image

Politie werkt aan structurele back-upvoorziening voor herstel van ransomware

maandag 20 juni 2022, 10:41 door Redactie, 11 reacties

Binnen de politie wordt gewerkt aan een structurele back-upvoorziening om van een ransomware-aanval te kunnen herstellen, maar het gaat hier om een meerjarig project dat nog niet is afgerond, zo laat minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid weten in een brief aan de Tweede Kamer over het eerste halfjaarbericht 2022 van de politie. Het halfjaarbericht gaat over de positie van de politie in de samenleving, de toerusting van de politieorganisatie en de ontwikkeling van de politietaken. Daarnaast bevat het cijfers over de verschillende soorten misdrijven.

In de kerncijfers is te zien dat het aantal slachtoffers van traditionele criminaliteit, zoals vermogens-, gewelds- en vandalismedelicten, en geregistreerde aangiften van criminaliteit net als voorgaande jaren afnemen. "Slachtofferschap van cybercrime heeft nu een omvang die vergelijkbaar is met het slachtofferschap van traditionele criminaliteit (17 procent)", aldus de minister, die opmerkt dat de verschuivingen tussen de verschillende soorten criminaliteit een aandachtspunt zijn en de komen periode om stappen zullen vragen.

Back-ups

Minister Yesilgöz gaat ook in op de cyberveiligheid bij de politie zelf. "Voor de politie is het noodzakelijk om blijvend te anticiperen op de veranderende dreigingen in de buitenwereld. Het cybersecurityprogramma (CSP) sluit aan op het door het Nationaal Cyber Security Centrum geadviseerde acht basismaatregelen en heeft hierop de focus gelegd", zo laat ze weten.

De politie heeft naar aanleiding van verschillende grote security-incidenten met Solarwinds en Log4j prioriteit gegeven aan de noodzakelijke securitymaatregelen, wat mede tot versnelling van reeds lopende projecten binnen het CSP heeft geleid. Volgens Yesilgöz zijn er inmiddels aanzienlijke slagen gemaakt in de verbetering van de cybersecurity bij de politie, maar moet er nog steeds het nodige worden verbeterd.

"Hoewel de beschikbaarheid van de hiervoor benodigde financiële middelen geregeld is, ontbreekt het vaak nog aan de menskracht het werk te realiseren", zo waarschuwt de minister. Eén van de speerpunten binnen de cyberveiligheid van de politie is het kunnen herstellen na een ransomware-aanval. Het project Cyberrecovery houdt zich hiermee bezig.

Er zijn binnen dit project verschillende initiatieven opgezet die voor een structurele back-up bij de politieorganisatie moeten zorgen. "Voor de korte termijn zijn maatregelen genomen, maar een structurele back-up voorziening vergt een meerjarige doorlooptijd", aldus Yesilgöz. De minister voegt verder toe dat het Security Operations Center (SOC) van de politie versneld is uitgebreid, om zo cyberaanvallen sneller te detecteren, te analyseren en passende maatregelen te nemen of te kunnen adviseren.

Reacties (11)
20-06-2022, 10:59 door Anoniem
Als het bericht lees lijkt er op dat de ICT van de politie nu niet herstelt kan worden na een ransomware aanval
20-06-2022, 11:41 door Anoniem
Als het bericht lees lijkt er op dat de ICT van de politie nu niet herstelt kan worden na een ransomware aanval

De politie is een vrij breed begrip. Met heel veel verschillende IT omgevingen. Verder zegt dit artikel niets, over de situatie nu. Gaat men van niets naar iets. Of van bestaande oplossingen naar een betere oplossing.
20-06-2022, 12:00 door Anoniem
ook een manier om 1500 rechtzaken weg te poetsen...
onze politiehond heeft ons huiswerkopgegeten wordt dan onze ransomware heeft onze IT opgegeten.
20-06-2022, 13:03 door Anoniem
De politie.
Neerknuppelen van oudere mensen.
Of iemand die op de grond ligt, totaal verrot slaan.
20-06-2022, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem: De politie.
Neerknuppelen van oudere mensen.
Of iemand die op de grond ligt, totaal verrot slaan.

Dan zullen ze het verdiend hebben.
20-06-2022, 14:59 door Anoniem
Daarom zie je hier rechts telkens advertenties voor werken bij de politie ICT ---->
20-06-2022, 22:59 door W.T.
Politie werkt aan structurele back-upvoorziening voor herstel van ransomware?

Volkomen terecht.
Je moet er toch niet aan denken dat de burgers die de samenleving opbouwen zich beschermd voelen door de overheid
Uitbuiten, belasting betalen door de minst verdienenden en dat allemaal door de overheid, beter genoemd Roverheid.

Off topic Wanneer stopt Microsoft met het terroriseren van haar eigen afnemers?
20-06-2022, 23:10 door W.T.
Door Anoniem:
Door Anoniem: De politie.
Neerknuppelen van oudere mensen.
Of iemand die op de grond ligt, totaal verrot slaan.

Dan zullen ze het verdiend hebben.

Net zoals de rustig lopende protesterende scholieren in Middelburg die deelnamen aan een vreedzaam protest betreffende beter onderwijs en op de rug geslagen werden door de politie fascisten binnen de Roverheid.
Het is maar dat u weet hoe de overheid over de bevolking denkt.
De overheid is er niet voor u, u bent het verdienmodel voor een bedrijf genaamd Roverheid.

Het filmpje staat op Youtube, helaas kon ik het niet meer terug vinden.
21-06-2022, 00:41 door Anoniem
Klinkt als https://www.delltechnologies.com/asset/zh-hk/products/data-protection/briefs-summaries/isolated-recovery-solution-overview.pdf
21-06-2022, 10:23 door Anoniem
Gezien de ervaringen van overheid met IT zal dit ook wel weer op een fiasco uitlopen
21-06-2022, 14:10 door Anoniem
Goh, bijna elke malloot weet, dat je Roll-Backs moet kunnen doen, moeten ze dit Anno nu nog regelen?, zou me niets verbazen dat ze indien ze eruit zijn, die toekomstige backups in de handen van een Externe entiteit plaatsen, dat zal weer dikke lol worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.