image

Politie houdt verdachten aan voor handel in frauduleuze vaccinatieregistraties

woensdag 3 november 2021, 15:24 door Redactie, 5 reacties

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de handel in frauduleuze vaccinatieregistraties. Het gaat om een 30-jarige vrouw en 31-jarige vrouw uit Amsterdam die als doktersassistenten in een Amsterdamse artsenpraktijk werken. Volgens de politie hielpen de vrouwen tientallen mensen aan een vaccinatiebewijs zonder dat deze mensen daadwerkelijk gevaccineerd waren.

Per vaccinatiebewijs zouden de vrouwen een geldbedrag van tussen de 500 en 1000 euro hebben ontvangen. "Door deze frauduleuze invoer in het registratiesysteem was het mogelijk voor mensen om een qr-code te ontvangen en een ingevuld vaccinatiepaspoort met stempels van de dokterspraktijk", aldus de politie. Die doet verder onderzoek naar de klanten die een frauduleuze vaccinatieregistratie kochten.

Reacties (5)
03-11-2021, 15:51 door Anoniem
nou nou dan benje toch laag bij de grond als je je hier mee inlaat en zeker die er 1000 euro voor over hebben
de bak in voor 2 jaar v het vuil
03-11-2021, 15:54 door Anoniem
Je bent toch zielig als je zo iets doe.....
03-11-2021, 19:13 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-11-2021, 19:13
Als je zo ziek bent als een hond bent en met koorts en kuchend over straat gaat hou nu ook je registratie en je groene vinkje.
Officieel ben je dan gezond.
Dus zoveel stelt het nou ook weer niet voor zo'n vaccinatie registratie.
Maar om er nou 500-1000 euro voor te hebben.
Je kan dan wel zonder gezeik met het vliegtuig, een voetbal wedstrijd bekijken, het theater in of een biertje drinken in de kroeg als je dat zoveel geld waard is.
Ik kan er niet zo mee zitten. Tenslotte is allemaal een beetje poppenkast.
05-11-2021, 00:43 door Anoniem
Door BertG.: Tenslotte is allemaal een beetje poppenkast.
Dat is precies de reden dat corona nog lekker voortwoekert. Eigenlijk is dat niet erg, want grote delen van de wereldbevolking is nog niet ingeënt.
05-11-2021, 09:56 door Anoniem
Coronatoegangsbewijzen, die officieel op naam van een individuele gebruiker staan, worden nog altijd breed gedeeld via apps als Telegram. Ook zijn er kant-en-klare apps en websites waarmee misbruik mogelijk is, blijkt uit onderzoek van de NOS. Tegelijkertijd zijn er tot dusver 23 veelvuldig gedeelde QR-codes geblokkeerd, blijkt uit een analyse van de zogenoemde deny list in de CoronaCheck-app.

https://nos.nl/artikel/2404415-qr-codes-nog-steeds-breed-gedeeld-veel-malafide-codes-nog-niet-geblokkeerd
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.