image

Google verwijderde vorig jaar 3,4 miljard "foute advertenties"

woensdag 4 mei 2022, 16:16 door Redactie, 2 reacties

Google heeft vorig jaar 3,4 miljard "foute advertenties" verwijderd of geblokkeerd wegens het overtreden van de regels, zo laat het techbedrijf weten. Het ging onder andere om 2,2 miljoen gepersonaliseerde advertenties. Volgens Google doen malafide adverteerders steeds meer moeite om detectie van hun advertenties te voorkomen.

Zo worden tegelijkertijd duizenden accounts aangemaakt en tekstmanipulatie toegepast, zodat de personen en systemen die de advertenties controleren andere advertenties te zien krijgen dan een gebruiker te zien krijgt. Het grootste deel van de advertenties die Google vorig jaar blokkeerde viel in de categorie "misbruik van het advertentienetwerk", gevolgd door pornografie, "ongepaste content", copyrightschendingen en gevaarlijke producten of diensten.

Naast advertenties bij de resultaten van de eigen zoekmachine kan Google ook advertenties op websites van externe uitgevers tonen. Vorig jaar besloot het techbedrijf om advertenties op 1,7 miljard webpagina's te blokkeren of beperken. Het ging onder andere om 1,9 miljoen pagina's waar werd geprobeerd om gebruikers met malware te infecteren of die ongewenste software aanboden.

Naast het blokkeren en verwijderen van advertenties schorste Google ook 5,6 miljoen accounts van adverteerders. Inmiddels verifieert Google adverteerders in honderdtachtig landen. Wanneer een adverteerder het verificatieprogramma niet doorloopt wordt zijn account automatisch geschorst.

Image

Reacties (2)
04-05-2022, 16:38 door Anoniem
hand in eigen boezem.? GOOGLE is ook mede schuldig aan deze praktijken
04-05-2022, 17:00 door Anoniem
Een klein dingetje maar de schaal op die grafiek slaat echt nergens op. Tussen "Abusing The Ad Network" en "Adult Content" zit een factor ×2.2, maar de lengte van de staven doet vermoeden dat het om ×1.2 gaat.
En logaritmisch zou niet zo'n verschil moeten tonen tussen 60M en 58.9M op rijen 6 en 7.
Goed dat Google malafide advertenties aanpakt, maar de presentatie laat dan weer wat aan de wensen over.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.