image

Google betaalde onderzoekers vorig jaar 8,7 miljoen dollar voor bugmeldingen

vrijdag 11 februari 2022, 10:14 door Redactie, 0 reacties

Google heeft externe beveiligingsonderzoekers vorig jaar 8,7 miljoen dollar betaald voor het melden van kwetsbaarheden in onder andere Android en Chrome. Twee miljoen dollar meer dan de 6,7 miljoen die in 2020 nog voor bugmeldingen werd uitgekeerd. De hoogste beloning vorig jaar bedroeg 157.000 dollar en was voor een aanval waardoor het mogelijk is om Androidtelefoons te compromitteren.

Van de 8,7 miljoen dollar ging 3,3 miljoen dollar naar meldingen over Crome-kwetsbaarheden en was 3 miljoen dollar voor bugmeldingen over Android. De hoogste beloning die Google voor een Chrome-lek uitkeerde bedroeg 45.000 dollar. Externe onderzoekers rapporteerden vorig jaar 333 unieke kwetsbaarheden in Googles browser.

In totaal beloonde Google vorig jaar bijna zevenhonderd onderzoekers voor het melden van beveiligingslekken in de verschillende diensten en producten die het aanbiedt. Eén onderzoeker was verantwoordelijk voor 232 bugmeldingen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.