image

CDA vraagt minister om 'digitaal opvoeden' van online gebruikers

maandag 11 april 2022, 11:51 door Redactie, 14 reacties

Het CDA heeft minister Adriaansens van Economische Zaken gevraagd welke stappen zij onderneemt om internetgebruikers "digitaal op te voeden". Volgens de politieke partij is alleen het certificeren van ict-producten, diensten en processen niet voldoende, maar moet er ook worden gekeken naar de manier waarop mensen zich online gedragen.

"Is de minister het met hen eens dat veiligheid niet alleen gewaarborgd wordt door certificering, maar ook door verstandig gebruik van de online omgeving? Welke stappen onderneemt zij inzake het ‘digitaal opvoeden’ van online gebruikers?", vroeg het CDA tijdens een overleg van de vaste commissie voor Economische Zaken over telecommunicatie.

"Ik ben het met de leden van de CDA-fractie eens dat naast preventieve maatregelen zoals certificering van ict-producten, diensten en processen blijvende inzet nodig is op veilig online gedrag van eindgebruikers (consumenten en bedrijven)", reageert minister Adriaansens. Ze merkt op dat het Digital Trust Center (DTC) van het ministerie bedrijven informatie en advies biedt over beschermingsmaatregelen en hen informeert over digitale dreigingen en kwetsbaarheden.

Voor particulieren heeft dit jaar de vierde ronde plaatsgevonden van de publiekscampagne ‘Doe je updates’, waarbij gebruikers wordt opgeroepen om al hun apparatuur te updaten. "Daarnaast vinden er in de maand oktober (de jaarlijkse Europese cybersecurity-maand) onder de vlag van Alert Online verschillende bewustwordingsinitiatieven plaats van publieke en private partners", stelt Adriaansens verder.

Reacties (14)
11-04-2022, 12:00 door Anoniem
Ok goed voor de eigen voormalig bewindspersoon.
11-04-2022, 12:41 door Anoniem
Door Redactie: [...] alleen het certificeren van ict-producten, diensten en processen niet voldoende, maar moet er ook worden gekeken naar de manier waarop mensen zich online gedragen.

De term "opvoeden" verondersteld een ouderlijk ingrijpen bij het vaststellen van jeugdig wangedrag. Toen de grote gemeenten gewone ambtenaren en boa's met neppaccounts op sociale media het gedrag van de burger gingen observeren, ter preventie van vandalisme, kleine criminaliteit, en uitkeringsfraude, was de wereld te klein.

https://www.security.nl/posting/706008/Gemeenten+blijven+burgers+op+social+media+monitoren+met+nepaccounts
11-04-2022, 12:45 door DLans
Laten we beginnen met het digitaal opvoeden van onze bewindsleden, zodat men geen gebruik meer maakt van prive mail adressen en dergelijken.
11-04-2022, 12:58 door Anoniem
Het CDA, van alle partijen het CDA vraagt om het "digitaal opvoeden" van gebruikers...dit is er eentje uit het rijtje "brandweerkazerne uitgebrand" en "ingebroken bij voorman anti-inbraak campagne"
11-04-2022, 13:30 door Anoniem
Deflectie
11-04-2022, 13:32 door Anoniem
en ik maar denken dat ze met "digitaal opvoeden" bedoelden de juiste mening verkondigen op social media
11-04-2022, 13:45 door Anoniem
En dit is dus het niveau van een van onze regeringspartijen, voor mij is dit lachwekkend. Wat ik minder lachwekkend
vind zijn de nieuwe regels van de EU over data uitwisselen.
11-04-2022, 14:46 door Anoniem
Dat is straks mogelijk met je digitale europese ID.
Daarom willen ze dat ook zo graag.
Ik doe er zelf niet aan mee.
11-04-2022, 15:04 door Anoniem
Door DLans: Laten we beginnen met het digitaal opvoeden van onze bewindsleden, zodat men geen gebruik meer maakt van prive mail adressen en dergelijken.

Te beginnen met dhr, Hugo de Jonge (van CDA pluimage)
Laat het CDA zelf eens het goede voorbeeld geven.

Als ze het zelf al niet kunnen, waarom verwachten ze het van anderen dan wel?
11-04-2022, 15:32 door Anoniem
Valt onder het digitaal opvoeden ook het bewust maken van de gevaren van het verwarren van werk-mailaccounts en privé-mailaccounts? Alleen al daarom is dit een goed inittiatief!
11-04-2022, 18:52 door Anoniem
Dank je coalitieleden van het CDA. Maar mijn ouders hebben mij al opgevoed. En niet via een digitale Zoom verbinding gelukkig.
11-04-2022, 19:40 door Anoniem
Wie gaat die CDA'er opvoeden en een moraal aanleren?
12-04-2022, 00:52 door Anoniem
Door Anoniem: Ok goed voor de eigen voormalig bewindspersoon.
Heb ik iets gemist? Dacht dat die clown gewoon mocht blijven, niet eens een 'foei'.

De zogenaamde excuses stelde ook niets voor, hij heeft zelfs excuses aangeboden dat 'ie excuses gemaakt heeft en zegt dan dat 'ie sowieso onschuldig is. Waardeloze oplichter!
19-04-2022, 00:07 door Anoniem
Digitaal opvoeden is ok - maar digitaal blijven opvoeden - en digitaal blijven investeren - dat heeft het politieke bestel nog niet altijd begrepen. Je moet dat aanhouden en herhalen - kennis op peil houden!
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.