image

Botnetbestrijder Abuse.ch sluit partnerschap met Spamhaus Technology

dinsdag 9 augustus 2022, 09:44 door Redactie, 2 reacties

Botnetbestrijder Abuse.ch heeft een partnerschap met Spamhaus Technology gesloten om zo te kunnen blijven voortbestaan. Abuse.ch is een platform dat zich met de bestrijding van botnets en malware bezighoudt. Het platform werd vijftien jaar geleden gestart door de Zwitserse beveiligingsonderzoeker Roman Hüssy.

Abuse.ch werd mede vanwege de trackers van de Zeus- en SpyEye-botnets bekend. Informatie van het platform wordt door allerlei bedrijven, onderzoekers, Security Operations Centers, Computer Security Incident Response Teams en Computer Emergency Response Teams gebruikt om netwerken en systemen te beschermen.

Inmiddels bestaat Abuse.ch uit vijftig servers en tweehonderd sandboxes. Elke maand genereert het platform honderddertig terabyte aan netwerkverkeer en verwerkt twee miljoen api-verzoeken per dag. Toch is het nog altijd een eenmansoperatie. Verschillende keren wist Hüssy een sponsor te vinden, maar volgens de Zwitser kan hij het project niet meer alleen in zijn vrije tijd doen.

Hüssy zocht een licentiehouder en heeft die gevonden in Spamhaus Technology, dat zich bezighoudt met de bestrijding van spam. Spamhaus zal de infrastructuur van Abuse.ch versterken en de data van het platform voor grote organisaties in de vorm van een abonnement gaan aanbieden. Voor kleine organisaties zal de data van Abuse.ch gratis blijven.

Reacties (2)
09-08-2022, 12:20 door Anoniem
Goede zaak!
09-08-2022, 12:54 door Anoniem
Ondertussen zijn er al heel wat sites om aan te rapporteren verdwenen. Ook werden er vele alleen toegankelijk voor account houders vanwege voortdurende aanvallen door cybercrime &. Co.
Interwebz can be a very insecure place. Rewrite URL, ad-, script & canvas blokkers zijn een eerste lijn van defensie. Maar er wordt ook nog heel wat smut- en ad-ware gemist. Browser in de zandbak ook een doeltreffend iets, bewaar-URLs apart noteren en de rest wegkieperen. Once bitten, twice shy. Blijft het probleem van het tracken door de grote jongens dat al plaats heeft gehad eer de tools ertegen hebben kunnen blokkeren. Leg die bal eens neer bij Big Tech, maar ik zie daar weinig coöperatie met de eindgebruiker alleen leegtrekken van hun user-data en verder profileren is van belang.

luntrus
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.