image

ExpressVPN haalt servers uit India weg wegens registratieplicht gebruikers

donderdag 2 juni 2022, 15:43 door Redactie, 7 reacties

Vpn-provider ExpressVPN heeft besloten om alle vpn-servers in India wegens de aankomende registratieplicht van gebruikers weg te halen. De Indiase overheid heeft nieuwe regels afgekondigd waardoor vpn-providers onder andere verplicht zijn om gegevens van klanten te registreren en voor een periode van vijf jaar te bewaren. Het gaat om naam, adres- en contactgegevens, alsmede ip-adres, gebruikspatronen en andere identificerende data.

"De nieuwe datawetgeving van het Indiase Computer Emergency Response Team (CERT-In) is bedoeld om cybercrime te bestrijden, maar is incompatibel met het doel van vpn's, die zijn ontwikkeld om de online activiteiten van gebruikers privé te houden", zegt ExpressVPN. "De wet schiet zijn doel voorbij en is zo breed dat het uitnodigt tot mogelijk misbruik. We vinden dat de schade door mogelijk misbruik zwaarder weegt dan de voordelen die beleidsmakers claimen."

Daarom heeft de vpn-provider besloten om alle vpn-servers uit India weg te halen voordat de wet op 27 juni van kracht wordt. Gebruikers kunnen dankzij een virtuele vpn-server nog steeds voor een Indiaas ip-adres kiezen. Daarbij zullen de betreffende servers zich echter in Singapore of het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Reacties (7)
02-06-2022, 16:20 door Power2All
Laat India eerst die hele scam-bendes aanpakken.
Dit is echt weer een vage wetgeving om de privacy van mensen in te perken... Bah.
02-06-2022, 20:59 door Anoniem
Goede zaak van ExpressVPN
02-06-2022, 21:16 door Anoniem
Virtual Public Network
02-06-2022, 21:20 door Anoniem
Over 2 jaar ook in de EUSSR.
02-06-2022, 22:09 door Anoniem
Door Anoniem: Over 2 jaar ook in de EUSSR.

Dan gebruik je lekker een VPN-server uit een ander (niet EU) land.
Zolang er geen "chinese internetmuur" opgetrokken wordt door de EU, waarbij het verkeer over de primaire internet kabels van en naar andere werelddelen gemonitord en gefilterd worden, is het allemaal te omzeilen.
03-06-2022, 06:22 door Anoniem
Wederom het bewijs dat VPN’s kunnen helpen om je privacy beter te beschermen en dat overheden hier problemen mee hebben.
03-06-2022, 16:28 door Anoniem
Waarom hebben overheden altijd problemen met burgers en kunnen burgers geen problemen met overheden hebben?
Daarom wordt waarheid nu steevast als te bestrijden desinfo bestempeld en is de wap potentieel gevaarlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.