image

Telegram-ceo: 70 miljoen nieuwe gebruikers door storing bij Facebook

woensdag 6 oktober 2021, 11:25 door Redactie, 7 reacties

Chatdienst Telegram heeft door de storing bij WhatsApp, Facebook en Instagram er zeventig miljoen nieuwe gebruikers bij gekregen, zo stelt Telegram-ceo Pavel Durov op zijn eigen Telegram-kanaal. Durov spreekt over zeventig miljoen "vluchtelingen van andere platformen" die op één dag een account bij Telegram aanmaakten. De toestroom van nieuwe gebruikers zorgde er wel voor dat "sommige gebruikers" in Noord- en Zuid-Amerika vanwege de vele registraties met vertragingen te maken kregen, aldus de Telegram-ceo.

Eerder liet chatdienst Signal al weten dat het vanwege de storing "miljoenen" nieuwe gebruikers mocht verwelkomen, maar exacte aantallen werden niet genoemd. Begin dit jaar meldde Durov dat Telegram inmiddels meer dan 500 miljoen actieve gebruikers telt. Signal doet geen uitspraken over het exacte aantal gebruikers. De Androidversie is echter meer dan 50 miljoen keer gedownload. WhatsApp telt meer dan 2 miljard gebruikers.

Volgens Apptopia ligt het aantal actieve gebruikers bij de chatdiensten echter stukken lager. Zo zouden 600 miljoen mensen dagelijks via WhatsApp communiceren, tegenover 36 miljoen voor Telegram en 5 miljoen voor Signal, zo meldt The Washington Post.

Reacties (7)
06-10-2021, 11:48 door _R0N_
Als ik zelf kijk in m'n contacten heeft 99% WhatsApp, 35% Telegram en maar 2 mensen Signal dat zou neerkomen op ongeveer 0,5%.

Die 2 Signal gebruiker sis toch al een verdubbeling van wat het was.
06-10-2021, 12:29 door Anoniem
Zolang nog niet de helft van je contacten op een beter platform zit, is het kansloos.
En helaas is WA de standaard gebleken, omdat ze de eerste waren.
Mensen overhalen naar b.v. Signal blijkt gewoon heel lastig "iedereen heeft whatsapp" en "ik heb niets te verbergen" zijn de standaard antwoorden....
06-10-2021, 12:33 door Anoniem
Door _R0N_: Als ik zelf kijk in m'n contacten heeft 99% WhatsApp, 35% Telegram en maar 2 mensen Signal dat zou neerkomen op ongeveer 0,5%.

Die 2 Signal gebruiker sis toch al een verdubbeling van wat het was.

Grappig, ik heb inmiddels meer mensen op signal dan op whatsapp. Telegram zweeft er een beetje tussen.
06-10-2021, 13:53 door _R0N_
Door Anoniem:
Door _R0N_: Als ik zelf kijk in m'n contacten heeft 99% WhatsApp, 35% Telegram en maar 2 mensen Signal dat zou neerkomen op ongeveer 0,5%.

Die 2 Signal gebruiker sis toch al een verdubbeling van wat het was.

Grappig, ik heb inmiddels meer mensen op signal dan op whatsapp. Telegram zweeft er een beetje tussen.

Ja geen idee waarom dat is, in sommige groepen is het ook een hype achtig iets om de een of de ander te gebruiken.
06-10-2021, 15:02 door Anoniem
WOW...70 miljoen mensen die na enkele uren totale onthouding van A-Social media gaan lopen schuimbekken en trillen en op zoek gaan naar hun dagelijkse fix...en vinden die dan in die andere dealer van het goedje..Telegram.

Het zijn net junkies zeg..
07-10-2021, 09:58 door Anoniem
Bijna al mijn contacten zitten op Signal. Ik heb er 3 die naast Signal ook op Telegram zitten. Of mijn contacten ook Whatsapp hebben kan ik niet meer zien, want ik heb het Whatsapp account opgeheven. Mooiste is dan dat je kunt zien wie je "echte" contacten zijn. Deze zijn bereidt om ook Signal of Telegram te installeren, eventueel al dan niet naast hun Whatsapp. (En Facebook heb ik nooit gehad).
11-10-2021, 10:55 door Anoniem
We gebruiken zakelijk enkel nog signal en teams.


Privé gebruik ik voor een groep Signal met ook daarin diverse chatgroepen.

WA gebruik ik ook altijd en heb daar nog een aantal groepen in zitten, alsook een fiks aantal personen die nog niet bereikbaar zijn via Signal.
WA gebruik ik enkel via mijn privé telefoonnummer en signal nog via mijn zakelijk nummer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.