image

Thunderbird lanceert bètaversie met nieuw adresboek en message header

dinsdag 7 juni 2022, 16:44 door Redactie, 4 reacties

Eind deze maand zou een compleet vernieuwde versie van e-mailclient Thunderbird moeten verschijnen en de publieke bètaversie is vandaag al uitgebracht. Thunderbird 102 introduceert een nieuw adresboek, alsmede een nieuw ontworpen message header. Verder is standaard ondersteuning aanwezig voor chatprotocol Matrix en is de import- en exporttool geheel vernieuwd.

Eén van de grootste aanpassingen is de toevoeging van een nieuw adresboek, dat de vCard-specificatie ondersteunt. Verder zijn er meer contactvelden en is ook de vormgeving aangepast. Ook de vormgeving van de message header is onderhanden genomen. Dit moet ervoor zorgen dat belangrijke informatie duidelijker zichtbaar is.

De nieuwe import- en exporttool moet het eenvoudiger maken om van andere e-mailclients of een andere Thunderbird-installatie over te stappen. Een andere aanpassing is het standaard inschakelen van end-to-end versleutelde chats via het Matrix-protocol. Matrix is een protocol en platform dat versleutelde communicatie biedt.

Voorheen moesten gebruikers ondersteuning van Matrix zelf inschakelen. In Thunderbird 102 staat de support standaard ingeschakeld. Daarnaast heeft de Matrix-implementatie binnen Thunderbird een update gekregen en is er nu bijna volledige support voor end-to-end encryptie. Oorspronkelijk stond de bètaversie van Thunderbird 102 voor eind mei gepland, maar vandaag is de beschikbaarheid van deze testversie aangekondigd. Of dit ook gevolgen heeft voor de uiteindelijke release is nog onduidelijk. Die staat voor eind juni gepland.

Reacties (4)
07-06-2022, 17:27 door [Account Verwijderd]
Altijd goed als meerdere applicaties een protocol (in dit geval Matrix https://matrix.org/) ondersteunen.
07-06-2022, 21:51 door Anoniem
Ik kan niet wachten. Het allergrootste voordeel t.o.v outlook is dat het multiplatform is en niet gebonden aan 1 leverancier.
08-06-2022, 11:21 door Anoniem
Door Anoniem: Ik kan niet wachten. Het allergrootste voordeel t.o.v outlook is dat het multiplatform is en niet gebonden aan 1 leverancier.
Geklets. Je had dan allang over kunnen stappen. Thunderbird draait al heel lang mee!
04-07-2022, 20:09 door Anoniem
Net een nieuwe versie opgehaald van Thunderbird. En tot mijn grote verbazing is het adresboek door een stelletje klungels 'verbeterd'. Alle gegevens behalve contactpersonen en e-mailadressen zijn verdwenen zonder enige vooraankondiging of mededeling. Dus, woon- en werkadressen, telefoonnummers,werkgegevens, kortom alle gegevens die ik in de loop der jaren had verzameld. Het minste dat deze broddelaars hadden kunnen doen een alternatief te geven voor de opslag van deze gegevens. Gelukkig heb ik mijn back-ups, ook van het adresboek. Maar menigeen zal zijn gegevens vernietigd zien. Het is net gebeurd, twee dagen geleden. Ik geloof dat ik maar een beroepsmoordenaar inhuur, zijn ze nou helemaal van de ratten besnuffeld.

Terugzetten van het adresboek heeft geen zin, de databasestructuur is geheel verdwenen.Mozilla is erger dan Microsoft.

Jur
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.