image

Canadese overheid monitorde 33 miljoen telefoons tijdens lockdowns

maandag 27 december 2021, 12:56 door Redactie, 16 reacties

De Canadese overheid heeft 33 miljoen telefoons gevolgd om te kijken hoe mensen zich tijdens de verschillende lockdowns in het land verplaatsten. Volgens een woordvoerder van de Canadese gezondheidsdienst is er vanwege de urgentie van de coronapandemie besloten om mobiliteitsgegevens, zoals locatiedata, te verzamelen en te gebruiken. Met de data wilde de dienst mogelijke verbanden tussen de verplaatsingen van mensen in Canada en corona ontdekken.

Dat de Canadese overheid telefoons voor dit doeleinde trackte is nu openbaargemaakt om "open en transparant" te zijn, aldus de woordvoerder. Die voegt toe dat de gezondheidsdienst zendmasttracking permanent wil gaan inzetten voor het monitoren van de verplaatsingen van de bevolking en dat mobiliteitsgegevens niet zijn te gebruiken om individuele personen te monitoren of volgen. Het monitoren op deze manier zou mogelijk voor een periode van vijf jaar kunnen worden ingezet, meldt de Ottowa Sun.

Privacyexperts zijn kritisch over de maatregel en waarschuwen voor de inzet van surveillancetools voor volksgezondheidsdoeleinden. "De pandemie heeft mogelijkheden gecreëerd voor grootschalige surveillance op allerlei niveaus, niet alleen de volksgezondheid, maar ook het monitoren van mensen die werken, boodschappen doen en thuis leren", zegt David Lyon, auteur van Pandemic Surveillance, tegenover de National Post. Hij voegt toe dat de surveillance die na de aanslagen van 11 september werd ingesteld inmiddels volledig is ingehaald door "pandemiesurveillance".

Reacties (16)
27-12-2021, 13:07 door Anoniem
Dat de Canadese overheid telefoons voor dit doeleinde trackte is nu openbaargemaakt om "open en transparant" te zijn, aldus de woordvoerder.

Open en transparant ben je vooraf, niet achteraf. Dit is half werk.
27-12-2021, 13:09 door Anoniem
En dat zie je dus overal gebeuren: snel iets doordrukken onder het motto: spoed! pandemie! Want dan sputtert er niemand tegen.
En het vervolgens gewoon zo houden, 'want dat deden we toch al'!?

Ondertussen vraagt de overheid in Nederland zich af waarom niemand er nog vertrouwen in heeft.
27-12-2021, 13:13 door Anoniem
En die data gaat natuurlijk nooit in verkeerde handen vallen want alles is veilig en secuur opgeslagen.

Maar even een vraagje..tikkie sarcastisch

- Sommige diersoorten worden ook besmet met corona en die hebben geen telefoon toch? Mazzelaars.

Dus wat is het nut wetenschappelijk gezien, dan?

Zijn de ratten, beren en puma en herten en andere dieren populaties onderzocht?

Ik bedoel hier in Nederland hadden we een Nijlpaard maar die was gelukkig, niet zo mobiel. ;)

Alles is relatief...ook dit volgen en het nut ervan

Stel dat er een relatie gelegd wordt en dan is die juist en is er niets over het hoofd gezien? Want bepaalde diersoorten zijn gerelateerd aan mensen.. en zo kunnen we nog even doorgaan.

Hoe zit het met de trekvogels? Ook maar een lockdown voor?

Zeker m.b.t. corona en dieren hoor ik relatief weinig.

W8 even mijn hond aaien en zo dadelijk mijn poes eten geven, die hebben ook aandacht nodig.
27-12-2021, 13:20 door Anoniem
Met de dreiging van de omikron variant is dit inderdaad de beste tijd om dit nieuws aan de bevolking te brengen. Wie kan er tegen massasurveillance zijn op dit moment? Wie kan er tegen welke maatregel dan ook zijn? Geef je overheid de vrijheid om de bevolking te beschermen en te doen wat nodig is.
27-12-2021, 13:21 door Anoniem
Nou snap je gelijk waarom men zo hecht aan de "corona check app".
27-12-2021, 14:27 door Anoniem
Aan anoniem van 13:20,

Moeten we jouw reactie als "ironisch" opvatten of behoor je bij het nog steeds onveranderlijk gehypnotiseerde deel van de bevolking, die ook nog eens om zulk een monitoring gaat schreeuwen, als dat verlangd wordt. Hoeveel procent van de bevolking ziet nu wat de werkelijke achtergrond van al dit gebeuren was en is? Namelijk ons inziens juist die wereldwijde surveillance behoefte en behoefte tot monitoren van de wereldbevolking door de ultieme machthebbers en super-investeerders.

Als we er niet en-masse mee stoppen, gaat dit gewoon onverwijld verder. Men kan beter vertellen hoe men uit handen van deze doorgedraaide machtswellustelingen en hun intel kan blijven.

Strooi zand in die data-analyse-management-machines, die u tot slaaf van het systeem willen maken. Vul hun data banken met misinformatie en grote nonsens. Trek een lange neus. Mafketels blijven mafketels, ook de geavanceerde mafketels die een reden denken te hebben.

#corona-proxy
27-12-2021, 15:11 door Anoniem
Door Anoniem: En dat zie je dus overal gebeuren: snel iets doordrukken onder het motto: spoed! pandemie! Want dan sputtert er niemand tegen.
En het vervolgens gewoon zo houden, 'want dat deden we toch al'!?

Ondertussen vraagt de overheid in Nederland zich af waarom niemand er nog vertrouwen in heeft.
Over jouw laatste regel: Ze geven helemaal niets om jou en mij. Anders hadden ze echt niet het referendum afgeschaft. Maar dat hebben ze wel gedaan dus.

Maar dit artikel geeft wel aan dat je voorzichtig moet zijn met jouw mobiele telefoon. Ze monitoren alles als het hun even aankomt. Dat is de reden waarom ik altijd mijn mobiele telefoon thuis laat en ook geen gebruik maak van Wifi voor mijn telefoon.
27-12-2021, 15:24 door Anoniem
Neem dan niets mee alleen je analoge id-pas,
en wat geld een flesje water en wat fruit en meer niet.

The Matrix
27-12-2021, 15:46 door Anoniem
Controlestaat in wording. Canada is niet de enige. Nederland volgt evenals ik weet niet hoeveel andere Europese steden.

Die voegt toe dat de gezondheidsdienst zendmasttracking permanent wil gaan inzetten voor het monitoren van de verplaatsingen van de bevolking en dat mobiliteitsgegevens niet zijn te gebruiken om individuele personen te monitoren of volgen.
Kul. Iedereen weet dat er sprak is van mac-adressen, daarmee IMEI-nummers en aan de hand daarvan telefoonnummers (want dat zijn slechts indexen naar IMEI-adressen en daardoor naar MAC-adressen). Kortom: men kan wel individuele personen monitoren en zelfs plaats bepalen.

Het monitoren op deze manier zou mogelijk voor een periode van vijf jaar kunnen worden ingezet,
mogelijk, dat zou zelfs zomaar langer kunnen worden...

Dat de Canadese overheid telefoons voor dit doeleinde trackte is nu openbaargemaakt om "open en transparant" te zijn, aldus de woordvoerder.
En daarmee toen je aan hoe betrouwbaar je bent als regering? Not. Het geeft duidelijk aan welke richting men op wil. Surveillance. Monitoren van de burger. En iedereen slikt het maar als zoete koek vanwege een pandemie. En als die pandemie over is, zal dit echt niet worden gestopt.

zegt David Lyon, auteur van Pandemic Surveillance, tegenover de National Post. Hij voegt toe dat de surveillance die na de aanslagen van 11 september werd ingesteld inmiddels volledig is ingehaald door "pandemiesurveillance".

Dit speelt een heleboel regeringen, en zeker de zogenaamde democratisch gekozen regeringen in de kaart. Wie weet wat de vijand (lees: burg) waar en wanneer uitvoert blijft de sterkste. En dan is het ook makkelijker om de tactiek 'verdeel en heers' te gebruiken.

#PoppekastAnderKantOp
27-12-2021, 18:38 door Anoniem
Door Anoniem: Aan anoniem van 13:20,

Moeten we jouw reactie als "ironisch" opvatten of behoor je bij het nog steeds onveranderlijk gehypnotiseerde deel van de bevolking, die ook nog eens om zulk een monitoring gaat schreeuwen, als dat verlangd wordt.

Ironisch? Over zo'n serieus onderwerp? Dat zoveel mensen aan gaat? Ik zou niet durven!

Anoniem 13:20
27-12-2021, 22:21 door Anoniem
De pandemie zal net lang duren totdat ze alles hebben doorgedrukt wat ze willen doordrukken.

En wanneer de pandemie voorbij is zal het geaccepteerd worden als normaal.
28-12-2021, 07:37 door spatieman
GPS uit, en als dat niet voldoende is, telefoon uit, of thuis laten..
28-12-2021, 07:39 door spatieman
GPS uit, en als dat niet voldoende is, telefoon uit, of thuis laten..
Door Anoniem: Met de dreiging van de omikron variant is dit inderdaad de beste tijd om dit nieuws aan de bevolking te brengen. Wie kan er tegen massasurveillance zijn op dit moment? Wie kan er tegen welke maatregel dan ook zijn? Geef je overheid de vrijheid om de bevolking te beschermen en te doen wat nodig is.

dat zeiden ze in bepaalde dictator landen ook..
28-12-2021, 09:19 door Anoniem
@ spatieman,

"dat zeiden ze in bepaalde dictator landen ook.."

Ik vraag mij echt af, als deze onzin een keer voorbij is, wat voor "maatregelen" ze nog meer genomen hebben. Waar zit de grote olifant in de kamer te dansen.
28-12-2021, 11:51 door Anoniem
Canadese overheid monitorde 33 miljoen telefoons tijdens lockdowns
Canada heeft een langdurige trackrecord van afsluiteren. Dat gebeurde in de jaren 90 ook al. De Canadian Security Intelligence Service (CSIS) luisterde alle telefoonverbindingen af als die uit het buitenland contact zocht met het Canadese grondgebied. Dus zo verbazingwekkend is dat voor mij niet.
29-12-2021, 16:25 door karma4
Door Anoniem: Open en transparant ben je vooraf, niet achteraf. Dit is half werk.
Ik wens graag het lijstje van de criminelen oplichters en fraudeurs wanneer zijn hun foute zaken gaan plegen openbaar en vooraf. Iets zegt me dat je een ongelijk speelveld wenst wegens bepaalde belangen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.