image

Zorgklinieken VS zonder patiëntgegevens na ransomware-aanval op hoster

donderdag 30 december 2021, 11:23 door Redactie, 1 reacties

Verschillende Amerikaanse zorgklinieken kunnen door een ransomware-aanval op hostingbedrijf VPN Solutions niet beschikken over patiëntgegevens en andere informatie. Op 31 oktober waarschuwde het hostingbedrijf zijn klanten dat het slachtoffer was geworden van een ransomware-aanval. Sindsdien is het hostingplatform offline, waar verschillende zorgklinieken hun patiëntgegevens en klinische, demografische en financiële informatie hebben opgeslagen.

Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de zorgklinieken is het hostingplatform nog altijd offline en heeft VPN Solutions geen datum gegeven wanneer de dienst weer is hersteld en volledig operationeel is. Het hostingbedrijf denkt dat patiëntgegevens niet door de aanvallers zijn bekeken of gestolen. Doordat patiëntgegevens onbeschikbaar zijn kunnen de zorgklinieken hun cliënten niet over het incident informeren. Wel hebben de klinieken op hun eigen website een melding geplaatst.

Reacties (1)
30-12-2021, 13:38 door Anoniem
windows 10 zero-day of log4j?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.