image

VS kijkt naar nationaal alarmnummer voor cyberincidenten bij het mkb

donderdag 23 juni 2022, 12:08 door Redactie, 2 reacties

Amerikaanse mkb-bedrijven die met een cyberincident te maken krijgen kunnen mogelijk in de toekomst via een nationaal alarmnummer voor cyberincidenten bij de autoriteiten aankloppen. Twee adviescommissies van het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security hebben dit recentelijk tijdens een commissiebijeenkomst geadviseerd.

Eén van de adviescommissies, voorgezeten door George Stathakopoulos, vicepresident corporate information security bij Apple, adviseerde dat het CISA met een "311" campagne komt, waarbij het een alarmnummer en workshops opzet voor mkb-bedrijven die met een cyberincident te maken hebben. Ook een andere adviescommissie van het CISA kwam met het advies om een apart alarmnummer te starten.

CISA-directeur Jen Easterly laat weten dat zij de adviezen zal bekijken. Het instellen van een apart nationaal alarmnummer voor cyberincidenten is niet nieuw. Zo biedt het Australische Cyber Security Centre (ACSC) een noodnummer waar organisaties 24 uur en 7 dagen per week voor cyberadvies terechtkunnen. Deze "Cyber Security Hotline" werd onder andere ingezet bij de Log4j-kwetsbaarheid.

Reacties (2)
23-06-2022, 20:14 door Anoniem
666 is WWW in hebreeuws toch?
24-06-2022, 10:52 door Anoniem
If there's something strange
In your nework
Who you gonna call?
Ghostbusters!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.