image

Meta test standaard end-to-end versleutelde chats in Messenger

vrijdag 12 augustus 2022, 09:25 door Redactie, 4 reacties

Meta start deze week onder "sommige" gebruikers standaard end-to-end versleutelde chats, waardoor de inhoud van berichten alleen voor de afzender en ontvanger te lezen is. Daarnaast test het bedrijf ook de mogelijkheid om back-ups van Messenger-chats end-to-end versleuteld op te slaan. Dat heeft het bedrijf zelf aangekondigd. Facebook kwam onlangs onder vuur te liggen omdat het informatie over een 17-jarig meisje in de Verenigde Staten in een abortuszaak met de autoriteiten deelde, waaronder haar privéberichten.

Gebruikers van Messenger hebben al de mogelijkheid om end-to-end versleuteld te communiceren, maar moeten dit zelf inschakelen. Bij sommige gebruikers wordt de end-to-end encryptie nu automatisch ingeschakeld. Meta zegt dat standaard end-to-end encryptie volgend jaar voor alle persoonlijke berichten en gesprekken wordt uitgerold. Een ander kritiekpunt was dat Messenger-back-ups niet end-to-end versleuteld werden opgeslagen. Voor Android en iOS wordt de end-to-end versleutelde opslag deze week getest, waarbij gebruikers hun back-up via een zelfgekozen pincode of gegenereerde code kunnen herstellen.

Reacties (4)
12-08-2022, 10:33 door Anoniem
"waardoor de inhoud van berichten alleen voor de afzender en ontvanger te lezen is"

T's maar net wat je op het einde van end to end weer doet met de data.
Zowel de zender als ontvanger is uiteindelijk hun applicatie, en de backend van die applicatie zal wel weer een upstream naar Meta/Facebook hebben om context van de chat te verschaffen.

Zolang deze datagraaier niet transparant is met de server/client software sourcecode om het tegendeel te kunnen tonen, blijven dit soort 'features' een wassen neus die hoogstens de data binnen Meta's pijpleidingen kunnen garanderen.
12-08-2022, 16:33 door Anoniem
"Meta test standaard end-to-end", enige wat telt is als anderen het testen en open source is, alsof meta zo een goede naam heeft. Volgens mij heeft dit bedrijf meer keer de wet overtreden dan een gemiddelde crimineel welke nu vast zit in de gevangenis.
12-08-2022, 18:55 door Anoniem
"Bewezen leidinggevende van een criminele organisatie, dief en recidivist biedt nu portemonneeoppasservice"

Dat lijkt me zelfs al linke soep als je die op een lege laat passen!
13-08-2022, 15:54 door spatieman
inc de NSA backdoor neem ik aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.