zijn.
Ondertussen liegen en bedriegen politici ons vrijwel dagelijks voor alsof dat de normaalste zaak van de wereld is zonder dat er enige consequenties uit voort komen. Misdaad loont dus zou je kunnen concluderen als je naar het zooitje ' volksvertegenwoordigers' kijkt. Waarom zouden wij ons dan nog aan de regels houden als onze 'volksvertegenwoordiging' dat ook niet doet?
01-10-2021, 11:54 door Anoniem
Door Erik van Straten: Een goed voorbeeld waarom de verplichting om een QR-code (+ identificatiebewijs) te tonen bij het uitgaan een hellend vlak is. Als je dat verplicht, valt het niet uit te leggen waarom bijv. horecapersoneel en artiesten niet zo'n QR-code aan hun werk-/opdrachtgever hoeven te laten zien.

De volgende stap is dat werkgevers eisen dat je bewijst dat je niet rookt, de avond voor het werk niet teveel drinkt en op tijd naar bed gaat, wel beweegt maar niet deelneemt aan sporten met een hoog letselrisico, etcetera.

Dit krijg je met een VVD-CDA regering.... (net als de toeslag-affaire) met bovendien een soort Marktkoopman (de Jonge) als minister.
01-10-2021, 12:12 door majortom - Bijgewerkt: 01-10-2021, 12:13
Door Anoniem:
Door Erik van Straten: Een goed voorbeeld waarom de verplichting om een QR-code (+ identificatiebewijs) te tonen bij het uitgaan een hellend vlak is. Als je dat verplicht, valt het niet uit te leggen waarom bijv. horecapersoneel en artiesten niet zo'n QR-code aan hun werk-/opdrachtgever hoeven te laten zien.

De volgende stap is dat werkgevers eisen dat je bewijst dat je niet rookt, de avond voor het werk niet teveel drinkt en op tijd naar bed gaat, wel beweegt maar niet deelneemt aan sporten met een hoog letselrisico, etcetera.

Dit krijg je met een VVD-CDA regering.... (net als de toeslag-affaire) met bovendien een soort Marktkoopman (de Jonge) als minister.
Vergeet D66 niet. De "privacy" partij wil o.a. graag 2G invoeren.
01-10-2021, 12:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-10-2021, 12:28
@ Vandaag, 11:22 door Anoniem,

En in welk bedrijf is het dan al verplicht om alleen ingeënt te mogen werken?
Daar is nog steeds geen wettelijke bepaling voor.
Jij zou het misschien wel graag willen, maar dat heeft er weinig mee te maken als jou collega het verder weigert.
En ze kunnen je daar ook niet voor ontslaan.
Ze kunnen je wel weg treiteren met ze alle, maar dat ga je winnen als daar geen aanleiding voor was.
Als dat weg treiteren er alleen om gaat dat jij hier geen zin in hebt.
01-10-2021, 12:31 door DLans
Ik kan me genoeg situaties bedenken waarbij het verplicht stellen van vaccineren en weten dat men gevaccineerd is gewoon belangrijk is. Ik heb maanden lang bij een ziekenhuis gewerkt op werkplekbeheer. Dat is welliswaar een 'simpele' functie, maar je komt echt overal. Operatiekamers, spoedeisende hulp, letterlijke alle afdelingen dus ook waar kwetsbare mensen liggen etc. Om mensen in zo'n situatie te beschermen kan ik het me indenken dat vaccineren gewenst/verplict is en dat men weet dat je dit bent, kunnen controleren.
01-10-2021, 12:39 door Anoniem
Erik heeft m.i. weer eens volkomen gelijk. Doch de rechter, die meegaat met een OM, dat aan de kant van de ministeriële vaccin-lobby staat (er zijn weer voor twee nieuwe seizoenen heel veel booster-prikjes ingekocht), vindt de coronapaswet wel discriminatie, maar dit soort discriminatie moet op bepaalde gronden kunnen, vindt de rechter dus (hoe zout wil je het gegeten hebben?).

Men durft er dus eenvoudigweg niet tegen in te gaan. Dan moet ieder voor zich dat dan maar doen. Wat op andere wetsgronden rammelt de boel aan alle kanten. Is onze werkgever ook ineens hoofd bedrijfsgeneeskundige dienst? Bestaat het medisch geheim en de eed ineens niet meer of is tie opgeschort? Nog niets van vernomen. Ik wil geeneens door kennissen naar mijn medische status gevraagd worden, dat zijn onbeleefde en impertinente vragen. Daar heeft u niets mee te maken, mijnheer/mevrouw/jongmens. Oh, dan weet ik (al) genoeg, zal het antwoord luiden en de pro-vaxx-lobby lacht in hun vuistje (ook hier). Wie willen er allemaal meewerken aan het totstandkomen van een corona-apartheidsstaat (globaal nog wel te verstaan)?

Mag dan een werkgever ook onder bepaalde voorwaarden discrimineren? Dan wil ik een gratis hepatitis-B vaccinatie als ik met jeugd moet werken. Dan moeten mensen in een vleeswerkend bedrijf ook getest worden en een bewijs hebben, dat ze niet besmettelijk zijn voor de voedselketen in de voedselverwerking.

En niet alleen een tweedeling maken op grond van corona-gevaccineerd of niet. Het lijkt wel of de hele wereld opgedeeld mag worden onder drang en dwang tussen veilig gevaccineerden (of wat toch nog niet zo veilig zal blijken te zijn) en onreine gevaarlijke ongevaccineerden, die je mag discrimineren en uitsluiten op de werkvloer en elders (niet naar de kantine, naar een apart buitentoilet, geen vergaderingen met gevaccineerden en ongevaccineerden, vaccinatie-apartheid invoeren).

Het begint dus ergens, maar waar eindigt dit? Is echt 98% van onze bevolking voor dit soort maatregelen, zoals Biden ons wil doen geloven bij het krijgen van zijn derde boosterprik onst? Of wordt er weer eens gigantisch gelogen? Naar wat voor maatschappij gaan we gelijdelijk?

Het zal mijn tijd wel uitduren, als een tot de onnutte opvreters gerekende gepensioneerde wereldbewoner, maar voor onze jeugd dendert er een hele zware tijd op hen af. Maar wacht, niet getreurd, Minister De Jonge kan nu zijn master diploma voor de lagere school gaan halen aan de Erasmus Universiteit. Zal dat zijn gezag naar rato doen toenemen? Het antwoord op deze vraag en andere vragen is aan u allen.

multi anoniem
01-10-2021, 12:45 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-10-2021, 12:49
Wat is dat ? werkplekbeheer in een ziekenhuis.
Een ziekenhuis bed bezet houden?
Ik kan mij dan voorstellen dat je overal komt als ze je moeten onderzoeken.

Wat doe jij, ik beheer een werkplek in een ziekenhuis.
Dat is weer eens wat anders dan zeggen dat je ziek was.
01-10-2021, 12:50 door Anoniem
Door Erik van Straten: Een goed voorbeeld waarom de verplichting om een QR-code (+ identificatiebewijs) te tonen bij het uitgaan een hellend vlak is. Als je dat verplicht, valt het niet uit te leggen waarom bijv. horecapersoneel en artiesten niet zo'n QR-code aan hun werk-/opdrachtgever hoeven te laten zien.

De volgende stap is dat werkgevers eisen dat je bewijst dat je niet rookt, de avond voor het werk niet teveel drinkt en op tijd naar bed gaat, wel beweegt maar niet deelneemt aan sporten met een hoog letselrisico, etcetera.

Dat gaat voor mijn part nog. Maar de daaropvolgende stap gaat over geestesziekten, en zowel de diagnose als de behandeling daar is nogal subjectief. Ook is het nog niet zo lang geleden dat gedwongen lobotomie en elektroschoktherapie in de medische wetenschap net zo'n hot item was als coronavaccinaties nu...
01-10-2021, 12:54 door Anoniem
Ik ben het wel met DLans eens, maar dan nog blijf je zitten met het exclusief afdwingen van dit voor corona en er zijn nog zoveel andere criteria, waar men het niet doet. Waarom onder Minister Borst geen pneumokkokken vaccinatie voor mensen met teruglopende immuniteit en nu ineens wel voor een bepaalde categorie ouderen en nog wel gratis. Hepatitis is een gigantisch probleem, maar daar wordt niet zo mee omgegaan als met corona (ineens is de hele wereld corona-bewust gemaakt), maar het zal je kapper maar zijn die je besmet of je bloedbank (gelet op het drama dat zich in Frankrijk afspeelde)? Zijn we zo met HIV omgegaan als nu met vaccinatie?

Vroeger hebben we leren leven met zekere risico's en dat is het (ons) hele leven. Nu zie je aan deze maatregelen, dat het helemaal niet gaat om wat je aanstipt, het gaat om controle. Ik zet ook graag de ramen open om goed te ventileren en ik ben ook bang voor een sheddend persoon, of het nu een gevaccineerde of ongevaccineerde is. Ik weet dat het onzin moet zijn, maar het is de prijs dat ieder nu betaalt voor deze psy-op en het angstbombardement van de afgelopen bijna 600 dagen. Stoppen ermee en zo snel mogelijk. Terug naar de Q-koorts waarschuwingen en de DKP prikken.

Gewoon bij verschijnselen van wat dan ook, 1 remedie thuisblijven, je werkgever bellen en een gratis test laten regelen. Er zijn heus nog begripvolle werkgevers, die voor hun medewerkers staan gevaccineerd en ongevaccineerd. De rest is de naam werkgever niet waardig, dat zijn slavendrijvers.

multi anoniem
01-10-2021, 13:04 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 12:39 door Anoniem,

We hebben hier al gelezen om van de kantine dan maar onder de horeca en restaurant te laten vallen
Dan gaan al die weigeraars maar buiten zitten met hun broodtrommeltje en hun thermosfles koffie.
Weer of geen weer, hadden ze zich maar moeten laten prikken
Of in de stalling (als die er is) met een kacheltje als het koud wordt. Of gewoon in een keet op het terrein.
01-10-2021, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem: Tja het probleem is natuurlijk dat het gevaccineerd zijn van een werknemer voor de werkgever kan bepalen hoe inzetbaar
die werknemer is.
De FNV praat nog steeds over "de werkvloer", de klassieke fabriek of het kantoor waar de werknemer anoniem zijn/haar
taak vervult en niet mag worden gevraagd daarbij prive gegevens te overleggen.
Maar zo werkt het natuurlijk allang niet meer. Werknemers van een bedrijf werken veelal niet meer bij dat bedrijf
zelf, maar worden elders ingezet. Alles wordt uitbesteed tegenwoordig. Als een werknemer ergens moet werken waar
vaccinatie verplicht is, en de werknemer is niet gevaccineerd of wil daar niks over zeggen, dan is die voor de werkgever
gewoon niet meer inzetbaar.
Dat heeft niks te maken met "werkgever wil graag neuzen in gezondheidsgegevens van werknemer" waarvoor die
regels ooit zijn opgezet, dat is puur een inzetbaarheidscriterium waaronder ook dingen als kleding, tatoeages, piercings
etc kunnen vallen. Heb je bepaalde kenmerken dan ben je op bepaalde plaatsen niet inzetbaar, en de werkgever moet
daar op selecteren en de mogelijkheid hebben dat te doen.

Gewoon ervoor zorgen dus dat nergens het vaccinatiebewijs verplicht gesteld kan worden, dan is het probleem makkelijk opgelost ;-)

De werkgever moet helemaal niet selecteren o.b.v. medische status. Dat is allemaal verzonnen door mensen die het allemaal heel "handig" achten en nu de kans schoon zien om het door te drukken. En jij loopt mee in die val.
01-10-2021, 13:07 door Anoniem
Door Anoniem: Prima actie, een werkgever mag ook niet vragen naar de sexuele voorkeur of gezondheid in het algemeen. Corona wordt echt misbruikt om veel misdadige zaken voor elkaar te krijgen. En helaas groeit de NSB mentaliteit weer bij veel Nederlanders, veelal gevoed door de onnodige angst voor een virusje waar nog minder dan een procent serieus ernstige gevolgen van ondervindt. Ondertussen worden wel bijna 18 miljoen mensen gegijzeld door de test/qr samenleving waarin we gerold zijn zonder dat er ook maar enige onderbouwing is welke enorme risico's daarmee voorkomen gaan worden. De cijfers van het RIVM en de WHO onderbouwen een dergelijke test/qr verplichting totaal niet maar inmiddels worden we er wel mee in gijzeling gehouden want als je met een groen vinkje moet aantonen dat je ' erbij hoort' dan is er geen sprake van vrijheid meer.
Als acties als deze van diverse werkgevers niet bestraft gaan worden dan glijden we echt af naar een soort van Chinese dictatuur, als we daar al niet flink naar toe op weg zijn.
Ondertussen liegen en bedriegen politici ons vrijwel dagelijks voor alsof dat de normaalste zaak van de wereld is zonder dat er enige consequenties uit voort komen. Misdaad loont dus zou je kunnen concluderen als je naar het zooitje ' volksvertegenwoordigers' kijkt. Waarom zouden wij ons dan nog aan de regels houden als onze 'volksvertegenwoordiging' dat ook niet doet?

100% waar wat je zegt.
01-10-2021, 13:07 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 12:54 door Anoniem,

En als jou werkgever nou perse wil weten of jij wel een gesprek met een psycholoog of psychiater heb gehad.
Tenslotte kan zo iets altijd terug komen.
En dat moet je niet willen, kan levensgevaarlijk zijn.
Want dat hangt er maar van af waarom jij dat gesprek daar gehad heb,
01-10-2021, 13:09 door Anoniem
Door DLans: Ik kan me genoeg situaties bedenken waarbij het verplicht stellen van vaccineren en weten dat men gevaccineerd is gewoon belangrijk is. Ik heb maanden lang bij een ziekenhuis gewerkt op werkplekbeheer. Dat is welliswaar een 'simpele' functie, maar je komt echt overal. Operatiekamers, spoedeisende hulp, letterlijke alle afdelingen dus ook waar kwetsbare mensen liggen etc. Om mensen in zo'n situatie te beschermen kan ik het me indenken dat vaccineren gewenst/verplict is en dat men weet dat je dit bent, kunnen controleren.

Totdat je gaat nadenken en je bedenkt dat een corona-vaccinatie amper bescherming biedt tegen overdracht.
Laat verplegend personeel ook in hun waarde. We hebben die mensen nodig.
Niet iedereen die anders denkt dan jij moet het leven zuur gemaakt worden.
01-10-2021, 13:16 door Anoniem
Mensen die met een coronapas rondlopen en die trots laten zien zijn echt enorm dom.

1. Ze maken zichzelf enorm chantabel. De overheid kan in de toekomst elke regel uitschrijven of wet doorvoeren die weer nieuwe voorwaarden stelt aan je groene vinkje waar je dan weer aan moet voldoen. Ze hebben nu het ultieme pressiemiddel. Voldoe je niet meer aan de nieuwe voorwaarden? Dan krijg je geen verlenging van je groene vinkje.

2. Het dedain waarmee veel mensen hun QR-code laten zien en zich 'beter' voelen dan mensen die buiten staan is echt stuitend. Het narratief vanaf de overheid helpt ook niet mee. Ze werken er hard aan om met een beloningsysteem (het groene vinkje) mensen te laten denken dat ze het "juiste" hebben gedaan en daardoor beter zijn dan anderen die geen groen vinkje hebben. Bovendien propageert de overheid dat alles wat mogelijk nog mis zal gaan (oplopende besmettingen, etc) komt door de *ongevaccineerden* (wat wetenschappelijk en getalsmatig nergens op slaat. Hierdoor hebben de mensen met de groene vinkjes ook nog een mentaal concept gekregen om alle twijfel en tegenargumenten van zich af te kunnen beredeneren. Naar "wappies" hoeven ze immers niet te luisteren en alle feiten die hun ongelijk aantonen kunnen ze veilig negeren. Ze zijn immers reeds beloond door de overheid met hun groene vinkje.

Naar psychologisch spelletje. Ik zie iedereen die hier weerstand tegen biedt als dappere mensen.
01-10-2021, 13:23 door [Account Verwijderd]
Hebben al die voorstander nou niet door hoe makkelijk die grens steeds een stukje verder opschuift over wat redelijk is en niet.
Bij het volgende wat ze zouden kunnen bedenken zou je daar zelf wel eens het slachtoffer van kunnen zijn.
01-10-2021, 13:27 door Anoniem
Door BertG.: Hebben al die voorstander nou niet door hoe makkelijk die grens steeds een stukje verder opschuift over wat redelijk is en niet.
Bij het volgende wat ze zouden kunnen bedenken zou je daar zelf wel eens het slachtoffer van kunnen zijn.

Zij denken serieus dat het hierbij blijft en dat het een zeer tijdelijke maatregel is xD

Ik ben tijdens deze pandemie echt geschrokken van de domheid van de mensen en de incompetentie van bestuurders.
01-10-2021, 13:27 door Anoniem
Door BertG.:Dan gaan al die weigeraars maar buiten zitten met hun broodtrommeltje en hun thermosfles koffie.

Nee joh. Die mogen dan gewoon thuis werken van de baas. (Wat ze nu al ruim 1,5 jaar deden)
01-10-2021, 13:28 door Anoniem
Door Erik van Straten: Een goed voorbeeld waarom de verplichting om een QR-code (+ identificatiebewijs) te tonen bij het uitgaan een hellend vlak is. Als je dat verplicht, valt het niet uit te leggen waarom bijv. horecapersoneel en artiesten niet zo'n QR-code aan hun werk-/opdrachtgever hoeven te laten zien.
Als, als... Je hebt helemaal gelijk.

Dit zijn de feiten. De ziekenhuiscijfers zijn nu zo ontiegelijk laag, dat zou een actie van het kabinet moeten geven, maar gezien de reaktie van Mona Keizer vorig weekend geeft mij dit het gevoel dat het niet voorbij is. Deze akties zijn illegaal, maar het kabinet wil dit toch laten gebeuren. Kijk eens naar Finland en Denemarken die beide nu Corona als voorbij hebben verklaard. En kijk dan naar Florida en Texas waar de cijfers ook omlaag schieten en naar de UK. Precies hetzelfde. Deze landen en staten hebben allemaal Corona voorbij verklaard. Nederland niet. Maar dat brengt mij bij de vraag waarom niet? Het antwoord is dat ze dat NIET willen. Dat is simpel. Ze willen gewoon deze onzin blijven verkopen.

De volgende stap is dat werkgevers eisen dat je bewijst dat je niet rookt, de avond voor het werk niet teveel drinkt en op tijd naar bed gaat, wel beweegt maar niet deelneemt aan sporten met een hoog letselrisico, etcetera.
Een waarheid als een koe. Een dystopie, dat wel natuurlijk.
01-10-2021, 13:34 door Anoniem
@ BertG,

Je ziet zelf nu wat je met een QR code op je smartphone allemaal kan openbaren aan de werkgever.
Je ziet zelf nu waar het begint, maar niet en nooit waar men het wil laten ophouden.

Wij moeten weer eens met de billen bloot, maar 'zij' niet in deze wij-zij maatschappij.

Wist jij overigens dat de PVDA is gestart als een vrijmetselaarsproject?
01-10-2021, 13:35 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Erik van Straten: Een goed voorbeeld waarom de verplichting om een QR-code (+ identificatiebewijs) te tonen bij het uitgaan een hellend vlak is. Als je dat verplicht, valt het niet uit te leggen waarom bijv. horecapersoneel en artiesten niet zo'n QR-code aan hun werk-/opdrachtgever hoeven te laten zien.

De volgende stap is dat werkgevers eisen dat je bewijst dat je niet rookt, de avond voor het werk niet teveel drinkt en op tijd naar bed gaat, wel beweegt maar niet deelneemt aan sporten met een hoog letselrisico, etcetera.

Dit krijg je met een VVD-CDA regering.... (net als de toeslag-affaire) met bovendien een soort Marktkoopman (de Jonge) als minister.
D66 doet ook aardig mee hoor. Alleen Christenunie doet een beetje normaal, maar zij zijn gevangen in deze situatie.
01-10-2021, 13:46 door [Account Verwijderd]
Nederland is gewoon veel te soft in haar beleid Neem dan Italië: Verplichte coronapas voor werkenden Italië: 'Twintig procent van salaris op aan testen'.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2399858-verplichte-coronapas-voor-werkenden-italie-twintig-procent-van-salaris-op-aan-testen
01-10-2021, 13:57 door Anoniem
Door Toje Fos: Nederland is gewoon veel te soft in haar beleid Neem dan Italië: Verplichte coronapas voor werkenden Italië: 'Twintig procent van salaris op aan testen'.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2399858-verplichte-coronapas-voor-werkenden-italie-twintig-procent-van-salaris-op-aan-testen

De zo gevreesde "tweedeling", waar de activisten die zich uiten tegen de coronomaatregelen om politieke redenen mee schermen, ontstaat doordat een substantieel deel van de Nederlandse samenleving weigert om zichzelf solidair op te stellen jegens de ouderen en kwetsbaren (waaronder ook veel jongeren).

Een deel van de weigeraars meent goede redenen te hebben om vaccinatie na te laten, en dat is hun goed recht, maar een aanzienlijk deel is domweg slecht geïnformeerd of gewoonweg egocentrisch, en denkt daarmee dit najaar aan het virus te ontkomen. Het zal nog een hete herfst worden, bij de IC afdeling. Ik leef mee met de artsen en verpleegkundigen.
01-10-2021, 14:00 door Briolet
Ik snap de FNV hier niet. Zij zouden toch juist voor de gezondheid van hun leden moeten strijden. En dan is zo'n controle de simpelste methode om de risico's op de werkvloer te beperken.

Een klein deel van hun leden klaagt nu, maar de overgrote meerderheid zal voor een veilige werkvloer zijn zonder dat je steeds afstand moet houden of veiligheidsmaskers moet dragen.

Verder heb ik nooit gesnapt wat voor privacy risico's er aan kleven om te weten of iemand gevaccineerd is of niet. Het is wat anders dan het weten of iemand zwanger is, of een ziekte onder de leden heeft.
01-10-2021, 14:06 door Anoniem
Door Briolet: Ik snap de FNV hier niet. Zij zouden toch juist voor de gezondheid van hun leden moeten strijden. En dan is zo'n controle de simpelste methode om de risico's op de werkvloer te beperken.

Een klein deel van hun leden klaagt nu, maar de overgrote meerderheid zal voor een veilige werkvloer zijn zonder dat je steeds afstand moet houden of veiligheidsmaskers moet dragen.

Verder heb ik nooit gesnapt wat voor privacy risico's er aan kleven om te weten of iemand gevaccineerd is of niet. Het is wat anders dan het weten of iemand zwanger is, of een ziekte onder de leden heeft.

Misschien snap jij de FNV niet, omdat jij niet snapt wat de FNV wel snapt.
01-10-2021, 14:06 door Anoniem
Risico's op de werkvloer??? IFR van corona is 0,15%. Mensen die bang zijn of zwak kunnen zich al geruime tijd laten vaccineren en zijn beschermd genoeg om niet ernstig ziek te worden of in het ziekenhuis te belanden. Er is dus niet meer nodig, de werkvloer is nu al veilig.
01-10-2021, 14:09 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-10-2021, 14:11
Door Anoniem:
Door BertG.:Dan gaan al die weigeraars maar buiten zitten met hun broodtrommeltje en hun thermosfles koffie.

Nee joh. Die mogen dan gewoon thuis werken van de baas. (Wat ze nu al ruim 1,5 jaar deden)

Gewoon je lasapparaat of draaibank mee naar huis nemen.
Je baas regelt dan een 380V. aansluiting. Je moet wel een ruime schuur of garage hebben.
En de buren moeten gewoon niet zo zeuren over al die herrie waar ze ineens tussen zitten of brandjes die kunnen ontstaan.
Tenslotte willen ze zelf ook niet werken tussen al die weigeraars.
Dus graag een beetje begrip dat ze nog werken.
Ze hebben niet allemaal een kantoor baan achter een pc.
01-10-2021, 14:22 door Anoniem
Door Anoniem: Tja het probleem is natuurlijk dat het gevaccineerd zijn van een werknemer voor de werkgever kan bepalen hoe inzetbaar die werknemer is.
Dus voor het uitbreken van Covid-19 waren deze mensen opeens niet meer inzetbaar? En wat dan met de jaarlijkse griepprik? Er waren honderdduizenden die zich niet lieten vaccineren tegen de griep. Ben je dan opeens niet meer inzetbaar voor werkgevers omdat je geen jaarlijkse griepspuit hebt gekregen? Kom nou!
01-10-2021, 14:26 door Anoniem
Door BertG.: @ Vandaag, 12:54 door Anoniem,

En als jou werkgever nou perse wil weten of jij wel een gesprek met een psycholoog of psychiater heb gehad.
Tenslotte kan zo iets altijd terug komen.
En dat moet je niet willen, kan levensgevaarlijk zijn.
Want dat hangt er maar van af waarom jij dat gesprek daar gehad heb,
Nou sterker nog: ik moest van mijn werkgever een gesprek aangaan met de bedrijfspsycholoog. De uitkomst was dat ik gezond was, maar ik bedoel maar! Hoever kun je en mag je wel gaan? Straks moeten wij een elektronische schakeling in onze hersens laten inbouwen omdat werkgevers graag willen zien of je de hele dag wel aan werken denkt. Waar eindigt dit??
01-10-2021, 14:29 door Anoniem
Door Toje Fos: Nederland is gewoon veel te soft in haar beleid Neem dan Italië: Verplichte coronapas voor werkenden Italië: 'Twintig procent van salaris op aan testen'.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2399858-verplichte-coronapas-voor-werkenden-italie-twintig-procent-van-salaris-op-aan-testen
Dat hoor je vaak van mensen zeggen die wel altijd zelf soft behandeld willen worden.
01-10-2021, 14:35 door Anoniem
Het is toch echt niet zo simpel.

Onlangs een sollicitatie gehad bij een Rotterdams uitzendbureau voor een vacature bij een Zuid Hollands familie bedrijf dat Melkrobots maakt. Het aanbod was van een nulurencontract omdat men graag een flexibele schil wilde.
Dit moest ik zo zien als er hier "even" geen werk was was er wel ergens anders werk voor mij of het salaris en de reis afstand het zelfde bleef was onduidelijk. Verder kwam de vraag of ik gevaccineerd was, zo niet dan regelmatig op eigen kosten een test laten zien.

Als ik op de stoel van de teamleider zou zitten zou ik dit misschien ook wel moeten vragen van "mijn manager" maar om te weigeren is natuurlijk vragen om werkweigering vinkje achter uw naam.

Verder zag dat in het gesprek een googeldoc open stond waar gegevens van werknemers in stonden met hun bedrijfsnummer en gegevens. Dit alleen maakt mij verdrietig dat er zo met gegevens omgegaan word, lekker makkelijk op bedrijf en thuis verder werken.

Heb het uitzendbureau laten weten dat het niet is wat ik zoek in de "techniek".
01-10-2021, 14:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Tja het probleem is natuurlijk dat het gevaccineerd zijn van een werknemer voor de werkgever kan bepalen hoe inzetbaar die werknemer is.
Dus voor het uitbreken van Covid-19 waren deze mensen opeens niet meer inzetbaar? En wat dan met de jaarlijkse griepprik? Er waren honderdduizenden die zich niet lieten vaccineren tegen de griep. Ben je dan opeens niet meer inzetbaar voor werkgevers omdat je geen jaarlijkse griepspuit hebt gekregen? Kom nou!
Nee, omdat er geen situaties zijn waar werknemers alleen kunnen worden ingezet als ze een griep vaccinatie gehad hebben.
Maar in andere gevallen wel. Wij hebben bijvoorbeeld mensen werken in groenonderhoud en schoonhouden en dan zijn
er klanten die eisen dat medewerkers gevaccineerd zijn tegen hepatitus en tetanus enzo. Daar heb je dan maar aan te
voldoen anders kun je daar niet werken. En die mensen hebben die vaccinaties ook gewoon. Is gewoon een onderdeel
van de RI&E om dat te regelen en monitoren.
01-10-2021, 14:41 door Anoniem
Door Anoniem: Risico's op de werkvloer??? IFR van corona is 0,15%. Mensen die bang zijn of zwak kunnen zich al geruime tijd laten vaccineren en zijn beschermd genoeg om niet ernstig ziek te worden of in het ziekenhuis te belanden. Er is dus niet meer nodig, de werkvloer is nu al veilig.

Helemaal juist.
01-10-2021, 15:08 door Anoniem
Door Anoniem: Tja het probleem is natuurlijk dat het gevaccineerd zijn van een werknemer voor de werkgever kan bepalen hoe inzetbaar die werknemer is.
....
Ik denk dat het probleem ook is dat die werkgever mag doorbetalen als iemand ziek wordt. Als je nu regelt dat de werkgever niet hoeft door te betalen als iemand ziek is door Corona, ook een groot deel van het probleem is opgelost.
01-10-2021, 15:38 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Toje Fos: Nederland is gewoon veel te soft in haar beleid Neem dan Italië: Verplichte coronapas voor werkenden Italië: 'Twintig procent van salaris op aan testen'.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2399858-verplichte-coronapas-voor-werkenden-italie-twintig-procent-van-salaris-op-aan-testen
Dat hoor je vaak van mensen zeggen die wel altijd zelf soft behandeld willen worden.

Suggereer je nu dat Italië/Italianen zelf wel altijd soft behandeld wil/willen worden? Cosa nostra? 'ndrangheta? Camorra? Sacra Corona Unita? (echt waar)
01-10-2021, 16:04 door Briolet
Door Anoniem: Risico's op de werkvloer??? IFR van corona is 0,15%. Mensen die bang zijn of zwak kunnen zich al geruime tijd laten vaccineren en zijn beschermd genoeg om niet ernstig ziek te worden of in het ziekenhuis te belanden. Er is dus niet meer nodig, de werkvloer is nu al veilig.

De vaccinatie is maar 95% effectief dus niet iedereen is beschermd. Er zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem die ook met vaccinatie besmet kunnen raken en waar de ziekte dan ook nog eens harder toeslaat.

Deze mensen zijn afhankelijk van een omgeving die virusvrij is. Het is gewoon sociaal richting je medemens dat je er voor zorgt dat jij niet diegene bent die het virus in circulatie brengt. Een werkgever kan daar aan bijdragen door alleen veilig bevonden mensen op de werkvloer toe te laten. Want het vragen of iemand een verzwakt immuunsysteem heeft en die wegsturen, is ook een privacy schending.
01-10-2021, 16:38 door Anoniem
'MAAR 95% efefctief'???

mensen met een zwak immuunsysteem moeten zichzelf goed beschermen.. Die zouden ook ziek worden van iemand met griep. Of van een andere gevaccineerde die besmet is. Je gaat komende winter juist zien dat gevaccineerde mensen in het ziekenhuis belanden.. daar kan nu al nieuwsberichten over vinden. Israel gaat naar injectie #4. Nederland gaat naar injectie #3.

Om verplicht de gehele wereldbevolking te gaan injecteren is onzin en ronduit crimineel, helemaal als je dat bij kinderen ook gaat verplichten..
01-10-2021, 16:49 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Risico's op de werkvloer??? IFR van corona is 0,15%. Mensen die bang zijn of zwak kunnen zich al geruime tijd laten vaccineren en zijn beschermd genoeg om niet ernstig ziek te worden of in het ziekenhuis te belanden. Er is dus niet meer nodig, de werkvloer is nu al veilig.

De vaccinatie is maar 95% effectief dus niet iedereen is beschermd. Er zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem die ook met vaccinatie besmet kunnen raken en waar de ziekte dan ook nog eens harder toeslaat.

Deze mensen zijn afhankelijk van een omgeving die virusvrij is. Het is gewoon sociaal richting je medemens dat je er voor zorgt dat jij niet diegene bent die het virus in circulatie brengt. Een werkgever kan daar aan bijdragen door alleen veilig bevonden mensen op de werkvloer toe te laten. Want het vragen of iemand een verzwakt immuunsysteem heeft en die wegsturen, is ook een privacy schending.

Dit is dus het hele punt.
Gevaccineerden kunnen overal doorlopen (want groen vinkje) en laten zich nooit testen (Zelfs niet bij klachten). Het gedrag dat ze vertonen, omdat ze zichzelf veilig wanen, leidt tot hoger besmettingsgevaar. Gevaccineerden kunnen net zo goed besmet en besmettelijk zijn. Met alleen gevacinneerden of geteste mensen is de omgeving dus NIET virusvrij zoals jij beweert. Hou toch op met deze onzin steeds denken en typen. Zo doodvermoeiend.

Dit simplistische denken van je leidt ertoe dat iedereen denkt dat zo'n coronapas in cafe of zelfs op werk een goed idee is.
Kap met die onzin. Het is voorbij. Get over it. Blijft niet hangen in hypothetische verzonnen gevaren die er niet zijn.
Respecteer iedereen.

Ik gedraag me altijd zo zorgulvig mogelijk. Al 1,5 jaar. Afstand houden, hygienisch zijn, geen drukke plekken bezoeken, thuis blijven bij klachten (die ik nauwelijks had), etc. Om me heen liep iedereen te feesten en te rotzooien. Deze mensen roepen nu het hardst dat ik een wappie ben, omdat ik niet aan de voorwaarden voldoe van een groen vinkje. Deze mensen hebben 1,5 jaar voor alle besmettingen gezorgd. Niet ik.
01-10-2021, 17:05 door Anoniem
@ Briolet,

Ongefundeerde angst-rethoriek van je. Veilig bevonden mensen en tussen gevaccineerden kunnen toch ook "shredders" zitten? Niet toelaten dat soort gevaccineerde besmetters.

Je hoeft geen onderscheid te maken tussen gevaccineerden en ongevaccineerden als je mensen ongeacht hun status test.

Trouwens mensen zonder symptomen zou je zo toe moeten laten. De gevaccineerde en iemand zonder de zoveelste tweejaarlijkse boosterprik kun je ook niet toelaten als ze lopen te hoesten, proesten en niezen en zeker bij verhoging. Verhoging moet geen toegang betekenen en zeker ook voor gevaccineerden met verhoging.

Wie bepaalt wie een virusvrij individu is. Ik hoop voor de maatschappij en al je collega's dat jij dat niet bent. Want dat zullen er wel een paar flink hard weg willen rennen. Man je bent de afgelopen tijd een beetje corona-dreiging-daabs geworden.

multi anoniem
01-10-2021, 17:23 door Anoniem
Het is onethisch om jonge, gezonde mensen en kinderen in te enten met een corona-vaccin. Deze mensen hebben vrijwel niets te vrezen en daarentegen heeft het vaccin bijwerkingen en biedt het geen steriele immuniteit.

Een vaccin is gewenst voor kwetsbaren en ouderen die dat graag willen om zichzelf te beschermen. Niet om (semi-)verplicht opgelegd te worden aan de gehele bevolking, zoals nu gebeurt.

In eerste instantie was het ook bedoeld als een middel voor kwetsbaren, maar de waanzin van "experts" en bestuurders is veel te ver doorgedraaid. Nu wil men zelfs 90%+ van de bevolking inenten en de eerste ronde boostershots worden al voorbereid. Daarnaast hebben burgers zichzelf laten gijzelen met een app die aangeeft of ze nog ergens naar binnen morgen of niet, waarbij de overheid telkens opnieuw extra voorwaarden kan opleggen voor een groen vinkje.

Als je een politieagent vraagt wat hij graag zou willen om dieven op te sporen, dan zal hij zeggen "overal camera's ophangen met gezichtsherkenning". Als je een geheime dienst vraagt wat ze zouden willen om potentiele terroristen op te sporen, dan zullen ze zeggen "alles en iederee kunnen tappen en de gegevens voor altijd kunnen opslaan". Als je een viroloog/epedemioloog vraagt wat hij of zij zou willen om de verspreiding van virussen tegen te gaan, dan antwoordt hij/zij tegenwoordig met "iedereen vaccineren en lockdowns".

Wellicht moeten we weer eens nuchter gaan nadenken en onzelf achter de oren krabben of we niet een beetje doorgedraaid zijn in deze waanzin. Hierin ligt vooral een taak van goede bestuurders die open en eerlijk zijn, in plaats van bestuurders die geilen op maatregelen en publiciteit en zich meer en meer macht toeeigenen om zelf per decreet beslissingen te kunnen nemen.
01-10-2021, 17:49 door Anoniem
Door BertG.: @ Vandaag, 12:39 door Anoniem,

We hebben hier al gelezen om van de kantine dan maar onder de horeca en restaurant te laten vallen
Dan gaan al die weigeraars maar buiten zitten met hun broodtrommeltje en hun thermosfles koffie.
Weer of geen weer, hadden ze zich maar moeten laten prikken
Of in de stalling (als die er is) met een kacheltje als het koud wordt. Of gewoon in een keet op het terrein.

Inderdaad een doordacht idee, en dan al die weigeraars die zich de volgende dag ziek melden vanwege weet ik veel wat (heb je gelijk officiële verslaglegging aangaande het hoe en waarom).
Derde wet Newton, actie is reactie. Probleem voor de werkgever dan, want het is ontstaan tijdens werktijd op instructie van de werkgever (die voor een veilige werkomgeving dient te zorgen). En mochten dergelijke fratsen leiden tot burn-out dan is de werkgever helemaal het haasje als je dat niet via de huisarts, maar via een daarin gespecialiseerde organisatie laat opvolgen.

"We doen het voor uw/hun veiligheid" gecombineerd met "Ik ben van de regering/werkgever en ik ben hier om u te helpen", wat zou er toch mis kunnen gaan? Apartheid werd met de beste bedoelingen ingesteld in Zuid-Afrika, alleen werd er met diegene die daar de dupe van werden geen rekening gehouden, en het ging van kwaad tot erger. Een en ander is niet goed afgelopen.
01-10-2021, 19:09 door [Account Verwijderd]
De dilemma's van de anti-vaxxxers ;-)

Een hoestvrij weekend mensen!
01-10-2021, 19:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Toje Fos: Nederland is gewoon veel te soft in haar beleid Neem dan Italië: Verplichte coronapas voor werkenden Italië: 'Twintig procent van salaris op aan testen'.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2399858-verplichte-coronapas-voor-werkenden-italie-twintig-procent-van-salaris-op-aan-testen

De zo gevreesde "tweedeling", waar de activisten die zich uiten tegen de coronomaatregelen om politieke redenen mee schermen, ontstaat doordat een substantieel deel van de Nederlandse samenleving weigert om zichzelf solidair op te stellen jegens de ouderen en kwetsbaren (waaronder ook veel jongeren).

Een deel van de weigeraars meent goede redenen te hebben om vaccinatie na te laten, en dat is hun goed recht, maar een aanzienlijk deel is domweg slecht geïnformeerd of gewoonweg egocentrisch, en denkt daarmee dit najaar aan het virus te ontkomen. Het zal nog een hete herfst worden, bij de IC afdeling. Ik leef mee met de artsen en verpleegkundigen.

en mensen die al corona hebben gehad? Meer en meer blijkt uit onderzoeken dat menden die al covid hebben gehad, echt veel beter zijn beschermd dan gevaccineerden.
Een extra vaccin zou wel nog beter beschermen, maar onnodig omdat natuurlijke immuniteit al voldoet.
ik haal ieder jaar de griep prik.
Ondanks 12000 doden 5 jaar geleden, hoorde ik niemand anders over de griep prik. Was ook geen qr voor.
Ik ben voor vaccinatie van mensen die dat willen.
En mensen die nog niet immuun zijn.
Je vergeet ook groepen mensen die vanwege geloof of angst of andere reden, gewoon niet willen.
Dat is hun goed recht.
Dat jij en ik dat wel doen, verplicht anderen toch niet?

Ook vreemd dat medisch geheim nu van tafel is.
01-10-2021, 20:11 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-10-2021, 20:15
Deze onduidelijkheid of maas in de wet gaat snel aangepast worden, omdat om de volksgezondheid te waarborgen iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen, van jong tot oud, gevaccineerd moet worden. Inclusief huisdieren want die kunnen het ook krijgen. (Is daar al een vaccin voor?)

Natuurlijk moeten werkgevers hun personeel kunnen verifiëren. Dat is bv. v.w.b. alcohol en drugsgebruik toch al al lang zo?

#benjijalgevaccineerd?
01-10-2021, 20:25 door [Account Verwijderd]
Door Rotsmoel: De dilemma's van de anti-vaxxxers ;-)

Een hoestvrij weekend mensen!

Ik heb al een hele week een snotneus, heel vervelend.
Valt er zo een druppel uit soms.
Wat denk je? Zal ik corona hebben misschien?
01-10-2021, 22:13 door Anoniem
Door Toje Fos: Natuurlijk moeten werkgevers hun personeel kunnen verifiëren. Dat is bv. v.w.b. alcohol en drugsgebruik toch al al lang zo?

Wie bij ons op de werkvloer wordt betrapt op het gebruik van alcohol, tabak en/of drugs, of gevaarlijk (rij)gedrag, krijgt zonder pardon op staande voet ontslag. Dat is de mores in de chemische en de farmaceutische industrie. Safety first.

Tot zover ik weet is iedereen in mijn dienst, en in de andere vier ploegen, gevaccineerd. Daar wordt onderling openlijk over gesproken. We laten elkaar onze gele boekjes en de vaccinatiebewijzen van de GGD zien. Als je je collega's hier met corona aanhoest, en tegen beter weten in nog niet bent gevaccineerd, dan maak je je hier niet erg geliefd. Met een paar goede jonge collega's die in het begin van de crisis door corona dood zijn gegaan, is daar geen discussie over.
01-10-2021, 23:24 door [Account Verwijderd]
Door BertG.:
Door Rotsmoel: De dilemma's van de anti-vaxxxers ;-)

Een hoestvrij weekend mensen!

Ik heb al een hele week een snotneus, heel vervelend.
Valt er zo een druppel uit soms.
Wat denk je? Zal ik corona hebben misschien?

Kijk, als je nou gevaccineerd zou zijn dan kan je er in alle redelijkheid vanuit gaan dat daar maar 6% kans op is.
02-10-2021, 07:28 door [Account Verwijderd]
@ Toje, Ik had werkelijk niet verwacht dat iemand hier nog serieus op in zou gaan ook.
Maar ze bestaan dus.

En ja, ik lach dat hele corona gezeik gewoon weg.
En blijf mij dan ook dagelijks verbazen over hoe bang ze de de mensen gekregen hebben.
Kom ze zelf wel eens tegen op de fiets met een bekluier op.
Dan heb je het echt goed te pakken. Wat een leven heb je dan.
En angst is nooit een goed raadgever geweest.
02-10-2021, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem: In eerste instantie was het ook bedoeld als een middel voor kwetsbaren, maar de waanzin van "experts" en bestuurders is veel te ver doorgedraaid. Nu wil men zelfs 90%+ van de bevolking inenten en de eerste ronde boostershots worden al voorbereid.
Je doet aan geschiedvervalsing. Hier is een tweet van Hugo de Jonge van 17 decembert 2020, ruim voor de eerste vaccinatie was toegediend in Nederland:
Het vaccineren begint op 8 januari. Vanaf 4 januari worden de eerste uitnodigingen verstuurd. Uiteindelijk is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad ons doel. [...]
https://twitter.com/hugodejonge/status/1339621414924668928, nadruk door mij toegevoegd.
Het was dus van begin af aan de bedoeling om zoveel mogelijk mensen in te enten, en dat werd ook gewoon zo naar buiten gebracht. Dat men met kwetsbare mensen begon wil niet zeggen dat men het oorspronkelijk daarbij wilde laten.

Het moet een behoorlijke mentale krachttoer zijn om vol te blijven houden dat een hoge vaccinatiegraad een kwaadaardig complot is, terwijl evident is dat naarmate meer mensen beschermd zijn tegen infecties door vaccins andere maatregelen die veel meer hinder en economische schade opleveren minder hard nodig worden.
02-10-2021, 11:17 door [Account Verwijderd]
Door BertG.:
En angst is nooit een goed raadgever geweest.

Een tokkie ook niet.
02-10-2021, 11:19 door botbot
Door Anoniem: Tja het probleem is natuurlijk dat het gevaccineerd zijn van een werknemer voor de werkgever kan bepalen hoe inzetbaar
die werknemer is.
De FNV praat nog steeds over "de werkvloer", de klassieke fabriek of het kantoor waar de werknemer anoniem zijn/haar
taak vervult en niet mag worden gevraagd daarbij prive gegevens te overleggen.
Maar zo werkt het natuurlijk allang niet meer. Werknemers van een bedrijf werken veelal niet meer bij dat bedrijf
zelf, maar worden elders ingezet. Alles wordt uitbesteed tegenwoordig. Als een werknemer ergens moet werken waar
vaccinatie verplicht is, en de werknemer is niet gevaccineerd of wil daar niks over zeggen, dan is die voor de werkgever
gewoon niet meer inzetbaar.
Dat heeft niks te maken met "werkgever wil graag neuzen in gezondheidsgegevens van werknemer" waarvoor die
regels ooit zijn opgezet, dat is puur een inzetbaarheidscriterium waaronder ook dingen als kleding, tatoeages, piercings
etc kunnen vallen. Heb je bepaalde kenmerken dan ben je op bepaalde plaatsen niet inzetbaar, en de werkgever moet
daar op selecteren en de mogelijkheid hebben dat te doen.

Nee. Als de werkgever jou detacheerd nar een ziekenhuis waar het verplicht is om gevaccineerd te zijn, dan zijn die gegevens belangrijk voor het ziekenhuis. Jouw werkgever heeft daar niets mee te maken in feite. Die zaken moet je gesplitst houden. Omdat als je namelijk 1 werkgever die 1 werknemer misschien zou willen detacheren naar een ziekenhuis je dan defacto vrij staat dat alle werkgevers dat mogen vragen.
02-10-2021, 11:20 door botbot
Door Rotsmoel:
Door BertG.:
En angst is nooit een goed raadgever geweest.

Een tokkie ook niet.

Je bedoeld dat je zelf nooit een goede raadgever bent geweest? Dat kan ik zeker beamen.
02-10-2021, 11:23 door botbot
Door Toje Fos:
Door BertG.:
Door Rotsmoel: De dilemma's van de anti-vaxxxers ;-)

Een hoestvrij weekend mensen!

Ik heb al een hele week een snotneus, heel vervelend.
Valt er zo een druppel uit soms.
Wat denk je? Zal ik corona hebben misschien?

Kijk, als je nou gevaccineerd zou zijn dan kan je er in alle redelijkheid vanuit gaan dat daar maar 6% kans op is.

Ja en dan loop je met je groene QR vinkje door het ziekenhuis heen waar jouw werkgever je heen stuurt en heb je potentiele doden op je geweten. Nee. Beetje consequent. Loopneus. Iedere dag testen. Nee, beter: in quarantaine. Met GPS tracker om je been. /doorgeslagen angst in Nederland.
02-10-2021, 11:31 door botbot
Door Toje Fos: Deze onduidelijkheid of maas in de wet gaat snel aangepast worden, omdat om de volksgezondheid te waarborgen iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen, van jong tot oud, gevaccineerd moet worden. Inclusief huisdieren want die kunnen het ook krijgen. (Is daar al een vaccin voor?)

Natuurlijk moeten werkgevers hun personeel kunnen verifiëren. Dat is bv. v.w.b. alcohol en drugsgebruik toch al al lang zo?

#benjijalgevaccineerd?


Het vaccin is bij 10-40% van de mensen niet werkzaam, en ook gevaccineerden kunnen corona krijgen en het doorgeven. Bij alcoholgebruik is het blazen en je ziet het gegarandeerd hoeveel de meter aangeeft. Bij drugsgebruik zal het heterdaad moeten zijn. Aangezien een urinetest ook drugsgebruik van 3 dagen daarvoor, zaterdagavond, kan zijn.

Werkzaamheid vaccins. Pfizer 90%, Astra 60-8%, Jansen 66% (https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/werking) We moeten ten behoeve van de veiligheid heel snel een test ontwikkelen om te zien of de vaccinatie werkzaam is. Dan kunnen we die 5%-40% ook gewoon ontslaan van hun werk en thuis oplsluiten met een bijstandsuitkering.
02-10-2021, 11:39 door botbot - Bijgewerkt: 02-10-2021, 11:39
Door Anoniem: 'MAAR 95% efefctief'???

mensen met een zwak immuunsysteem moeten zichzelf goed beschermen.. Die zouden ook ziek worden van iemand met griep. Of van een andere gevaccineerde die besmet is. Je gaat komende winter juist zien dat gevaccineerde mensen in het ziekenhuis belanden.. daar kan nu al nieuwsberichten over vinden. Israel gaat naar injectie #4. Nederland gaat naar injectie #3.

Om verplicht de gehele wereldbevolking te gaan injecteren is onzin en ronduit crimineel, helemaal als je dat bij kinderen ook gaat verplichten..

Om precies te zijn 60 tot 95 % effectief. Moderna/Pfizer 90%, Astra 60-80% Jansen 66%. (https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/werking) dus de waarheid ligt toch echt even wat anders dan: "De gevaccineerden zorgen dat het virus uitgeband wordt en de ongevaccineerden zijn de boosdoeners". De hoestende gavaccineerde jongeren met een loopneus gaan lekker feesten want groene QR code. De kuchende werknemers met hoofdpijn gaan naar hun werk want hun jaarlijkse voorgangsbespreking zit er weer aan te komen en ze hebben een groene QR code. ETc.
02-10-2021, 11:45 door botbot - Bijgewerkt: 02-10-2021, 11:46
Door Toje Fos: Nederland is gewoon veel te soft in haar beleid Neem dan Italië: Verplichte coronapas voor werkenden Italië: 'Twintig procent van salaris op aan testen'.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2399858-verplichte-coronapas-voor-werkenden-italie-twintig-procent-van-salaris-op-aan-testen

Ok aangezien het vaccin niet in 100% van de gevallen werkzaam is, maar voor 60 tot 90% (Pfizer/Modera 90%, Astra 60-80% en Jansen 66%) moeten we dus verplichten dat *alle* , ook gevaccineerde, werknemers zich *iedere dag*, op eigen kosten laten testen. Anders gaan we allemaal dood!!!!!!1!!!
02-10-2021, 12:07 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-10-2021, 12:09
@ botbot,

Ze zijn hier wel zo ontzettend gauw en simpel bovenop de kast te krijgen, dat het bijna lachwekkend wordt.
Helemaal in paniek als ze iemand ze neus zien snuiten in het openbaar.
En meteen met dat wijzende vingertje klaar, oh , dat mag niet.
Ik zie daar een besmettelijk persoon in het openbaar vrij rond lopen die wel niet gevaccineerd zal zijn.
Opsluiten deze onverantwoordelijke mensen wiens schuld het is dat de wereld verdoemd is en ik in angst moet leven.
En zo als je al aangeeft, zou ik zomaar een geldige QR code kunnen hebben waarmee ik overal naar binnen mag.
02-10-2021, 12:12 door majortom - Bijgewerkt: 02-10-2021, 12:13
Door Toje Fos: Deze onduidelijkheid of maas in de wet gaat snel aangepast worden, omdat om de volksgezondheid te waarborgen iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen, van jong tot oud, gevaccineerd moet worden. Inclusief huisdieren want die kunnen het ook krijgen. (Is daar al een vaccin voor?)
Huisdieren vaccineren? Nee joh, gewoon preventief ruimen. Alles voor de volksgezondheid toch, maar we moeten ook nog aan de economie denken naturlijk
Natuurlijk moeten werkgevers hun personeel kunnen verifiëren. Dat is bv. v.w.b. alcohol en drugsgebruik toch al al lang zo?
Ik stel dan voor dat jij iedere dag even een een urinestaal afgeeft aan je werkgever, een bloedonderzoek door de werkgever laat uitvoeren en wat speeksel laat afnemen. Alles voor de "veiligheid" toch? En laten we meteen een psychisch onderzoek meenemen voor de zekerheid.
02-10-2021, 12:17 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-10-2021, 12:23
Die voorstanders hier slaan werkelijk helemaal totaal door.
Niet meer in staat om nog rationeel iets kunnen beredeneren.
De angst overheerst.
Een psychisch onderzoek zou zeker geen kwaad kunnen bij vele.
Ben bang dat zo iets nooit meer over gaat en grote gevolgen zal hebben in hun verdere leven,.

Deze mensen zouden hun eigen ongevaccineerde kinderen nog apart opsluiten in een ruimte om elk contact te voorkomen.
02-10-2021, 15:58 door Anoniem
L.S.

Het overheidscontract voor de projectleider QR-controle over de extra ingezette BOA's staat al tot 14 januari 2022.
Overal worden intussen mensen polsbandjes omgedaan als voorbereiding op de digitale enkelbanden.
Als in 1 grote gezondheid-gerelateerde gevangenis komen we te leven in zo'n maatschappij.

Dit alles voor de nieuw op te tuigen totalitaire staat a la Mainland China sociale controle,
want dit gaat toch in feite nergens anders over.

Maar die hier uit angst blind voor zijn, zullen of het nooit willen onderkennen of nooit toegeven,
dat ze grotenlijks misleid zijn en steeds weer worden. Zij strijden zelfs voor dit globale idee.
Zij zijn de weldoeners via drang en dwang en totalitaire denkbeelden en overtuigingen.

En het zal ook nooit meer verdwijnen, totdat we het met z'n allen zullen laten verdwijnen.
Kijk de documentaire eens genaamd "The Big Lie" en als je dat niet geloven wil, zul je erin komen te leven.

multi anoniem
02-10-2021, 16:51 door Anoniem
Eigenlijk vind ik wel dat kwetsbare werknemers het recht hebben om dat te vragen - om zichzelf veilig te houden.
02-10-2021, 17:37 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-10-2021, 17:37
Door Rotsmoel:
Door BertG.:
En angst is nooit een goed raadgever geweest.

Een tokkie ook niet.

Coronavirus - Connard de virus
https://youtu.be/RK3J2sDEQ1M
Lyrics: https://genius.com/Renaud-corona-song-lyrics
02-10-2021, 18:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-10-2021, 18:29
Door Toje Fos:
Door Rotsmoel:
Door BertG.:
En angst is nooit een goed raadgever geweest.

Een tokkie ook niet.

Coronavirus - Connard de virus
https://youtu.be/RK3J2sDEQ1M
Lyrics: https://genius.com/Renaud-corona-song-lyrics

Dan moet je wel Frans kunnen verstaan. En nog goed ook.
dus ik heb geen flauw idee waar het over ging.
Oei, even geen rekening mee gehouden. Maar verder wel leuke muziek, niks bijzonders.
02-10-2021, 19:11 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-10-2021, 19:19
@ multi anoniem,

Het is helaas verspilde moeite, waarmee je ook mee aan komt.
Alles wordt ontkend of als niet waar afgedaan.
Wappie gelul ,weet je.
Ik volg deze discussie hier nu al een tijdje en zo meerdere die over gaan.
Het is elke hetzelfde. Zonde van je tijd.
En nou hoef ik ook geen andere te overtuigen dat ze er naast mee zitten.
Maar ze willen er zelfs niet eens over na denken over heel misschien andere ook gelijk kunnen hebben.
Ze hebben nou eenmaal dat gif binnen gekregen en hebben dan ook geen weg meer terug.
Want wat er in zit gaat er nooit meer uit, met alle gevolgen die tot op heden nog volkomen onbekend zijn.
Niemand weet het.
Ze denken alleen maar dat ze het hier mee zullen overleven. maar zeker weten doen ze het zelf ook niet.
Ze hopen dat het zo is.
Best wel triest eigenlijk als je er over nadenkt, dat je zo je leven verder moet leven.
02-10-2021, 23:59 door Anoniem
Tegenwoordig zegt met dat je aan het polariseren bent als je je uitspreekt tegen polariserend beleid.
03-10-2021, 08:31 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-10-2021, 08:42
Niet gevaccineerden lopen al snel (3 maanden) herbesmettingen op. Tot zover de natuurlijke immuniteit :-(

https://news.yale.edu/2021/10/01/unvaccinated-reinfection-sars-cov-2-likely-study-finds

For unvaccinated, reinfection by SARS-CoV-2 is likely, study finds.

De noodzaak van vaccinaties neemt hiermee alleen maar toe. Maak je borst (bovenarm) alvast maar nat. Ja, óók jullie, anti-vaxxers!
03-10-2021, 13:15 door Anoniem
Door Toje Fos: Niet gevaccineerden lopen al snel (3 maanden) herbesmettingen op. Tot zover de natuurlijke immuniteit :-(

https://news.yale.edu/2021/10/01/unvaccinated-reinfection-sars-cov-2-likely-study-finds

For unvaccinated, reinfection by SARS-CoV-2 is likely, study finds.

De noodzaak van vaccinaties neemt hiermee alleen maar toe. Maak je borst (bovenarm) alvast maar nat. Ja, óók jullie, anti-vaxxers!

Opmerkelijk, dus als ongeprikte moet ik al iets van vijf (?) keer geherinfecteerd zijn geweest, gegeven de enorme besmettelijkheid van dit virus, en heb kennelijk dus even zo vaak de dood overwonnen zonder ergens last van gehad te hebben gehad. Lijkt veel op al die eerdere, wetenschappelijk onderbouwde, "einde van de wereld" scenario's die ik de afgelopen decennia ook allemaal overleefd hebt. Klinkt meer als "97% of scientist agree with whomever funds them".

Lijkt mij dat werkgevers juist dergelijke onverwoestbare werknemers in dienst willen hebben? Die zich nooit of amper ziek melden, in tegenstelling tot die werknemers die om ieder wissewasje thuis blijven? Dus die laatste maar ontslaan? Drukken op de omzet, wellicht niet goed voor de werksfeer, mogelijk een bedreiging voor de veiligheid op de werkvloer, verzin iets. Of zouden we het, als maatschappij, schandalig vinden als werkgevers werknemers gaan ontslaan die zich iets te vaak ziek hebben gemeld naar hun zin?
03-10-2021, 16:47 door Anoniem
@ anoniem van 13:15,

Ook alle golven gewoon ongeprikt doorgewerkt en nog wel vallend in een leeftijdsrisico-groep.
Ook tijdens de avondklok met dubbele Genehmigung.
Aan alle maatregelen zich gehouden en negatief getest.

Je gaat je gezonde werknemers, waar je altijd op kon rekenen, toch niet met prikdwang van je vervreemden of wegsturen?
Dan ben je een vijand van je eigen toko of het interesseert je geen zier aan welke aap je peanuts betaalt,
Ook al is zijn immuniteit en werkvermogen zwaar aangetast door een hele reeks nood-vaccins.

De wereld is een beetje op zijn achterhoofd gevallen, dunkt mij.
Zijn er nog een paar, die dat met me eens zijn of hoe zit dat?

Of is iedereen van de aangeprate angst bevangen en schreeuwt om het hardst om bescherming?
Of men is bang om zich te uiten en in alle stilte twijfelaar dus.

multi anoniem
03-10-2021, 22:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-10-2021, 23:16
Door Anoniem:
Door Toje Fos: Niet gevaccineerden lopen al snel (3 maanden) herbesmettingen op. Tot zover de natuurlijke immuniteit :-(

https://news.yale.edu/2021/10/01/unvaccinated-reinfection-sars-cov-2-likely-study-finds

For unvaccinated, reinfection by SARS-CoV-2 is likely, study finds.

De noodzaak van vaccinaties neemt hiermee alleen maar toe. Maak je borst (bovenarm) alvast maar nat. Ja, óók jullie, anti-vaxxers!

Opmerkelijk, dus als ongeprikte moet ik al iets van vijf (?) keer geherinfecteerd zijn geweest, gegeven de enorme besmettelijkheid van dit virus, en heb kennelijk dus even zo vaak de dood overwonnen zonder ergens last van gehad te hebben gehad. Lijkt veel op al die eerdere, wetenschappelijk onderbouwde, "einde van de wereld" scenario's die ik de afgelopen decennia ook allemaal overleefd hebt. Klinkt meer als "97% of scientist agree with whomever funds them".

Nee, dat jij mogelijk (nog) niet herbesmet bent komt omdat wij allemaal gevaccineerd zijn, waardoor de kans dat jij dit virus in the wild tegenkomt veel kleiner is geworden. Als je jouw theorie wilt testen dan moet je afreizen naar een land dat vaccinaties afzweert en je eens stevig in het gezicht laten hoesten. Zo, verder nog vragen?

Dirty Harry - You got to ask yourself one question: do I feel lucky today?
https://youtu.be/8Xjr2hnOHiM?t=1m39s
03-10-2021, 23:12 door Anoniem
Waarom kunnen mensen hier alleen maar denigrerend en neerbuigend op het beledigende af reageren.
Waardoor voelen jullie je zo sterk, dat je zelfs het primair fatsoen van netjes reageren wenst na te laten.

De houding van sta jij op m'n tenen, dan gaat ik alvast op je klauwen staan, viert hier al hoogtij.
Prima dat ze dat dan ook de maatschappij oplevert, die ze kennelijk verlangen.

De boe-bah cultuur met tweedeling en voortgezette polarisatie.
In het corona-debat is er geen verbinding tussen gevaccineerden en ongevaccineerden te vinden.
Een van de twee partijen wijst dat af.

Met pro-vaxxers is alvast niet meer te praten, ze lopen rond met twee vingers in de oren,
daar kan in ieder geval het 'verschrikkelijke virus' niet binnen komen.'

Er zitten er ook nog op de fiets met een mondkapje voor. Ja heus, twee keer rond zien rijden. Zielig eigenlijk, niet?

Men is gebrainwashed door het R.I.V.M., O.M.T., het Ministerie van shoeboy D.J. en elke viroloog,
die voor geld een bepaalde theorie wil aanhangen en verdedigen.
En ze bedreigen zo iedereen met hun vaccinatie-verhaal.

w.a.a.
04-10-2021, 00:29 door Anoniem
Door Anoniem: Het is toch echt niet zo simpel.

Onlangs een sollicitatie gehad bij een Rotterdams uitzendbureau voor een vacature bij een Zuid Hollands familie bedrijf dat Melkrobots maakt. Het aanbod was van een nulurencontract omdat men graag een flexibele schil wilde.
Dit moest ik zo zien als er hier "even" geen werk was was er wel ergens anders werk voor mij of het salaris en de reis afstand het zelfde bleef was onduidelijk. Verder kwam de vraag of ik gevaccineerd was, zo niet dan regelmatig op eigen kosten een test laten zien.

Als ik op de stoel van de teamleider zou zitten zou ik dit misschien ook wel moeten vragen van "mijn manager" maar om te weigeren is natuurlijk vragen om werkweigering vinkje achter uw naam.

Verder zag dat in het gesprek een googeldoc open stond waar gegevens van werknemers in stonden met hun bedrijfsnummer en gegevens. Dit alleen maakt mij verdrietig dat er zo met gegevens omgegaan word, lekker makkelijk op bedrijf en thuis verder werken.

Heb het uitzendbureau laten weten dat het niet is wat ik zoek in de "techniek".

Ik vind het erg triest dat je dit zo moet meemaken.
04-10-2021, 01:10 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Toje Fos: Niet gevaccineerden lopen al snel (3 maanden) herbesmettingen op. Tot zover de natuurlijke immuniteit :-(

https://news.yale.edu/2021/10/01/unvaccinated-reinfection-sars-cov-2-likely-study-finds

For unvaccinated, reinfection by SARS-CoV-2 is likely, study finds.

De noodzaak van vaccinaties neemt hiermee alleen maar toe. Maak je borst (bovenarm) alvast maar nat. Ja, óók jullie, anti-vaxxers!

Opmerkelijk, dus als ongeprikte moet ik al iets van vijf (?) keer geherinfecteerd zijn geweest, gegeven de enorme besmettelijkheid van dit virus, en heb kennelijk dus even zo vaak de dood overwonnen zonder ergens last van gehad te hebben gehad. Lijkt veel op al die eerdere, wetenschappelijk onderbouwde, "einde van de wereld" scenario's die ik de afgelopen decennia ook allemaal overleefd hebt. Klinkt meer als "97% of scientist agree with whomever funds them".

Nee, dat jij mogelijk (nog) niet herbesmet bent komt omdat wij allemaal gevaccineerd zijn, waardoor de kans dat jij dit virus in the wild tegenkomt veel kleiner is geworden. Als je jouw theorie wilt testen dan moet je afreizen naar een land dat vaccinaties afzweert en je eens stevig in het gezicht laten hoesten. Zo, verder nog vragen?

Dirty Harry - You got to ask yourself one question: do I feel lucky today?
https://youtu.be/8Xjr2hnOHiM?t=1m39s

Interessante hypothese, laat mij dat reflecteren aan mijn overige, minstens 99%+ niet geprikte, medewerkers. Antwoord: HAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAHA. Ja, we zijn allemaal op sterven na dood geweest het afgelopen anderhalve jaar, dankzij ons meermalig gezamenlijk samenzijn, volkomen negeren van iedere maatregel, en die idioterie is aan ons niet besteed. Not! Flikker toch op met je papieren werkelijkheid, wij leven echt, jij niet. Verder begrijp ik uit jouw theorie dat zij die de ongedocumenteerden ontvangen bij bosjes neervallen, toch? Zo, verder nog vragen?
04-10-2021, 01:56 door [Account Verwijderd]
Speciaal voor toje.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/analyse-amerikaans-ministerie-defensie-wijst-op-start-gevreesde-ade-golf-in-gevaccineerden/
04-10-2021, 06:44 door [Account Verwijderd]
Door BertG.: Speciaal voor toje.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/analyse-amerikaans-ministerie-defensie-wijst-op-start-gevreesde-ade-golf-in-gevaccineerden/

xandernieuws? Serieus? Daar kom je mee? Nou, dergelijke nepnieuwssites lees ik niet want daar kan je geen echt nieuws verwachten.
04-10-2021, 09:22 door [Account Verwijderd]
@ toje, van hugo zal je dit ook niet horen.
Die man verteld enkel de waarheid. die liegt nooit.
Maar informeer anders even bij defensie.
Misschien willen ze bij de ambassade daar wat over kwijt of hoe je dit kan controleren.
Van een site met voorstanders zal je dit niet lezen, die kijken wel uit om zo iets te plaatsen.
04-10-2021, 09:55 door [Account Verwijderd]
Door BertG.: @ toje, van hugo zal je dit ook niet horen.
Die man verteld enkel de waarheid. die liegt nooit.
Maar informeer anders even bij defensie.
Misschien willen ze bij de ambassade daar wat over kwijt of hoe je dit kan controleren.
Van een site met voorstanders zal je dit niet lezen, die kijken wel uit om zo iets te plaatsen.

Theez BertG., berichten op xandernieuws navragen bij defensie en de ambassade? Ik besef nu pas écht hoe gestoord jouw denkbeelden zijn...
04-10-2021, 11:00 door A.J. - Bijgewerkt: 04-10-2021, 11:12
Hé onze open source jehova, Captain Haddock is er ook weer alleen nu onder een ander naampje. Zo te lezen even vervelend.
04-10-2021, 11:45 door [Account Verwijderd]
Wat zal het hier rustig worden na het jaarlijkse griep seizoen en de winter.
Zo'n griep seizoen kan er behoorlijk inslaan bij een groot gedeelte van de bevolking.
Alleen, ik heb daar nooit last van, ook nooit gehad.
En laten we hopen op een ijskoude winter met veel en harde sneeuw stormen.
Dan kunnen we er op wachten hoe goed ze nou eigenlijk beschermt zijn en waartegen.
Bij bosjes vallen ze dan om of komen in het ziekenhuis terecht.

Wedden dat dan iedereen om heen de schuld daarvan gaat krijgen.
Want aan die gif prik kan het noot liggen, daar worden ze alleen maar sterker van.
We zullen het zien wie er gelijk gaat krijgen. De wappies of de gif klanten.
04-10-2021, 14:16 door [Account Verwijderd]
Door A.J.: Hé onze open source jehova, Captain Haddock is er ook weer alleen nu onder een ander naampje. Zo te lezen even vervelend.

Captain Haddock? Dat is toch een figuur uit Kuifje? Die zou ik eerder in de Tintin and Milou hoek zoeken.

https://www.etsy.com/listing/544937039/17-comics-of-the-adventures-of-tintin
06-10-2021, 11:56 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-10-2021, 11:56
Door Anoniem:
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Toje Fos: Niet gevaccineerden lopen al snel (3 maanden) herbesmettingen op. Tot zover de natuurlijke immuniteit :-(

https://news.yale.edu/2021/10/01/unvaccinated-reinfection-sars-cov-2-likely-study-finds

For unvaccinated, reinfection by SARS-CoV-2 is likely, study finds.

De noodzaak van vaccinaties neemt hiermee alleen maar toe. Maak je borst (bovenarm) alvast maar nat. Ja, óók jullie, anti-vaxxers!

Opmerkelijk, dus als ongeprikte moet ik al iets van vijf (?) keer geherinfecteerd zijn geweest, gegeven de enorme besmettelijkheid van dit virus, en heb kennelijk dus even zo vaak de dood overwonnen zonder ergens last van gehad te hebben gehad. Lijkt veel op al die eerdere, wetenschappelijk onderbouwde, "einde van de wereld" scenario's die ik de afgelopen decennia ook allemaal overleefd hebt. Klinkt meer als "97% of scientist agree with whomever funds them".

Nee, dat jij mogelijk (nog) niet herbesmet bent komt omdat wij allemaal gevaccineerd zijn, waardoor de kans dat jij dit virus in the wild tegenkomt veel kleiner is geworden. Als je jouw theorie wilt testen dan moet je afreizen naar een land dat vaccinaties afzweert en je eens stevig in het gezicht laten hoesten. Zo, verder nog vragen?

Dirty Harry - You got to ask yourself one question: do I feel lucky today?
https://youtu.be/8Xjr2hnOHiM?t=1m39s

Interessante hypothese, laat mij dat reflecteren aan mijn overige, minstens 99%+ niet geprikte, medewerkers. Antwoord: HAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAHA. Ja, we zijn allemaal op sterven na dood geweest het afgelopen anderhalve jaar, dankzij ons meermalig gezamenlijk samenzijn, volkomen negeren van iedere maatregel, en die idioterie is aan ons niet besteed. Not! Flikker toch op met je papieren werkelijkheid, wij leven echt, jij niet. Verder begrijp ik uit jouw theorie dat zij die de ongedocumenteerden ontvangen bij bosjes neervallen, toch? Zo, verder nog vragen?

Je snapt mijn bericht niet? Ben jij (of jouw niet geprikte medewerkers) al afgereisd naar een land waar niet gevaccineerd wordt en COVID-19 wijd verspreid is? En heb je jezelf daar eens flink in het gezicht laten hoesten? Als je écht denkt dat weldenkend Nederland en de wereld het bij het verkeerde eind hebben dan moet je ook de daad bij het woord durven te voegen! Wel even netjes in quantaine als je terugkomt (als je terugkomt). Zo knul, verder nog vragen?
06-10-2021, 18:33 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Toje Fos: Niet gevaccineerden lopen al snel (3 maanden) herbesmettingen op. Tot zover de natuurlijke immuniteit :-(

https://news.yale.edu/2021/10/01/unvaccinated-reinfection-sars-cov-2-likely-study-finds

For unvaccinated, reinfection by SARS-CoV-2 is likely, study finds.

De noodzaak van vaccinaties neemt hiermee alleen maar toe. Maak je borst (bovenarm) alvast maar nat. Ja, óók jullie, anti-vaxxers!

Opmerkelijk, dus als ongeprikte moet ik al iets van vijf (?) keer geherinfecteerd zijn geweest, gegeven de enorme besmettelijkheid van dit virus, en heb kennelijk dus even zo vaak de dood overwonnen zonder ergens last van gehad te hebben gehad. Lijkt veel op al die eerdere, wetenschappelijk onderbouwde, "einde van de wereld" scenario's die ik de afgelopen decennia ook allemaal overleefd hebt. Klinkt meer als "97% of scientist agree with whomever funds them".

Nee, dat jij mogelijk (nog) niet herbesmet bent komt omdat wij allemaal gevaccineerd zijn, waardoor de kans dat jij dit virus in the wild tegenkomt veel kleiner is geworden. Als je jouw theorie wilt testen dan moet je afreizen naar een land dat vaccinaties afzweert en je eens stevig in het gezicht laten hoesten. Zo, verder nog vragen?

Dirty Harry - You got to ask yourself one question: do I feel lucky today?
https://youtu.be/8Xjr2hnOHiM?t=1m39s

Interessante hypothese, laat mij dat reflecteren aan mijn overige, minstens 99%+ niet geprikte, medewerkers. Antwoord: HAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAHAHA. Ja, we zijn allemaal op sterven na dood geweest het afgelopen anderhalve jaar, dankzij ons meermalig gezamenlijk samenzijn, volkomen negeren van iedere maatregel, en die idioterie is aan ons niet besteed. Not! Flikker toch op met je papieren werkelijkheid, wij leven echt, jij niet. Verder begrijp ik uit jouw theorie dat zij die de ongedocumenteerden ontvangen bij bosjes neervallen, toch? Zo, verder nog vragen?

Je snapt mijn bericht niet? Ben jij (of jouw niet geprikte medewerkers) al afgereisd naar een land waar niet gevaccineerd wordt en COVID-19 wijd verspreid is? En heb je jezelf daar eens flink in het gezicht laten hoesten? Als je écht denkt dat weldenkend Nederland en de wereld het bij het verkeerde eind hebben dan moet je ook de daad bij het woord durven te voegen! Wel even netjes in quantaine als je terugkomt (als je terugkomt). Zo knul, verder nog vragen?

Juist, aan de ene kant berichten dat er een dodelijk, zwaar besmettelijk, virus al maanden rondwaart, en als we nu niet iedereen vaccineren dan gaat dat, ook vanwege de ebola-achtige mutaties die zullen volgen daardoor, tot een gigantische ramp leiden. Aan de andere lopen er al vele maanden miljoenen mensen ongeprikt rond die nergens last van hebben, nog los van de duizend+ ongedocumenteerden die hier wekelijks binnenwandelen, en zijn de ziekenhuiscijfers ook maar in de buurt van vorig jaar? Maar ondertussen zijn de wel geprikten hartstikke superveilig, natuurlijk, behalve dan als ze in de buurt van een niet geprikte komen, tenzij het een bewezen besmette ongeprikte ongedocumenteerde betreft, dan weer niet.

Internationaal gezien dan? Het ene na het andere land/staat gaat volledig maatregelen vrij, niets noemenswaardig qua negatieve ziekenhuis cijfers vloeit daaruit. Waar gaat het wel slechts qua ziekenhuis cijfers? Oh ja, in landen/staten waar de maatregelen eerder toenemen dan afnemen, en men enkel en alleen die commerciele zooi in zoveel als mogelijk lichamen wil spuiten. Toeval? Niets daarover in de MSN.

Ben ik het afgelopen jaar in contact geweest met "besmette" mensen? Ongetwijfeld, alhoewel een groot deel daarvan feitelijk slechts positief getest is geweest, dus zal het in werkelijkheid reuze meevallen. Ja maar, ook met echte besmette mensen? Wel indirect wel, mijn vriendin werkt in zo'n afdeling, vorig jaar de ene na de andere dode (altijd handig, overdruk lucht in beschadigde longen pompen), zelfs met griepverschijnselen toch naar het werk gesommeerd, maand in, maand uit, werkzaam geweest, hele nachten in hetzelfde bed geslapen (zij is een koukleum, dus ramen en deuren dicht), zelf nooit nergens last van gehad, zij een snotterneus en griepverschijnselen. Ja, na zoveel blootstelling maak ik mij ernstig zorgen over de onvermijdelijke dood die gegarandeerd om de hoek ligt. Not!

Oh ja, vriendin leeft ook nog steeds, niet geprikt, opmerkelijk, niet? Binnenkort kapt ze met die zorg onzin, het is de moeite niet waard. Ze deed het vanuit de goedheid van haar hart, mensen helpen, maar tegenwoordig regeert de leugen, dus nee dank u. Ook voor de extra centjes voor buitensporige vakanties, maar ook die deur is dicht. Dus ja, niets motiverend aan de hedendaagse praktijken, dus ga het maar oplossen met enkel en alleen die mensen die dit allemaal geweldig vinden. Want niet alleen zij gaat er de brui aangeven, met haar nog de nodige andere collega's. Succes!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.