image

Zoekmachine Shodan accepteert geen betalingen in crypto meer

woensdag 3 augustus 2022, 12:09 door Redactie, 7 reacties

Zoekmachine Shodan, waar onder andere beveiligingsonderzoekers gebruik van maken, accepteert geen betalingen in bitcoin en andere crypto meer. Te weinig mensen maakten van de betaalmethode gebruik en de belasting voor het supportteam was te groot, aldus Shodan-oprichter John Matherly. Shodan is een zoekmachine die allerlei via internet toegankelijke apparaten en systemen indexeert. Het kan dan gaan om eenvoudige ip-camera's, maar ook om complexe industriële systemen die voor iedereen op internet toegankelijk zijn.

Onderzoekers gebruiken de zoekmachine om naar kwetsbare apparaten te zoeken of om te kijken hoeveel kwetsbare installaties er van een bepaald product in een land aanwezig zijn. Shodan heeft volgens Matherly vijf miljoen geregistreerde gebruikers. De zoekmachine biedt verschillende betaalde opties voor bijvoorbeeld monitoring of uitgebreider gebruik.

In de beginperiode konden gebruikers alleen door middel van PayPal betalen. Matherly kreeg geregeld vragen over betalingen in bitcoin en besloot deze methode uiteindelijk toe te voegen. Na een paar maanden werd die weer verwijderd, aangezien er nagenoeg geen gebruik van werd gemaakt. Een aantal jaren geleden werd de mogelijkheid om via crypto te betalen weer ingeschakeld. Wederom bleef het gebruik ver achter bij andere betalingen.

Daarnaast waren er ook andere problemen. Wanneer gebruikers van de zoekmachine op Twitter een vraag over cryptobetalingen stelden reageerden er oplichters die zich voordeden als legitieme medewerkers van cryptoplatform Coinbase. Ook kwam het voor dat gebruikers geld naar het verkeerde adres overmaakten en is het betalen via Coinbase een slechte gebruikerservaring, zo stelt Matherly.

Vanwege deze zaken ontving Shodan volgens de oprichter een disproportionele hoeveelheid supportverzoeken, wat een belasting voor het supportteam vormde. "Het is duidelijk vanuit ons standpunt dat crypto nog geen veelgebruikte betaalmethode is. We hebben het wederom op de website uitgeschakeld en zullen het mogelijk over tien jaar weer eens proberen", besluit Matherly.

Reacties (7)
03-08-2022, 12:26 door Anoniem
Jammer. Het is natuurlijk helemaal in de lijn van onze regenten: alles traceerbaar en geen enkele vorm van privacy. Cash zou ook een optie zijn.
03-08-2022, 12:37 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer. Het is natuurlijk helemaal in de lijn van onze regenten: alles traceerbaar en geen enkele vorm van privacy. Cash zou ook een optie zijn.
Heb je het artikel wel begrepen?
03-08-2022, 14:20 door Anoniem
Hij heeft het artikel wel degelijk begrepen, maar richt zich meteen op het achterliggende probleem, dat meestal niet voldoende over het voetlicht komt (zeker niet als het aan de fasciliteurs ligt), namelijk het uitfaseren van cash en daarnaast ook het private bitcoin en vervangen door een mettertijd globaal digitaal overheidsblockchain-systeem. Hetgeen het verdwijnen van alle vrijheden van de latere digitale horigen en lijfeigenen zal betekenen, zie het voorstel voor de persoonlijke CO2 voetprint van de RABO coryfeeen. Ben je rijk koop je van andere bij, ben je arm verkoop je al je rechten voor een voedselbonnetje bijvoorbeeld.
Het grachtengordelgespuis weet wel precies waar ze heen willen en voor wie ze geen respect hoeven op te brengen. Dat is een veel fundamenteler discussie dan mauwen over shodan.io betalingsmogelijkheden.
03-08-2022, 14:42 door Anoniem
Goede ontwikkeling. Cryptocurrency is alles behalve handig omdat het zo volatiel als de pest is. Het idee is goed, maar de huidige opzet werkt gewoon niet. Behalve als je wilt gokken in digitale muntjes om er uiteindelijk meer harde euro's voor te ontvangen.
03-08-2022, 14:43 door Anoniem
Door Anoniem: Hij heeft het artikel wel degelijk begrepen
Er wordt anders niet op het artikel gereageerd? Het artikel geeft aan dat a) er erg weinig gebruik gemaakt werd van deze betaalmiddelen, en b) de gebruikerservaring ermee slecht was. Niet meer dan logisch dat ze ermee stoppen. Wis ditzelfde het geval geweest met PayPal betalingen, creditcards, of wat dan ook, dan hadden ze dezelfde stappen ondernomen. Direct roepen "in de lijn van onze regenten" is dan ook onzin.
03-08-2022, 16:05 door Anoniem
Eigenlijk kun je zeggen, dat de ontwikkeling van de blockchain en het experimenteren met bitcoin handig is geweest voor degenen, die voorstanders zijn van het invoeren van een enkele totaal te beheersen digitale wereldmunt, de CBDC. Wellicht eerst na het komend uitfaseren van cash per coninent, b.v. EU-CBDC en later globaal. Zie ook de plannen met het verhandelen van persoonlijke CO2 footprint door RABO etc.. Een nieuw communistisch systeem, zogenaamd om het kapitalisme eerlijker te maken, maar alleen maar in het voordeel van de huidige heersers en machthebbers van het oude systeem dus. U wordt zogeheten via de verkondiging van de meest mensvriendelijke propaganda overgehaald door de duvel tot een nieuw elite versus lijfeigenen systeem. Als cash verdwijnt is het gedaan met de boer en de koopman (middenstand en vrijheid burgers, boeren en buitenlui). De met gouden lepels in de mond geborenen en hun collaborateurs zijn voor natuurlijk. Ze zijn ook tegen kritiek op regenten. Te veel van dergelijke reactie's de laatste tijd. Vormen degenen van dit soort downplay-uitingen een nieuwe vijfde kolonne? Onze regenten kunnen tevreden zijn, de gebroeders de Witt, van Oldenbarnevelt en Fortuyn, Theo van Gogh, allen voor niets gestorven? John Dee en de Cromwellians keren weer. Ook geen woord over het gebruik van shodan door figuren met slechte bedoelingen? Wat zijn de meesten hier toch steeds weer "main stream" bezig, argeloos en zonder enige argwaan en achterdocht trappen ze overal in. Ruimte voor de Rian van R. blockchain firewall sprookjesvertellers, zelfs grote spelers vallen ervoor.
04-08-2022, 10:11 door Anoniem
Door Anoniem: Zie ook de plannen met het verhandelen van persoonlijke CO2 footprint door RABO etc..

Baarsma vindt dat er een CO2-budget moet komen voor elke Nederlander, waarbij onderling geruild mag worden. "Iemand die niet wil vliegen, omdat die daar bijvoorbeeld geen geld voor heeft, die verkoopt aan mij uitstootrechten, zodat ik wel kan vliegen." Zo wil de financiële elite de CO2-problematiek afwentelen op de schouders van de armen.

https://www.welingelichtekringen.nl/natuur-en-milieu/3537179/rabo-econoom-barbara-baarsma-onder-vuur-om-elitair-klimaatplan-paupers-mogen-centje-erbij.html

Een nieuw communistisch systeem, zogenaamd om het kapitalisme eerlijker te maken, maar alleen maar in het voordeel van de huidige heersers en machthebbers van het oude systeem dus.

De eerste communisten waren welbespraakte kantoorklerken onder het oude regime van de tsaar. Toen ze eenmaal zelf de macht hadden, veranderden de "vrijheidsstrijders" in kleptocraten: men verrijkte zich ten koste van het volk. Daarom waak ik voor de VOC-mentaliteit van partijen zoals de FvD en hun als een corpsbal brallende partijvoorzitter.

Ruimte voor de Rian van R. blockchain firewall sprookjesvertellers, zelfs grote spelers vallen ervoor.

Wil je meer weten over de lachwekkende affaire van cybercharlatan Van R., lees dan het Algemeen Dagblad :)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.