image

Google geeft label aan Chrome-extensies van gecontroleerde ontwikkelaars

donderdag 21 april 2022, 16:16 door Redactie, 3 reacties

Om het vinden van veilige, betrouwbare en privacyvriendelijke extensies in de Chrome Web Store te vereenvoudigen heeft Google twee nieuwe labels geïntroduceerd die gebruikers hierbij moeten helpen. De Established Publisher badge is voor extensies waarvan de identiteit van de ontwikkelaar is gecontroleerd en de ontwikkelaar over langere tijd heeft bewezen het beleid van Google te volgen.

De Featured badge is voor extensies die de technische best practices van Google volgen. Zo moeten ze een goede, intuïtieve ervaring bieden, de laatste API's gebruiken en de privacy van eindgebruikers respecteren. Ook moet de extensie een duidelijke pagina met goede afbeeldingen en informatie voor gebruikers hebben. In het verleden zijn geregeld malafide extensies in de Web Store opgedoken. Google benadrukt dat ontwikkelaars en uitgevers niet voor de badges kunnen betalen.

Image

Reacties (3)
21-04-2022, 18:50 door Anoniem
uBlock wordt gekenmerkt als mega super zeer onbetrouwbaar?
21-04-2022, 19:56 door Anoniem
Ook waar het beleid van Google wringt met verdedigbaar verlangens van eindgebruikers die omkomen in ads en tracking? We worden dus steeds meer 'fenced in' door Big Tech en overheden die zagen dat het goed was. Het gaat ook nog in sneltreinvaart die richting op - Big Brother, total surveillance en monitoring. All your data is/belong to us. Maar ja developer - wiens brood men eet etc.
23-04-2022, 15:10 door Anoniem
Door Anoniem: uBlock wordt gekenmerkt als mega super zeer onbetrouwbaar?
Nee. Als ik niet hardop zeg dat jij aardig bent heb ik daarmee nog niet gezegd dat je een mispunt bent. Ik heb gewoon niets erover gezegd, niet dat je aardig bent én niet dat je dat niet bent. Op dezelfde manier betekent het ontbreken van die badges op zich nog helemaal niets.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.