image

Amerikaan krijgt 5 jaar cel voor fraude met 38.000 PayPal-accounts

donderdag 12 mei 2022, 13:12 door Redactie, 0 reacties

Een 37-jarige Amerikaanse man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en het betalen van een schadevergoeding van 1,4 miljoen dollar wegens het frauderen met meer dan 38.000 gecompromitteerde PayPal-accounts. Drie jaar lang, van november 2015 tot en met november 2018, kocht de man op internet samen met handlangers meer dan 38.000 gestolen inloggegevens voor PayPal-accounts.

Vervolgens benaderde de Amerikaan nietsvermoedende gebruikers op Facebook met een verhaal of ze een PayPal-betaling konden ontvangen en het geld vervolgens naar een opgegeven rekening wilden overmaken. Het overgemaakte bedrag was echter gestolen van de gecompromitteerde PayPal-accounts. Op deze manier zouden de Amerikaan en zijn handlangers één miljoen dollar aan frauduleuze transacties hebben uitgevoerd of geprobeerd dit te doen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.