image

Ransomwaregroep claimt aanval op Portugese luchtvaartmaatschappij TAP

donderdag 1 september 2022, 10:30 door Redactie, 0 reacties

De cyberaanval waar de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP onlangs door werd getroffen is opgeëist door de criminelen achter de de RagnarLocker-ransomware, die eerder verantwoordelijk waren voor aanvallen op de Griekse gasnetbeheerder Desfa en Energias de Portugal, het grootste energiebedrijf van Portugal. De aanval vond op 25 augustus plaats en zorgde de afgelopen dagen nog voor problemen met de werking van de app en website van de luchtvaartmaatschappij.

De veiligheid van vluchten is niet in het geding geweest, aldus een verklaring. In eerste instantie liet TAP weten dat de aanvallers geen klantgegevens hebben buitgemaakt. De RagnarLocker-groep meldt op de eigen website dat ze honderden gigabytes aan data hebben gestolen en het om de persoonlijke gegevens van zeer veel klanten gaat. Als de luchtvaartmaatschappij het gevraagde losgeld niet betaalt dreigen de criminelen de gegevens openbaar te maken.

Image

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.