image

Australische overheid waarschuwt bedrijven voor nieuwe .au-domeinnaam

woensdag 23 maart 2022, 10:48 door Redactie, 4 reacties

De Australische overheid heeft bedrijven, organisaties en burgers gewaarschuwd voor de nieuwe .au-domeinnaam die vanaf morgen te registreren is. Op dit moment maken Australische organisaties en ondernemingen gebruik van domeinnamen eindigend op .com.au, .net.au, .org.au, .gov.au of .edu.au. Vanaf 24 maart kunnen er domeinnamen eindigend op .au worden geregistreerd.

Bedrijven hebben tot 20 september de tijd om de .au-versie van hun huidige domeinnaam te registreren. Daarna kan iedereen de domeinnaam registreren. "Deze nieuwe categorie domeinnaam laat gebruikers kortere, beter te onthouden domeinnamen registreren, maar creëert ook mogelijkheden voor cybercriminelen om frauduleuze activiteiten uit te voeren", aldus het Australische Cyber Security Centre (ACSC).

Opportunistische cybercriminelen zouden het .au-domein van een bedrijf kunnen registreren om zich vervolgens als deze onderneming voor te doen, aldus de waarschuwing van het ACSC. Organisaties en ondernemingen worden dan ook opgeroepen om het .au-equivalent van hun huidige domeinnaam voor 20 september vast te leggen.

Reacties (4)
23-03-2022, 11:48 door Erik van Straten
Een verstandig systeem wordt gesloopt. Idioten down under
23-03-2022, 12:29 door Anoniem
Door Erik van Straten: Een verstandig systeem wordt gesloopt. Idioten down under

Inderdaad.

Het was een uitstekend idee van .uk om vanaf het begin een subhierarchie te gebruiken - en blijkbaar gevolgd in .au .
En een gemiste kans in NL door pionier Piet .

Ook trouwens bij de TLDs - .com is meteen een zooitje geworden, maar .mil , .gov , en .edu hebben toch een goede of redelijke garantie dat je ook echt een instelling hebt in die branche , en geen zolderkamerkaper .
23-03-2022, 12:48 door Anoniem
Door Erik van Straten: Een verstandig systeem wordt gesloopt. Idioten down under
Inderdaad. Mij doet het denken aan de onstuitbare neiging van overheden en bedrijven om voor nieuwe dingen vooral geen subdomeinen onder de al bekende domeinnaam aan te maken maar om nieuwe domeinen naast die al bekende domeinnaam te registreren. Kennelijk zijn puntjes en een ordening veel enger in gebruik dan streepjes of helemaal niets. En dat doet me weer denken aan al die mensen die de data op hun pc's niet in directory's weten te ordenen terwijl ze thuis met kastplanken, dozen en laden geen enkele moeite hebben om iets heel vergelijkbaars wél te doen.

Misschien moet je wel abstract kunnen denken om in te zien dat die overeenkomsten er zijn, en daarmee om in te zien dat de voordelen die je ervan hebt in het ene aandachtsgebied ook opgaan in het andere.
28-03-2022, 09:42 door Anoniem
Door Erik van Straten: Een verstandig systeem wordt gesloopt. Idioten down under
Dat "slopen" ging bij Nominet (.uk en subhiearchie) anders heel netjes en probleemloos.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.