image

Adobe verhelpt actief aangevallen zerodaylek in Adobe Commerce

maandag 14 februari 2022, 09:23 door Redactie, 0 reacties

Adobe heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor een actief aangevallen zerodaylek in Adobe Commerce, dat eerder nog bekendstond als Magento Commerce. Dezelfde kwetsbaarheid is ook verholpen in Magento Open Source. Adobe Commerce en Magento Open Source zijn software waarop honderdduizenden webshops draaien.

Volgens Adobe hebben aanvallers misbruik gemaakt van een kwetsbaarheid in beide softwarepakketten, aangeduid als CVE-2022-24086. Het beveiligingslek is gebruikt bij "zeer beperkte gerichte aanvallen" tegen webwinkels die op Adobe Commerce draaien. Het niet goed controleren van invoer is de oorzaak van de kwetsbaarheid, wat een aanvaller willekeurige code laat uitvoeren. Hierdoor is het mogelijk om de webshop over te nemen.

De impact van het beveiligingslek is op een schaal van 1 tot en met 10 met een 9.8 beoordeeld. Zo heeft een aanvaller geen inloggegevens nodig. Adobe adviseert webshopbeheerders om de beveiligingsupdate zo snel mogelijk te installeren, waarbij Adobe als voorbeeld een installatie binnen 72 uur geeft.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.