image

Netwerk halfgeleiderfabrikant Semikron deels versleuteld door ransomware

woensdag 3 augustus 2022, 17:16 door Redactie, 1 reacties

De Duitse halfgeleiderfabrikant Semikron is het slachtoffer van een ransomware-aanval geworden waarbij een deel van het netwerk is versleuteld, wat gevolgen voor de bedrijfsactiviteiten heeft. Semikron fabriceert halfgeleiders en elektronica-onderdelen en -systemen. Door de aanval raakte een deel van de systemen en bestanden van het bedrijf versleuteld. Dit heeft een impact op de werkzaamheden van het personeel.

De aanvallers claimen ook data van de systemen van het bedrijf te hebben gestolen. Inmiddels is er een onderzoek naar het mogelijke datalek gestart. De autoriteiten en toezichthouders in de landen waar Semikron een hoofdkwartier heeft zijn over de aanval ingelicht, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. Tevens is er een forensisch onderzoek naar het netwerk gestart en is men begonnen met het opschonen van systemen, zodat personeel weer aan de slag kan. Verdere details zijn niet gegeven. Semikron telt drieduizend medewerkers en heeft in 24 landen dochterondernemingen.

Reacties (1)
05-08-2022, 08:38 door Anoniem
sinds wanneer kan je een netwerk versleutelen?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.