image

Duizenden Amerikaanse studenten door ransomware-aanval geen les

dinsdag 3 mei 2022, 14:08 door Redactie, 1 reacties

Ruim achtduizend studenten van het Kellogg Community College in de Verenigde Staten hebben gisteren en vandaag door een ransomware-aanval geen les. De hogeschool besloot alle lessen te schrappen en alle campussen te sluiten. Wanneer de scholen precies weer opengaan is nog onbekend, maar de onderwijsinstelling hoopt dat dit later deze week zal zijn. De exacte omvang en impact van de aanval worden nog onderzocht.

Afgelopen vrijdag 29 april vond de aanval plaats en kreeg de hogeschool te maken met systeemproblemen. Uit voorzorg werden vervolgens alle systemen offline gehaald. Daardoor zijn allerlei diensten van het Kellogg Community College niet toegankelijk voor studenten en medewerkers, waaronder e-mail, online lessen en informatie. Pas wanneer het veilig is zegt de hogeschool de lessen te hervatten. Details over de aanval en hoe die kon plaatsvinden zijn niet gegeven. De hogeschool, die 8400 studenten telt, heeft besloten om van alle studenten en medewerkers het wachtwoord te resetten.

Image

Reacties (1)
03-05-2022, 23:18 door walmare
Ransomware het meest gebruikte windows programma ter wereld. Dat zou dat college toch moeten weten. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten. Gewoon blijven doorgaan maar de Windows TCO is echt niet meer uit te leggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.