image

85.000 Amerikaanse leerlingen door cyberaanval niet naar school

vrijdag 14 januari 2022, 08:44 door Redactie, 1 reacties

85.000 Amerikaanse leerlingen kunnen een aantal dagen niet naar school omdat het schooldistrict vanwege een cyberaanval alle scholen heeft gesloten. Gisteren waarschuwde Albuquerque Public Schools dat het de schooldeuren moest sluiten vanwege een aanval waarbij verschillende systemen zijn getroffen, wat gevolgen zou kunnen hebben voor het lesgeven en de veiligheid van leerlingen.

Albuquerque Public Schools is het grootste schooldistrict in de Amerikaanse staat New Mexico en telt 144 scholen, waar 85.000 leerlingen onderwijs volgen. Details over de aanval zijn niet gegeven, behalve dat de scholen naar verwachting 18 januari weer de deuren zullen openen. In een video zegt de directeur van het schooldistrict dat er een onderzoek naar de aanval gaande is en het schooldistrict de beveiliging en monitoring zal aanscherpen. Vanwege het onderzoek wordt er geen verdere informatie gegeven.

Image

Reacties (1)
14-01-2022, 09:42 door Anoniem
Dit is eigenlijk best wel bizar. Toen ik vroeger naar school ging, toen werd er nog geen les gegeven met computers. En bestond er dus ook geen Windows (dat het gros van alle cyberaanvallen veroorazaken).

Maar, het zou mij ook niet verbazen als het een grote test is om te gaan kijken of leerlingen thuis met de computer "op school kunnen zijn".
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.