image

Korte film over biometrische surveillance vanavond online in première

dinsdag 28 december 2021, 15:59 door Redactie, 3 reacties

Vanavond vindt online de première plaats van "Reclaim Your Face", een korte film over de gevaren van biometrische surveillance en gezichtsherkenning voor de samenleving. De film van Alexander Lehmann, die eerder de korte film "Du bist Terrorist" maakte, wordt getoond tijdens het remote chaos Experience 2021. Dit is een door de Duitse hackerclub CCC georganiseerd evenement.

In de film wordt opgeroepen het burgerinitiatief Reclaim Your Face, waarbij allerlei organisaties, burgerrechtenbewegingen en ook de CCC zijn betrokken, te steunen. Het doel is om via het burgerinitiatief één miljoen handtekeningen op te halen en zo biometrische surveillance op EU-niveau te verbieden. Op dit moment hebben zo'n 65.000 mensen de petitie getekend. Na de première zal Reclaim Your Face ook via andere kanalen te bekijken zijn.

Reacties (3)
29-12-2021, 12:28 door Anoniem
Moeilijk he, gewoon een link direct naar die film plaatsen. Ik heb geen zin om alles te moeten lezen/klikken om hem te vinden.
01-01-2022, 10:43 door [Account Verwijderd]
Dat filmpje tutoyeert mij! Daar heb ik geen toestemming voor gegeven, wat denken zij wel!
01-01-2022, 12:29 door Anoniem
Door Anoniem: Moeilijk he, gewoon een link direct naar die film plaatsen. Ik heb geen zin om alles te moeten lezen/klikken om hem te vinden.
'

Ja en dan zelf niet de moeite doen om deze dan toch maar te vermelden:
https://media.ccc.de/v/rc3-extras-1980-reclaim-your-face

https://archive.org/details/DubistTerrorist_201409
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.