image

Bedrijf krijgt 1,5 miljoen dollar boete voor ontfutselen privédata miljoenen mensen

maandag 10 januari 2022, 10:38 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans bedrijf dat jarenlang miljoenen mensen misleidde om vertrouwelijke financiële informatie te verstrekken heeft een boete van 1,5 miljoen dollar gekregen. ITMedia Solutions beheerde sinds 2012 honderden websites waarop mensen een kredietaanvraag konden doen. Via de websites verstrekten mensen allerlei financiële informatie, waaronder rekeninggegevens en hun social-securitynummer.

In plaats van deze persoonlijke gegevens met kredietverstrekkers te verstrekken, zodat die de leningaanvraag konden beoordeelden, verkocht ITMedia Solutions de informatie aan marketingbedrijven en andere ondernemingen die de data voor allerlei doeleinden gebruikten. ITMedia was volgens de Amerikaanse toezichthouder FTC vaak niet op de hoogte van hoe de verkochte financiële informatie zou worden gebruikt of waar de bedrijven die de gegevens kochten zich bevonden.

Door het op deze manier verkopen van privégegevens zijn mensen blootgesteld aan identiteitsdiefstal en scams, aldus de FTC. Naast het misleiden van mensen en het verkopen van hun data zonder toestemming, heeft ITMedia zich ook schuldig gemaakt aan het schenden van de Fair Credit Reporting Act, door het op onrechtmatige wijze verkrijgen en doorverkopen van kredietscores.

Naast de 1,5 miljoen dollar zal ITMedia geen misleidende verklaringen meer mogen geven, zoals de manier waarop persoonlijke informatie wordt gebruikt. Ook mag het bedrijf geen persoonlijke informatie meer verkopen, op een beperkt aantal situaties na en moet het bedrijf de partijen die deze informatie opkopen eerst screenen.

Reacties (2)
10-01-2022, 13:25 door Anoniem
1,5 miljoen dollar voor een bedrijf dat er al zo lang mee bezig is?
Even betalen en ze gaan er morgen gewoon mee verder
10-01-2022, 14:03 door Anoniem
Alleen maar een boete voor het bedrijf? Ik zou het logisch vinden als het bedrijf wordt opgeheven en de verantwoordelijken vervolgd voor oplichting, fraude en deelname aan een criminele organisatie.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.