image

Dossiers in verplichte zorgzaken nu bij alle rechtbanken digitaal toegankelijk

dinsdag 14 juni 2022, 12:07 door Redactie, 2 reacties

Dossiers in verplichte zorgzaken zijn vanaf 27 juni bij alle rechtbanken digitaal toegankelijk voor advocaten. Na een succesvolle pilot bij de rechtbank Gelderland kunnen advocaten zich nu bij alle rechtbanken aanmelden om toegang te krijgen tot hun digitale verplichte zorgdossiers. Dat laat de Rechtspraak vandaag weten.

Advocaten ontvangen na aanmelding een e-mail van de rechtbank als ze kunnen inloggen in Mijn Rechtspraak om het digitale verplichte zorgdossier te bekijken. Ze kunnen dan alle stukken van een zaak bekijken en downloaden. Via het portaal kunnen advocaten ook stukken in pdf-formaat uploaden. Het gaat hierbij om dossiers in zaken met betrekking tot de Wet verplichte ggz (Wvggz), Wet Zorg en Dwang (Wzd) en Wet forensische zorg (Wfz).

Deze wetten maken het mogelijk om patiënten te verplichten een medische behandeling te ondergaan en regelen de rechten bij onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname. Digitaal communiceren in verplichte zorgzaken is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Daarmee wil de Rechtspraak in de komende jaren eenvoudige digitale toegang realiseren voor alle rechtzoekenden en proces-vertegenwoordigers in civiel recht en bestuursrecht.

Reacties (2)
14-06-2022, 14:57 door Anoniem
Ik ben niet de enige, maar van papier lees ik makkelijker een heel verhaal dan van een computerscherm. Zullen rechters zo neutraal zijn om dat bij zichzelf ook te herkennen??
14-06-2022, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben niet de enige, maar van papier lees ik makkelijker een heel verhaal dan van een computerscherm. Zullen rechters zo neutraal zijn om dat bij zichzelf ook te herkennen??

Dat geldt zeker voor meer mensen . Maar dat wil niet zeggen dat papier het overdrachtsformaat moet zijn .

Een studie-PDF print ik inderdaad uit. Maar ik vind het nog steeds prettig om de PDF als bron te hebben, en niet (alleen) een gebonden boek.
Zoeken in een elektronisch formaat, en upload/replicatie zijn wel heel superieur aan papier . Zeker met mijn tegenwoordige handschrift .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.