image

VDL Nedcar wil door cyberaanval platgelegde productie dinsdag hervatten

vrijdag 8 oktober 2021, 13:24 door Redactie, 3 reacties

VDL Nedcar wil de door een cyberaanval platgelegde productie van auto's aanstaande dinsdag weer hervatten. Mogelijk zullen dan ook andere VDL-bedrijven weer opstarten. Woensdagnacht werden 105 bedrijven van de VDL Groep getroffen door een cyberaanval en ligt de productie sindsdien deels of volledig stil. Ook vandaag worden er geen auto's bij VDL Nedcar in Born en andere VDL-bedrijven geproduceerd en zit het personeel noodgedwongen thuis.

Om wat voor soort aanval het precies gaat is nog altijd niet door de VDL Groep bekendgemaakt. VDL Nedcar is van plan om de systemen maandag weer langzaam op te starten en dinsdag de productie te hervatten, zo meldt De Limburger. Alle medewerkers bij het bedrijf die over een laptop beschikken zijn opgeroepen om zich bij de ict-afdeling te melden. Daarnaast moeten er nieuwe wachtwoorden worden aangemaakt. Details over de schade zijn niet bekend, maar volgens De Limburger gaat het om miljoenen euro's.

Reacties (3)
08-10-2021, 14:33 door Anoniem
Als dit een overheidsinstantie zou iedereen hier cynische opmerkingen maken over de overheid en ICT.
De laatste tijd nemen de meldingen van geslaagde cyberaanvallen in het bedrijfsleven toe, terwijl die bij de overheid, ondanks de openheid en zichtbaarheid steeds minder worden. Zou de overheid zich verbeterd hebben, of neemt de zichtbaarheid van cyberaanvallen op het bedrijfsleven toe, waarmee de staat van de cybersecurity in het bedrijfsleven toch minder goed blijkt dan gedacht?
08-10-2021, 15:06 door Anoniem
Zou het niet kunnen zijn dat het bedrijfsleven eerder over de brug komt om losgeld te betalen bij een ransomware aanval en dat daardoor het bedrijfsleven lucratiever is om aan te vallen ;)
09-10-2021, 00:30 door Anoniem
Door Anoniem: Zou het niet kunnen zijn dat het bedrijfsleven eerder over de brug komt om losgeld te betalen bij een ransomware aanval en dat daardoor het bedrijfsleven lucratiever is om aan te vallen ;)
Aanvallers zijn niet specifiek op zoek maar pakken alleen laaghangend fruit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.