image

Britse toezichthouder slaat alarm over fraude via remote desktop software

maandag 9 mei 2022, 15:16 door Redactie, 3 reacties

De Britse financiële toezichthouder FCA slaat alarm over beleggings- en investeringsfraude via remote desktop software zoals TeamViewer en AnyDesk. Sinds juli 2020 hebben criminelen door gebruik te maken van dergelijke software ruim 29 miljoen euro van Britse slachtoffers weten te stelen. Meer dan 2100 mensen maakten melding dat ze op deze manier waren bestolen.

Slachtoffers werden benaderd door "financieel adviseurs" die vroegen om remote desktop software te installeren. Op deze manier zouden slachtoffers worden geholpen met hun eerste investering. Met de gegevens van slachtoffers en de remote toegang tot de computer werd in werkelijkheid geld van de rekening gestolen. Eén slachtoffer verloor op deze manier ruim 56.000 euro.

Volgens de FCA maken criminelen misbruik van de groeiende bekendheid van verzoeken tot "screen sharing", zoals bij Teams en Zoom het geval is. Via een aparte pagina worden investeerders nu door de FCA voor beleggingsfraude gewaarschuwd. Uit onderzoek van de toezichthouder blijkt dat 47 procent van de respondenten het installeren van software waarmee derden toegang krijgen niet als een 'red flag' ziet.

Reacties (3)
09-05-2022, 15:31 door spatieman
dus indian scammers tellen niet meer mee ????
09-05-2022, 15:44 door Anoniem
Op verzoek software installeren? Red flag!
Iemand access tot mijn computer geven? Red flag!
Iemand die uit het niets aanbiedt om je te helpen met een probleem wat je niet hebt? Red flag!

Hoeveel wil je er hebben?
10-05-2022, 17:35 door Anoniem
Door Anoniem: Op verzoek software installeren? Red flag!
Iemand access tot mijn computer geven? Red flag!
Iemand die uit het niets aanbiedt om je te helpen met een probleem wat je niet hebt? Red flag!

Hoeveel wil je er hebben?
"No cure for stupidity" Dit is ook de reden waarom het nemen van verschillende bankrekeningen / spaarrekeningen ook niet werkt. Eeen optie om over 30 dagen pas aan je geld te kunnen koomen gaat alleen werken ALS er geen achterdeur is en het gespuis 30 dagen later het truukje alsnog kan uitvoeren.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.