image

Duitse overheid waarschuwt voor ransomware-aanvallen tijdens kerstvakantie

donderdag 2 december 2021, 10:59 door Redactie, 2 reacties

De Duitse overheid waarschuwt bedrijven en organisaties in het land voor ransomware-aanvallen tijdens de komende kerstvakantie. Volgens het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, en de Duitse federale politie (BKA) is er tijdens deze periode een verhoogde kans op aanvallen.

Aanleiding voor de waarschuwing is de terugkeer van de beruchte Emotet-malware en dat veel Microsoft Exchange-servers in Duitsland nog altijd kwetsbaar zijn voor aanvallen. Het BSI spreekt van een "dreigend scenario" en roept bedrijven en organisaties op om beveiligingsmaatregelen te treffen.

"We zien duidelijke signalen van een toegenomen dreiging van Emotet alsmede kwetsbare Exchange-servers en de daaropvolgende ransomware-aanvallen in Duitsland", zegt BSI-directeur Arne Schönbohm. "Feestdagen en weekenden zijn in het verleden herhaaldelijk voor dergelijke aanvallen gebruik, aangezien veel bedrijven en organisaties dan minder snel kunnen reageren. Het is nu het moment om gepaste beveiligingsmaatregelen te treffen."

Het BSI stelt verder dat er veel kwetsbare Exchange-servers in Duitsland zijn, omdat beheerders hebben nagelaten beschikbare beveiligingsupdates te installeren. De overheidsinstantie is echter ook bekend met verschillende gevallen waarbij het installeren van de patch "niet het gewenste beschermende effect" had. Zo kan het voorkomen dat servers al voor de installatie van een update gecompromitteerd zijn.

Reacties (2)
02-12-2021, 21:34 door Anoniem
Het schietseizoen is blijkbaar begonnen met al die lekke prutproducten.
04-12-2021, 10:05 door Anoniem
De overheidsinstantie is echter ook bekend met verschillende gevallen waarbij het installeren van de patch "niet het gewenste beschermende effect" had.

tja als je bij de garage met je auto weg gaat die nog steeds een rare piep maakt, dan ga je terug verhaal halen...
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.