image

Systemen Amerikaanse tak Olympus getroffen door cyberaanval

dinsdag 12 oktober 2021, 14:41 door Redactie, 1 reacties

De systemen van de Amerikaanse tak van Olympus zijn getroffen door een cyberaanval, zo heeft het techbedrijf via de eigen website laten weten. Volgens de verklaring ontdekte Olympus op zondag 10 oktober verdachte activiteit op het netwerk van de Canadese, Latijns-Amerikaanse en Amerikaanse tak.

Na ontdekking van de verdachte activiteit werd er een onderzoek ingesteld en wordt er inmiddels gewerkt aan een oplossing. Als onderdeel van het onderzoek en om de situatie te beperken heeft Olympus besloten alle getroffen systemen uit te schakelen. Het bedrijf zegt alle relevante partners hierover te hebben gewaarschuwd.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat alleen de systemen in Noord-Amerika en Latijns-Amerika zijn getroffen en er geen impact op andere regio's is. Verdere details over de aard van de aanval zijn niet gegeven. Vorige maand meldde Olympus ook al een "cybersecurity incident". Toen ging het om de systemen gebruikt door de EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika)-tak. Volgens berichten ging het hierbij om een ransomware-aanval.

Reacties (1)
12-10-2021, 18:29 door Anoniem
Mooi zo ruimt lekker op
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.