image

Data 5 miljoen klanten Portugese luchtvaartmaatschappij TAP online gelekt

vrijdag 23 september 2022, 13:30 door Redactie, 1 reacties

De ransomwaregroep die wist in te breken op systemen van TAP, de grootste luchtvaartmaatschappij van Portugal, heeft daar gegevens van vijf miljoen klanten gestolen en vervolgens op internet gelekt. In eerste instantie stelde TAP dat er geen klantgegevens waren buitgemaakt. De aanval deed zich vorige maand voor en werd opgeëist door de criminelen achter de de RagnarLocker-ransomware.

Deze groep was eerder verantwoordelijk voor aanvallen op de Griekse gasnetbeheerder Desfa en Energias de Portugal, het grootste energiebedrijf van Portugal. Via Twitter verklaarde TAP dat er geen gegevens waren gecompromitteerd, maar op de eigen website meldde de ransomwaregroep dat er honderden gigabytes aan data was gestolen en het de persoonlijke gegevens van zeer veel klanten betrof. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

De gestolen klantgegevens bestaan uit namen, geboortedata, e-mailadressen, geslacht, nationaliteit, telefoonnummers, gesproken taal, adresgegevens en aanhef. De vijf miljoen gestolen en gelekte e-mailadressen zijn nu toegevoegd aan Have I Been Pwned. Via de zoekmachine is het mogelijk om te kijken of een e-mailadres in een bekend datalek voorkomt. Van de bij TAP buitgemaakte e-mailadressen was 72 procent al via een ander datalek bij de zoekmachine bekend.

Image

Reacties (1)
23-09-2022, 14:13 door Anoniem
A big financial TAP on their shoulders!
TAP is dus afgeTAPt.

Sorry bijna weekend ;-)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.