image

Brave Android biedt firewall en vpn voor honderd dollar per jaar

woensdag 25 mei 2022, 11:45 door Redactie, 2 reacties

De Androidversie van de Brave-browser biedt gebruikers nu een geïntegreerde vpn en firewall voor honderd dollar per jaar. Hiervoor werkt Brave samen met ontwikkelaar van beveiligingssoftware Guardian. De firewall en vpn werken niet alleen binnen de browser, maar voor alle apps die op de telefoon worden gebruikt. Het vpn-abonnement is op vijf Androidtoestellen te gebruiken, zolang de Brave-browser daarop is geïnstalleerd.

Volgens Brave voorkomt de dienst ook ongeautoriseerde tracking en blokkeert advertenties. Al het verkeer van gebruikers wordt namelijk naar vpn-servers van Guardian gestuurd, waar trackingverkeer wordt geblokkeerd. De dienst wordt de komende dagen onder Androidgebruikers uitgerold en zal naar verwachting de komende maanden in de desktopversie van Brave verschijnen. Voor gebruikers van de iOS-versie van de browser waren de vpn en firewall al beschikbaar.

Reacties (2)
26-05-2022, 15:23 door Anoniem
Brave browser is dik in orde qua privacy itt de meeste andere chromium browsers. Het Brave-pakket ziet er uit als klassieke data mining: De firewall zorgt voor de callbacks, hun vpn provider logt en voor precies hetzelfde geld heb je wél een redelijk betrouwbare en 'transparante' vpn. (Mullvad, Proton)
01-06-2022, 21:47 door Anoniem
Als ze nou meer tijd investeren in updates doorvoeren, de laatste ernstige veiligheidspatch liet 4 weken op zich wachten....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.