image

Medewerker Amerikaanse telecomprovider schuldig aan sim-swapping

vrijdag 22 oktober 2021, 15:04 door Redactie, 2 reacties

Een 36-jarige voormalige medewerker van een Amerikaanse telecomprovider is schuldig bevonden aan sim-swapping en veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en het betalen van een schadevergoeding van ruim 77.000 dollar. De man werkte van augustus 2017 tot en met november 2018 bij de niet nader genoemde telecomprovider.

Als medewerker had hij toegang tot de systemen waarmee hij telefoonnummers van klanten op andere simkaarten kon overzetten. In de periode dat hij bij de telecomprovider werkzaam was zette hij tegen betaling van een handlanger opgegeven telefoonnummers naar opgegeven simkaartnummers over. Zeker negentien mensen werden slachtoffer van de man. Vervolgens gebruikte de handlanger de gekaapte telefoonnummers om toegang tot cryptovaluta-accounts te krijgen.

Reacties (2)
22-10-2021, 15:49 door Anoniem
Handig he, dat bankieren met je mobieltje ....
22-10-2021, 16:16 door Anoniem
Door Anoniem: Handig he, dat bankieren met je mobieltje ....
Daar is de SIM meestal niet bij betrokken. Wisselen van de SIM zou geen invloed moeten hebben op de
veiligheid van je bankieren app.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.