image

Britse overheid: burgers kunnen Kaspersky op het moment blijven gebruiken

dinsdag 29 maart 2022, 15:35 door Redactie, 6 reacties

Particulieren die hun laptop, desktop of andere systemen willen beschermen met de antivirussoftware van Kaspersky kunnen dit op het moment gewoon blijven doen, zo stelt de Britse overheid. Organisaties in de vitale infrastructuur of die zaken doen met Oekraïne doen er verstandig aan een risicoanalyse uit te voeren. Dat laat het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) weten in een blogpost over het gebruik van Russische producten en diensten.

Onlangs adviseerde de Duitse overheid om software van de virusbestrijder te vervangen en startte de Italiaanse privacytoezichthouder een onderzoek naar het bedrijf. Vorige week noemde de Amerikaanse toezichthouder FCC Kaspersky nog een onacceptabel risico voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten en plaatste het bedrijf op een aparte lijst. Het Britse NCSC stelt dat Russische wetgeving bedrijven verplicht om de Russische geheime dienst FSB te assisteren.

Er is op dit moment echter geen bewijs dat Rusland dit wil doen. "Maar een gebrek aan bewijs is geen bewijs dat het niet kan gebeuren", aldus het NCSC. Bepaalde organisaties, zoals in de vitale infrastructuur, worden dan ook opgeroepen om een risicoanalyse te maken en waar nodig Russische producten en diensten te vervangen.

Het NCSC ontving ook vragen van mensen of ze nog van Kaspersky gebruik kunnen maken. Volgens de Britse overheidsinstantie zullen Britse burgers en veel bedrijven geen doelwit van een Russische cyberaanval worden, ongeacht of ze van Russische producten gebruikmaken of niet. In het geval Kaspersky op het eigen systeem draait is het onwaarschijnlijk dat de gebruiker een direct doelwit is en is het op het moment veilig om de antivirussoftware te gebruiken, aldus het NCSC.

Reacties (6)
29-03-2022, 15:59 door Anoniem
Microsoft Defender werkt ook goed en kost niks.
29-03-2022, 19:13 door Anoniem
Door Anoniem: Microsoft Defender werkt ook goed en kost niks.

Gratis kan niet goed zijn...
29-03-2022, 21:06 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Microsoft Defender werkt ook goed en kost niks.

Gratis kan niet goed zijn...
Domme en kortzichtige opmerking. Volgens deze redenatie is bv Linux ook niet goed.
29-03-2022, 21:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Microsoft Defender werkt ook goed en kost niks.

Gratis kan niet goed zijn...
Zit bij Windows inbegrepen.
30-03-2022, 07:08 door Anoniem
Ik gebruik gewoon Microsoft defender werkt prima,word ook aangeraden door vrienden van me die in de ict werken,wel de anti randsomware aan zetten staat nl standaard uit,
30-03-2022, 21:00 door Anoniem
Wanneer iedereen kaspersky van hun systemen haalt kunnen ze ook niet meer gewaarschuwd worden wanneer de nsa/gchq en bundesambt hen hackt, win win voor nsa..
We weten via Znowdun dat wat de vs en uk beweert dat rusland misschien doet zij zeker 24/7 doen...
Beetje de pot die een wit tissue vertelt dat ie zwart kan worden...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.