image

Mozilla stopt ondersteuning wachtwoordmanager Firefox Lockwise

maandag 22 november 2021, 08:25 door Redactie, 0 reacties

Mozilla stopt per 13 december de ondersteuning van de Firefox Lockwise-app voor Android en iOS, waardoor gebruikers van de wachtwoordmanager geen beveiligingsupdates en support meer zullen ontvangen. Gebruikers worden opgeroepen om opgeslagen wachtwoorden met de Firefox-browser te synchroniseren.

Via Firefox Lockwise kunnen gebruikers hun wachtwoorden opslaan en die vanaf andere apparaten benaderen. Gebruikers moeten in dit geval zowel de mobiele app als de desktop-extensie hebben geïnstalleerd. Daarnaast is het gebruik van een Firefox Account verplicht. Mozilla heeft besloten de support van de Lockwise-app te beëindigen. "De applicatie blijft mogelijk op je toestel werken, maar zal geen support en beveiligingsupdates ontvangen", aldus de Firefox-ontwikkelaar.

Gebruikers kunnen vanaf 13 december opgeslagen wachtwoorden in de Firefox-browser benaderen. In dit geval moeten gebruikers wel eerst hun wachtwoorden via een Firefox-account met hun browser synchroniseren. In het geval van Firefox voor iOS wordt dit al met in Lockwise opgeslagen wachtwoorden gedaan.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.