image

Australië adviseert organisaties acht essentiële beveiligingsmaatregelen

woensdag 23 februari 2022, 12:04 door Redactie, 1 reacties

De Australische overheid heeft organisaties en bedrijven in het land vanwege internationale spanningen opgeroepen om acht essentiële beveiligingsmaatregelen door te voeren, die 85 procent van de gerichte aanvallen zouden kunnen voorkomen. Deze maatregelen, de "Essential Eight" genoemd, maken het veel lastiger voor aanvallers om systemen te compromitteren, zo stelt het Australische Cyber Security Centre (ACSC).

Het gaat dan om het patchen van besturingssystemen, patchen van applicaties, het gebruik van multifactorauthenticatie, het niet zomaar toekennen van beheerdersrechten aan gebruikers, het dagelijks maken van back-ups, het extra beveiligen van applicaties, het aanpassen van de macro-instellingen in Microsoft Office en het blokkeren van niet goedgekeurde applicaties.

"Het proactief implementeren van de Essential Eight kan meer kosteneffectief zijn als het gaat om tijd, geld en moeite dan het reageren op een grootschalig cyberincident", zo laat ACSC verder weten. Naast het doorvoeren van deze maatregelen roept de overheidsinstantie organisaties ook op om te kijken hoe goed ze zijn voorbereid op het reageren op cyberincidenten. Zo moet er onder andere worden gekeken naar incident response en bedrijfscontinuïteitsplannen.

Reacties (1)
23-02-2022, 13:02 door Anoniem
Opvallend dat je zelfs op het laagste volwassenheidsniveau al verwacht wordt om online advertenties te blokkeren: "Web browsers do not process web advertisements from the internet."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.