Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Is Kaspersky nog wel betrouwbaar?

12-10-2022, 10:10 door Anoniem, 46 reacties
Hoi, is Kaspersky nog wel betrouwbaar, nu met de huidige situatie ? Ik heb zelf het gevoel van niet en dat ik het beter kan verwijderen.
Reacties (46)
12-10-2022, 11:22 door Anoniem
Volgens US en Britse bronnen werkt Kaspersky samen met de Russische veiligheidsdienst. Of daar wel of geen bewijs voor is, het is moeilijk voor te stellen dat de Russische veiligheidsdienst dit niet doet en dat Kaspersky al dan niet vrijwillig met hen samenwerkt.
Het is best mogelijk dat antivirusbedrijven uit andere landen ook samenwerken met veiligheidsdiensten maar je loopt daar als directeur over het algemeen minder risico om pardoes uit een raam te vallen.
12-10-2022, 12:23 door Anoniem
Betrouwbaar als in: "zal het alle malware tegenhouden en je computer/server veilig houden?": ja, ik denk het wel. Ik denk dat Kaspersky oprecht is in het tegenhouden van cybercriminaliteit (in het verleden hebben ze zelfs malware van de Russische 'regering' ontmaskerd). Security experts wereldwijd zijn erover eens dat Kaspersky bij de allerbeste security software behoort.

De landen die hun zorgen (of verboden) hebben uitgesproken over Kaspersky deden dit zonder bewijs dat de software kwaadaardig zou zijn. Ik vind de zorgen wel terecht; zolang Kaspersky hun hoofdkwartier in Rusland hebben is er altijd twijfel.

Betrouwbaar als in: "zal Kaspersky-software spioneren of gaan saboteren", is onwaarschijnlijk maar niet uit te sluiten (die spionage, sabotage lijkt me niet). Alle scanresultaten, samples, etc. worden naar dat bedrijf gestuurd (volgens wikipedia "Kaspersky bans and allegations of Russian government ties"-artikel nog steeds naar Moskou). Omdat Eugene Kaspersky daar nog steeds woont, is het ook altijd lastig om in te schatten in hoeverre hij gedwongen kan worden door het Russische regime, waarvan steeds meer wandaden van bekend wordt. Het bedrijf kan dan wel ondergebracht zijn in een UK holding, maar hoofdkwartier is nog steeds in Rusland en Eugene een Russisch staatsburger onderhevig aan grillige Russische wetten waar je al gearresteerd wordt op het dragen van gele kleding.

Wij gaan het als bedrijf overigens uitfaseren omdat we niet elke keer een hele onderbouwing willen schrijven naar onze klanten als Rusland weer eens agressief gedrag vertoont. Bovendien is een deel van deze klanten uit Oekraïne (gevlucht) en we vinden het niet kies om ze een werkstation te geven met Russische software.
Persoonlijk heb ik ook moeite met het spekken van de kas van een Russisch staatsburger. Ik kan niet inschatten hoe makkelijk het Russische regime bij dat geld kan.
12-10-2022, 13:09 door Anoniem
MS Defender is gratis en werkt ook heel goed. Alles gaat op basis van vertrouwen. Het punt met bepaalde bedrijven is, dat ze zijn gevestigd in een land, waar de regels kunnen veranderen. Bedrijven kunnen dan gedwongen worden om bepaalde onwenselijke zaken in te bouwen.
12-10-2022, 13:38 door Anoniem
Je loopt misschien een paar jaar achter?
12-10-2022, 13:52 door Anoniem
Door Anoniem: MS Defender is gratis en werkt ook heel goed. Alles gaat op basis van vertrouwen. Het punt met bepaalde bedrijven is, dat ze zijn gevestigd in een land, waar de regels kunnen veranderen. Bedrijven kunnen dan gedwongen worden om bepaalde onwenselijke zaken in te bouwen.

Maar dat geldt voor alle landen.
Elke regering kan wetten aannemen waardoor regels veranderen. Incl het dwingen van bedrijven om iets wel of juist niet te doen.

Zie ook de Patriot Act van de VS. (om maar iets te noemen):
https://nl.wikipedia.org/wiki/USA_PATRIOT_Act

"Op grond van de Patriot Act is de keuze voor een Amerikaanse cloudcomputingprovider voor Europese klanten een risico, aangezien de gegevens en databases van die klanten ook door de Amerikaanse overheid opgevraagd kunnen worden"

Waarbij die bedrijven door diezelfde overheid verplicht kunnen worden om hun mond daarover dicht te houden richting hun klanten of het publiek.

En dan komt het dus op persoonlijkheden aan.
Wie vertrouw je meer:
- Biden (of Trump) en het Amerikaanse congres
- Poetin
- Xi Jinping
- de E.U. (de Europese commissie?)
- Truss (G.B.)?
12-10-2022, 14:32 door User2048
De Nederlandse overheid is al in 2018 gestopt met het gebruik van Kaspersky-software en raadt iedereen aan om een risico-analyse voor zijn eigen situatie te doen.
12-10-2022, 15:28 door Anoniem
Even wat misverstanden wegpoetsen, ze zijn ook foutief op wikipedia maar dat komt door wat woke/moraalridders die als zwarte piet verkleed roepen dat er geen zwarte potten mogen zijn.

In principe is voor Europa het hoofdkantoor en de holding voor alle onderliggende takken in Londen gevestigd.
Zo hebben regio's nog een eigen kantoor, bijvoorbeeld voor het Rusland en het GOS is dat Moskou.
Maar voor Nederland is dat Utrecht en Turkije is dat Istanboel.

Track record voor Kaspersky:

# als eerste AV toko samengewerkt met europol
# samen met europol de anti ransomware nomoreransom opgezet (inmiddels zijn er eruit gestapt omdat ze van alle kanten een mes in hun rug kregen)
# beste getest tegen NSA malware
# beste getest tegen state-sponsored malware
# minste aantal false-positives van alle AV producten
# werkt NIET samen met NSA om spearmalware 'niet te zien'.

Track record voor Nederlandse overheid op IT gebied: 0 geslaagde projecten
Track record voor NSA: wereldwijd aftappen van Google, Microsoft, Apple, Oracle en AV producten

Hmmm.. wie zou ik nu eerder vertrouwen.... lastig...
12-10-2022, 15:39 door Anoniem
Hoi, is Kaspersky nog wel betrouwbaar, nu met de huidige situatie ? Ik heb zelf het gevoel van niet en dat ik het beter kan verwijderen

Heeft Kaspersky enige keuze, wanneer de overheid in Moskou het bedrijf wil dwingen bepaalde zaken te doen. Ongeacht of het management van het bedrijf dat wil. En hoe gezond is het, naast juridische dwang, voor mensen in het management van Kaspersky, om wensen van het Kremlin te negeren.

Ik denk niet dat het management van Kaspersky te kwader trouw is, tegelijkertijd denk ik eveneens dat je ze op dit moment niet volledig kan vertrouwen, doordat ze moeten voldoen aan de regels van het Russische regime.

Het punt met bepaalde bedrijven is, dat ze zijn gevestigd in een land, waar de regels kunnen veranderen. Bedrijven kunnen dan gedwongen worden om bepaalde onwenselijke zaken in te bouwen.

Dat is het geval met alle bedrijven, in ieder land.
12-10-2022, 15:49 door Anoniem
Antivirus is altijd al een groot risico voor je continuiteit. Dit wordt vaak niet afgewogen bij de inzet ervan, of het wordt ondergeschikt gemaakt aan het groter ingeschatte risico dat er "virussen binnen komen" die dan niet opgemerkt zouden worden.
Veelal wordt er in serieuze bedrijven een hele kermis opgetuigd om software te testen voor die algemeen in gebruik wordt genomen. Applicaties ondergaan een acceptatietest bij uitrol en update, systeem updates worden vaak in ringen uitgerold zodat er eerst kleine groepen de update krijgen (of zelfs eerst een IT groep) en pas als die niet gaan piepen dan krijgt iedereen de update.
Maar niet bij antivirus. Daar worden meermaals per dag totaal ongeteste updates, zowel van de signature database als van software modules, ongetest heel de organisatie in geschoten.
Je zag van de week nog waar dat toe kan leiden: je Firefox doet het ineens niet meer omdat de virusscanner leverancier vindt dat het een virus is (een false positive). Dit kan ook gebeuren met kritieke OS modules, waardoor heel je systeem plat gaat.
Ik denk dat het altijd al twijfelachtig is of je dit soort verantwoordelijkheid wilt leggen bij een apart bedrijf ipv je OS leverancier, maar of je het wilt leggen bij een bedrijf waarvan niet helemaal zeker is met wat voor agenda die werken is helemaal de vraag.
Zelfs als je zelf geen target bent (voor spionage ofzo) dan kan Kaspersky met een druk op de knop alle computers in het vrije westen waar hun software op draait in een keer onbruikbaar maken! Denk daar maar eens bij na.
12-10-2022, 18:22 door Anoniem
Ik denk dat u net zo goed de vraag kunt stellen of het besturingssysteem dat u gebruikt wel betrouwbaar is.
13-10-2022, 03:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk dat u net zo goed de vraag kunt stellen of het besturingssysteem dat u gebruikt wel betrouwbaar is.

Ik vraag me eerst af of regen nat is en als het niet regent dan wil ik best eerlijk zijn over kaspersky

Het liefst op een droomvakantie in Rusland maar ik vertrouw die lui daar niet zo

En de slechterikken van hier die lopen daar ook rond. Andersom gelukkig minder

Hier doe ik aan zelfcensuur dus ook minder eerlijk... dat is de zeitgeist helaas. Maar hier kan ik tenminste nog klappen uitdelen in mijn eigen taal zonder capriolen
13-10-2022, 03:59 door Anoniem
Door Anoniem: Even wat misverstanden wegpoetsen, ze zijn ook foutief op wikipedia maar dat komt door wat woke/moraalridders die als zwarte piet verkleed roepen dat er geen zwarte potten mogen zijn.

In principe is voor Europa het hoofdkantoor en de holding voor alle onderliggende takken in Londen gevestigd.
Zo hebben regio's nog een eigen kantoor, bijvoorbeeld voor het Rusland en het GOS is dat Moskou.
Maar voor Nederland is dat Utrecht en Turkije is dat Istanboel.

Track record voor Kaspersky:

# als eerste AV toko samengewerkt met europol
# samen met europol de anti ransomware nomoreransom opgezet (inmiddels zijn er eruit gestapt omdat ze van alle kanten een mes in hun rug kregen)
# beste getest tegen NSA malware
# beste getest tegen state-sponsored malware
# minste aantal false-positives van alle AV producten
# werkt NIET samen met NSA om spearmalware 'niet te zien'.

Track record voor Nederlandse overheid op IT gebied: 0 geslaagde projecten
Track record voor NSA: wereldwijd aftappen van Google, Microsoft, Apple, Oracle en AV producten

Hmmm.. wie zou ik nu eerder vertrouwen.... lastig...


Dit is ook waarom ik Kaspersky gebruik. Hoewel ik niet weet welke NSA malware? Noem eens wat voorbeelden buiten Eternalblue enz die overigens door andere AV gezien worden.

De Kaspersky ban is vooral politiek. Enkele jaren geleden had de US gov nog contracten met hun. Kun je nagaan. De Russen hoeven niet veel te doen om een slag slimmer te zijn soms (niet altijd maar toch)

Ik gebruik Kaspersky vanwege andere tools die zij aanbieden op het gebied van binary research en ik vind dat zij een uitstekende web/helpdesk hebben waar je meteen technische kennis kunt halen i.p.v. verkoperspraatjes.

Helaas kom ik Rusland niet in (vermoed ik) zeker nu met de oorlog dus ik run Kaspersky alleen om te checken tegen mogelijke US spyware maar wel op een manier dat Kaspersky aka Rusland niet weet van wie de machine is. Ik ben niet zo gek om een abbo te nemen op mijn eigen naam.

Momenteel ben ik uit de Google sferen. Ik kan niet zeggen waar ik wel zit maar het is lekker om weer geestig te zijn op internet ;) Maar jezus christus zeg, wat een hoop reacties hier voor een AV
13-10-2022, 08:21 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk dat u net zo goed de vraag kunt stellen of het besturingssysteem dat u gebruikt wel betrouwbaar is.

Of de netwerken en apparaten die onze water en energie-centrales bewaken.
etc, etc, etc

Hoe complexe iets opgetuigd wordt, hoe kwetsbaarder het wordt voor aanvallen en ongelukken.
(Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft ruim 50 jaar gebruik gemaakt van PCs met floppies voor hun kernwapen systemen)
13-10-2022, 08:53 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk dat u net zo goed de vraag kunt stellen of het besturingssysteem dat u gebruikt wel betrouwbaar is.

Na Snowden en Assange is die vraag wel beantwoord.
13-10-2022, 10:08 door Open source gebruiker
Door Anoniem:
Zelfs als je zelf geen target bent (voor spionage ofzo) dan kan Kaspersky met een druk op de knop alle computers in het vrije westen waar hun software op draait in een keer onbruikbaar maken! Denk daar maar eens bij na.

Hetzelfde geld voor Microsoft, als Microsoft het wil start je computer niet meer op.
Of dit voor Apple ook geld weet ik niet.
13-10-2022, 11:33 door Anoniem
Door Open source gebruiker:
Door Anoniem:
Zelfs als je zelf geen target bent (voor spionage ofzo) dan kan Kaspersky met een druk op de knop alle computers in het vrije westen waar hun software op draait in een keer onbruikbaar maken! Denk daar maar eens bij na.

Hetzelfde geld voor Microsoft, als Microsoft het wil start je computer niet meer op.
Of dit voor Apple ook geld weet ik niet.

Dat klopt, maar ik wil niet meteen vervallen in een "je kunt gerust roken want je gaat toch wel dood" discussie.
Als je al afhankelijk bent van de Amerikanen, waarom zou je je dan ook nog afhankelijk maken van de Russen als dat niet echt noodzakelijk is?
13-10-2022, 11:38 door Anoniem
Door Anoniem:
In principe is voor Europa het hoofdkantoor en de holding voor alle onderliggende takken in Londen gevestigd.
Zo hebben regio's nog een eigen kantoor, bijvoorbeeld voor het Rusland en het GOS is dat Moskou.
Maar voor Nederland is dat Utrecht en Turkije is dat Istanboel.
Ja maar dat zijn allemaal verkoopkantoren, en wellicht een "zetel". Niet zo relevant in deze discussie.
Waar het om gaat is waar de mensen zitten die de software maken en de updates uitsturen.

Zoals iedere discussie op dit vlak: het gaat niet om de techniek maar om de politiek erachter.
Kijk naar Huawei. Marktleider op het gebied van mobiele communicatie, maken technisch de beste spullen die er zijn.
Maar toch mag je hun spullen niet meer gebruiken want "China". Waar ze ook kantoren hebben.
Zo gaat het met Kaspersky ook.

Merk ook op dat het een groot "discriminatie op grond van vooroordelen" gehalte heeft. En dat juist degenen die altijd vooraan staan te roepen als mensen gediscrimineerd worden om hun afkomst, er totaal vóór zijn in dit soort gevallen.
13-10-2022, 12:00 door Anoniem
Ja maar dat zijn allemaal verkoopkantoren
Inderdaad lijkt dat zo, ik heb een probleem met het verwijderen van mijn gegevens bij kaspersky en
krijg een mail in het Engels en Russisch terug als antwoord op een Nederlandse talige mail.
13-10-2022, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem: Even wat misverstanden wegpoetsen, ze zijn ook foutief op wikipedia maar dat komt door wat woke/moraalridders die als zwarte piet verkleed roepen dat er geen zwarte potten mogen zijn.

In principe is voor Europa het hoofdkantoor en de holding voor alle onderliggende takken in Londen gevestigd.
Zo hebben regio's nog een eigen kantoor, bijvoorbeeld voor het Rusland en het GOS is dat Moskou.
Maar voor Nederland is dat Utrecht en Turkije is dat Istanboel.

Track record voor Kaspersky:

# als eerste AV toko samengewerkt met europol
# samen met europol de anti ransomware nomoreransom opgezet (inmiddels zijn er eruit gestapt omdat ze van alle kanten een mes in hun rug kregen)
# beste getest tegen NSA malware
# beste getest tegen state-sponsored malware
# minste aantal false-positives van alle AV producten
# werkt NIET samen met NSA om spearmalware 'niet te zien'.

Track record voor Nederlandse overheid op IT gebied: 0 geslaagde projecten
Track record voor NSA: wereldwijd aftappen van Google, Microsoft, Apple, Oracle en AV producten

Hmmm.. wie zou ik nu eerder vertrouwen.... lastig...
Nu even daarboven op nadenken over Rusland, wat een zeer onbetrouwbaar land is.

Nu zijn andere landen ook niet perfect, maar ik heb die nog altijd veel liever de Rusland. Daar zou je nu gewoon bang voor moeten worden met alles wat je leest aan martelingen, misstanden in de oorlog, o wacht even "speciale" operatie.

Track record voor Nederlandse overheid op IT gebied: 0 geslaagde projecten
Onzin. Overheid heeft hele goed projecten lopen die heel geslaagd zijn en goed werken, zeker als je nadenkt over de complexiteit. Maar ook zeker, vele gaan fout.
13-10-2022, 15:41 door Anoniem
Er wordt vooral veel geroepen maar bewijzen worden niet geleverd door de Westerse overheden. Rusland is slecht en de US is goed.
13-10-2022, 17:23 door Anoniem
Door Anoniem: Er wordt vooral veel geroepen maar bewijzen worden niet geleverd door de Westerse overheden. Rusland is slecht en de US is goed.
Nou, in dit geval ligt het een beetje anders. Rusland gooit bommen op Oekraine en dus is Rusland slecht.
En omdat Rusland slecht is, zijn alle Russen slecht. Dus inreisverbod voor Russen, bij Russen alle kapitaal afpakken, enz.
Dat is toch wat anders dan bijvoorbeeld in de Huawei/China situatie, waar het 100% roepen en 0 bewijs is. In dit geval is er wel bewijs: rokende panden in Oekraine.
Dat die rest van die keten daar aan vast zit dat is een politieke beslissing. Die ik wat vreemd vind, omdat als mensen vergelijkbare dingen doen in andere situatie, dat "discriminatie" genoemd wordt.
13-10-2022, 20:58 door Anoniem
Door Anoniem: Er wordt vooral veel geroepen maar bewijzen worden niet geleverd door de Westerse overheden. Rusland is slecht en de US is goed.
Nadeel is dat je veel informatie ook niet kunt geven vanuit veiligheids overwegingen.

Maar ik denk dat we wel kunnen concluderen dan Rusland heel er onbetrouwbaar is (en was).
13-10-2022, 21:56 door Anoniem
Door Anoniem: Antivirus is altijd al een groot risico voor je continuiteit. Dit wordt vaak niet afgewogen bij de inzet ervan, of het wordt ondergeschikt gemaakt aan het groter ingeschatte risico dat er "virussen binnen komen" die dan niet opgemerkt zouden worden.
Veelal wordt er in serieuze bedrijven een hele kermis opgetuigd om software te testen voor die algemeen in gebruik wordt genomen. Applicaties ondergaan een acceptatietest bij uitrol en update, systeem updates worden vaak in ringen uitgerold zodat er eerst kleine groepen de update krijgen (of zelfs eerst een IT groep) en pas als die niet gaan piepen dan krijgt iedereen de update.
Maar niet bij antivirus. Daar worden meermaals per dag totaal ongeteste updates, zowel van de signature database als van software modules, ongetest heel de organisatie in geschoten.
Je zag van de week nog waar dat toe kan leiden: je Firefox doet het ineens niet meer omdat de virusscanner leverancier vindt dat het een virus is (een false positive). Dit kan ook gebeuren met kritieke OS modules, waardoor heel je systeem plat gaat.
Ik denk dat het altijd al twijfelachtig is of je dit soort verantwoordelijkheid wilt leggen bij een apart bedrijf ipv je OS leverancier, maar of je het wilt leggen bij een bedrijf waarvan niet helemaal zeker is met wat voor agenda die werken is helemaal de vraag.
Zelfs als je zelf geen target bent (voor spionage ofzo) dan kan Kaspersky met een druk op de knop alle computers in het vrije westen waar hun software op draait in een keer onbruikbaar maken! Denk daar maar eens bij na.
Een 3party leverancier die alle admin/root rechten heeft moet je per definitie niet vertrouwen. Onder Linux is makkelijk aan te tonen dat het risico door antivirus hoger is dan het missen van een virus.
14-10-2022, 06:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Er wordt vooral veel geroepen maar bewijzen worden niet geleverd door de Westerse overheden. Rusland is slecht en de US is goed.
Nou, in dit geval ligt het een beetje anders. Rusland gooit bommen op Oekraine en dus is Rusland slecht.
En omdat Rusland slecht is, zijn alle Russen slecht. Dus inreisverbod voor Russen, bij Russen alle kapitaal afpakken, enz.
Dat is toch wat anders dan bijvoorbeeld in de Huawei/China situatie, waar het 100% roepen en 0 bewijs is. In dit geval is er wel bewijs: rokende panden in Oekraine.
Dat die rest van die keten daar aan vast zit dat is een politieke beslissing. Die ik wat vreemd vind, omdat als mensen vergelijkbare dingen doen in andere situatie, dat "discriminatie" genoemd wordt.

Want de VS en zijn bondgenoten zij bij hun speciale operaties of politionele acties in het verleden altijd heel netjes geweest en hebben geen bommen op burgerdoelen gegooid oid.

Blader een stukje terug in de tijd: Vietnam (oa. het napalm-meisje), Irak (oa. Colin Powell's WoMD claim), Afganistan, de Balkan-oorlog (mn. Sebreniza).
En kijk dan ook eens goed naar wat ze gedaan hebben en hoe ze het "verantwoord" of "uitgelegd" hebben.

Vanuit de zijlijnen is het makkelijk om te roepen: Die zijn goed en die zijn slecht.
Maar uiteindelijk zijn ze allemaal slecht.
De ene individuele persoon alleen iets slechter dan een andere persoon.
De mens is niet nobel.
14-10-2022, 10:03 door Anoniem
De ene individuele persoon alleen iets slechter dan een andere persoon.
Inderdaad en dat die zowat altijd aan de macht komen heeft mijn inziens te maken met het niet na denken als je
mag stemmen, het zijn meestal sluwe psychopaten.
14-10-2022, 10:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Want de VS en zijn bondgenoten zij bij hun speciale operaties of politionele acties in het verleden altijd heel netjes geweest en hebben geen bommen op burgerdoelen gegooid oid.

Blader een stukje terug in de tijd: Vietnam (oa. het napalm-meisje), Irak (oa. Colin Powell's WoMD claim), Afganistan, de Balkan-oorlog (mn. Sebreniza).
En kijk dan ook eens goed naar wat ze gedaan hebben en hoe ze het "verantwoord" of "uitgelegd" hebben.

Vanuit de zijlijnen is het makkelijk om te roepen: Die zijn goed en die zijn slecht.
Maar uiteindelijk zijn ze allemaal slecht.
De ene individuele persoon alleen iets slechter dan een andere persoon.
De mens is niet nobel.

Ga eens met de regering praten, want we moeten nu allemaal verplicht kromliggen omdat ze toch niet zo denken als
jij hierboven! Ok, kan goed zijn dat ze die dingen zich niet meer herrinneren, en alleen aan de dag van vandaag denken.
Maar het idee van "die zijn slecht en die moeten we straffen, al straffen we onszelf daar meer mee" lijkt toch wel tamelijk
breed gedragen te worden.
14-10-2022, 10:25 door Anoniem
Ach, dit wordt gewoon weer een proxy-oorlog, zoals eerder met de VS...
Zie:

China1 (1944-1949) KMT + NRA met hulp van VS tegen China met hulp van Rusland, waarbij KMT en NRA vervolgens in Taiwan zijn gekomen (en dat gaat ook nog steeds niet lekker)
Iran #1 (1945-1946)
Indo (1946-1954) Laos+Vietnam met hulp van China, Rusland, Polen en Oost-Duitsland vs Frankrijk met hulp van Cambodja en VS
Paraguay (1947) Paraguay met hulp van Rusland vs militaire coupe met hulp van VS en Argentinie
Maleisie (1948-1960) Maleisie met hulp van Rusland, China, Indonesie en Noord-Vietnam vs alle angelsaksische landen met hulp van VS en Thailand.
Korea (1950-1953) Korea en China met hulp van Bulgarije, Tjechie, Hongarij, Polen, Roemenie, Rusland en Mongolie vs VS met hulp van Belgie, Denemarken, Frankrijk, Israel, Italie, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Engeland, Zwitserland, Thailand... wat resulteerde in het nu bekend noord-en-zuid korea pad stelling
Kenia (1952-1960) Kenia met hulp van Rusland vs Engeland met hulp van VS
Vietnam oorlog (1953-1975) Vietnam, China, Rusland, Korea, Viet Cong met hulp van Bulgarije, Cuba, Tjechie, Oost-Duitsland, Hongarije, Polen, Roemenie, Zweden vs VS, Australie, Laos, Cambodja, Thailand, Fillepijnen met hulp van Brazilie, Maleisie en Taiwan. Dat was afdruipen voor VS nadat er meer bommen dan in de gehele geschiedenis van de wereld ervoor op 1 land is gegooid met de meest verschrikkelijke chemische oorlogvoering in de geschiedenis van de wereld inc WO1 en ze nog niet wonnen.
China2 (1954-1955) China met hulp van Rusland vs VS
Suez (1956-1957) Egypte + Palestijnen met hulp van Rusland EN VS, china, italie vs Frankrijk Isreal en Engeland
China3 (1958) China met hulp van Rusland vs VS
Libanon (1958) Libanon met hulp van Rusland en Egypte vs VS
Nicaragua/Guatamala/El Salvador/Mexico (1960-1996) Nicargua, Guatamala, El Salvador, Mexico met hulp van Rusland, Mexico, Roemenie, Zweden en China vs VS, Argentinie, Saudi Arabie, Chili, Panama, Isreal en Tawain
Congo (1960-1965) Congo met hulp van Rusland, China, Cuba, Egypte, Algerije, Tanzania en Burundi vs Katanga/Kasai met hulp van VS, Belgie, Frankrijk en Zuid Afrika
Iraq (1961-1970) Iraq, Syrie vs Iran, Isreal en VS
Eritrea (1961-1991) Eritrea met hulp van Syrie, Iraq, Tunesie, Rusland vs VS met hulp van China
Yemen (1962-1970) Yemen met hulp van Egypte en Rusland vs Saudi Arabie, Jordanie, Engeland en VS
en de lijst gaat nog 140 oorlogen verder..
Maar over het algemeen is het duidelijk, in zo'n 98% van de oorlogen op deze planeet staan ze tegenover elkaar om oorlogje te voeren bij anderen, de winst is ongeveer 50/50 verdeeld maar over het algemeen wordt er een 'poppetje' geplaatst of behouden bij deze proxy-oorlogen.
En dat is nu niet anders...
Nu is er ipv een pro-rusland poppetje een pro-eu poppetje neergezet, net zo lang totdat dit poppetje niet meer voldoet, en dan wordt ie geelimineerd als die niet om 'gezondsheidsredenen' zelf vertrekt zoals dat eerder bijvoorbeeld is gebeurd met sadam hoesein, een poppetje wat geplaats werd door de VS en weggehaald door de VS.
Ik geeft het een jaartje of 7 voordat hij net zo corrupt is als de rest en ook weer 'verwijderd' wordt door de CIA of Russische equivalent.
14-10-2022, 12:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Er wordt vooral veel geroepen maar bewijzen worden niet geleverd door de Westerse overheden. Rusland is slecht en de US is goed.
Nadeel is dat je veel informatie ook niet kunt geven vanuit veiligheids overwegingen.

Maar ik denk dat we wel kunnen concluderen dan Rusland heel er onbetrouwbaar is (en was).
Amerika is dan wel betrouwbaar?
14-10-2022, 23:30 door Anoniem
Je kan er gevoegelijk van uit gaan dat van iedereen die Kaspersky heeft gebruikt er uiteindelijk een 1op1 kopie van de HD op een Russische server staat als potentiële kompromat. Als er iets of iemand wel niet te vertrouwen is is het het bandieten-regime in Moskou.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kompromat
15-10-2022, 10:37 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan er gevoegelijk van uit gaan dat van iedereen die Kaspersky heeft gebruikt er uiteindelijk een 1op1 kopie van de HD op een Russische server staat als potentiële kompromat.
Dat lijkt me toch vrij sterk dat dat zou gebeuren zonder dat je er erg in hebt... veel mensen hebben tegenwoordig een terabyte of meer aan HD capaciteit en dat upload je niet even ongezien over een internet verbinding.
Ook lijkt het met niet nuttig voor de Russen om miljoenen copietjes van Windows te verzamelen, die je gewoon kunt downloaden bij Microsoft als je er zin in hebt.
15-10-2022, 10:37 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan er gevoegelijk van uit gaan dat van iedereen die Kaspersky heeft gebruikt er uiteindelijk een 1op1 kopie van de HD op een Russische server staat als potentiële kompromat. Als er iets of iemand wel niet te vertrouwen is is het het bandieten-regime in Moskou.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kompromat

Dan hebben we dus twee gedistribueerde kopieen.
Een in Rusland en een in de VS.
Voor het geval we hier in Nederland enige data verliezen.

Misschien dat een van beide partijen kan helpen om de verloren SMS-jes van dhr. Rutte te reconstrueren.
Net zoals Trump indertijd zo goed geholpen is met die vermiste emails van mw. Clinton. :-)
15-10-2022, 19:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Je kan er gevoegelijk van uit gaan dat van iedereen die Kaspersky heeft gebruikt er uiteindelijk een 1op1 kopie van de HD op een Russische server staat als potentiële kompromat. Als er iets of iemand wel niet te vertrouwen is is het het bandieten-regime in Moskou.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kompromat

Dan hebben we dus twee gedistribueerde kopieen.
Een in Rusland en een in de VS.
Voor het geval we hier in Nederland enige data verliezen.

Misschien dat een van beide partijen kan helpen om de verloren SMS-jes van dhr. Rutte te reconstrueren.
Net zoals Trump indertijd zo goed geholpen is met die vermiste emails van mw. Clinton. :-)


Je kan wel proberen het tafeltje te draaien, maar het blijft simpel: de een is je ally en de andere je vijand.
Ik heb er minder moeite mee als vrienden iets over me weten dan mensen die erop uit zijn alles tegen je te gebruiken ( de russen ) .

Iedere keer als er over een russisch bedrijf iets naar buiten komt dat negatief is ( relaties met FSB/KGB, slechte kwaliteit, slechte werkomstandigheden, etc. ) is er wel een of ander persoon die uit de duistere hoekjes komt gekropen om te vertellen hoe slecht de Amerikanen en Britten wel niet zijn.

Men zou de KSN EULA eens moeten nalezen.
17-10-2022, 10:23 door Anoniem
Iedereen moet zijn/haar eigen risico-afweging maken rondom het gebruik van Kaspersky producten.
Er zijn goede argumenten om (momenteel) geen Rusland-geaffilieerde producten te gebruiken voor de borging van je beveiliging. Ook zijn er argumenten te verzinnen om geen Amerikaanse producten te gebruiken. (Dan kies je dus voor Europees?)

Belangrijk is gewoon dat voor alle data - die je belangrijk vindt - passende beveiligingsmaatregelen worden getroffen waarbij een volledig vertrouwen in een AV-oplossing sowieso onverstandig is.

Maar alles overwegende is de kans dat een disruptieve dreiging uit het oosten komt (ransom- wiperware), een stuk groter is dan vanuit het westen en als ik voor mijn bedrijfsvoering afhankelijk zou zijn van beschikbaarheid en data dan zou ik wel weten in welke mand ik mijn eieren zou leggen.
18-10-2022, 11:04 door Anoniem
Antivirussen daar zijn er voldoende van die kan gebruiken. Zij hebben een ding gemeen jouw gegevens zijn veilig bij hun??
Ja LOL voor een klein bedrag houden zij misschien alles buiten jouw PC. Maar ik sluit niet uit dat jouw gegevens bij hun te koop zijn, het zomaar een gedachte wat bij mij regelmatig naar boven komt.

Er zijn er velen onder ons die Ublock origin gebruiken en ik met zeggen deze is altijd geactiveerd onder Firefox das mooi.
Maar onder Edge en Google Chrome en Opera wordt ublock origin uitschakelt en daar hoef je niets voor de doen!

Dan ga ik even verder met MS defender gratis en het werk uitstekend door jouw gegevens te kopiëren en deze beschikbaar te stellen aan zogenaamde partner. Deze partners betalen Microsoft en uiteraard Google is niet veel beter.
En nog een gegeven dat heet cloudopslag gratis bij velen waaronder Microsoft en Google? Zover ik weet is er niets gratis jouw gegevens worden verhandeld door deze bedrijven. Daarom zal de betaalde vorm niet veel beter zijn. Wij leven in een wereld van Dollars en Euro's en dat het geld mensen.

Google Chrome is door mij verwijderd en EGDE geblokkeerd zo nu en dan loopt ik de bestanden na kom ik Google en anderen dan verwijder ik deze elementen van het kwaad.
18-10-2022, 18:00 door Anoniem
Door Anoniem: Je kan er gevoegelijk van uit gaan dat van iedereen die Kaspersky heeft gebruikt er uiteindelijk een 1op1 kopie van de HD op een Russische server staat als potentiële kompromat. Als er iets of iemand wel niet te vertrouwen is is het het bandieten-regime in Moskou.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kompromat

Ik weet het niet ... de meeste Kompromat hier komt van de 'black kids' van de CIA (en in Nederland zijn de CIA gewoon tuig in pakken die voor allerlei tech bedrijven onze burgers treiteren... prove me wrong)


Een van de beste feats van Kaspersky is hun flexibele en superieure detectie systeem:


The Adaptive Anomaly Control component monitors and blocks suspicious actions that are not typical of the computers in a company’s network. Adaptive Anomaly Control uses a set of rules to track uncharacteristic behavior (for example, the Start of Microsoft PowerShell from office application rule). Rules are created by Kaspersky specialists based on typical scenarios of malicious activity. You can configure how Adaptive Anomaly Control handles each rule and, for example, allow the execution of PowerShell scripts that automate certain workflow tasks. Kaspersky Endpoint Security updates the set of rules along with the application databases. Updates to the sets of rules must be confirmed manually.


Bron:

https://support.kaspersky.com/KESWin/11.1.0/en-US/176744.htm
22-10-2022, 23:44 door Anoniem
Het adaptieve systeem van Kaspersky is zeer aan te bevelen . Bovendien heeft Kaspersky als een van de weinige of enige AV systemen, een intensief detectie systeem van Amerikaanse malware.

Ik zou het alleen niet draaien als ik zelf een Russisch doelwit of een overheid was. Maar als je in het Westen een potentieel NSA doelwit bent, dan denken ze wel twice voor ze Kaspersky users aanvallen.

De Tailored Access Operations group of hoe die Amerikaanse APT ook heet (Equation?) wil ook niet per ongeluk zerodays leaken in allerlei systeem analysis dumplogs na een crash , zeker niet naar een bedrijf dat vermoedelijk banden heeft met de Russische Federatie ( Kaspersky zit in geloof ik voornamelijk Zwitserland )

Dus het kan je theoretisch beschermen tegen bepaalde exploits waar Windows Bitdefender je nooit en te nimmer voor zal waarschuwen
23-10-2022, 16:49 door Anoniem
Door Anoniem: Het adaptieve systeem van Kaspersky is zeer aan te bevelen . Bovendien heeft Kaspersky als een van de weinige of enige AV systemen, een intensief detectie systeem van Amerikaanse malware.

Ik zou het alleen niet draaien als ik zelf een Russisch doelwit of een overheid was. Maar als je in het Westen een potentieel NSA doelwit bent, dan denken ze wel twice voor ze Kaspersky users aanvallen.

De Tailored Access Operations group of hoe die Amerikaanse APT ook heet (Equation?) wil ook niet per ongeluk zerodays leaken in allerlei systeem analysis dumplogs na een crash , zeker niet naar een bedrijf dat vermoedelijk banden heeft met de Russische Federatie ( Kaspersky zit in geloof ik voornamelijk Zwitserland )

Dus het kan je theoretisch beschermen tegen bepaalde exploits waar Windows Bitdefender je nooit en te nimmer voor zal waarschuwen


Equation group is geen Advanced Persistent Threat , toch ?

Dat zijn de goeie :-)
23-10-2022, 22:20 door Anoniem
Inderdaad @ laatste.

De NSA en de CIA zijn de goeie. Zij beschermen ons tegen het kwaad. En het zijn de helden van onze democratie.

Zouden er ook agenten zijn in Nederland? Ik zou er wel eens 1 willen interviewen voor de schoolkrant.
24-10-2022, 13:08 door Anoniem
Wij kiezen bewust voor beveiligingssoftware uit een EU lidstaat. Daarmee verklein je het risico op inmenging van landen waar andere regels gelden en weet je relatief zeker dat de leverancier van je AV /EDR /Vularability management software onder de regels van de EU opereert.

Er zijn voldoende goede alternatieven maar het "vlees" van jouw organisatie laten "keuren" door een bedrijf wat onder regelgeving van een ander continent/ niet EU-lid valt, voelt per definitie niet als een verstandige keuze.
24-10-2022, 13:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Maar als je in het Westen een potentieel NSA doelwit bent, dan denken ze wel twice voor ze Kaspersky users aanvallen.
ALS je een target zou zijn voor de NSA, dan ben je helemaal interesting voor Rusland.
25-10-2022, 03:13 door Anoniem
Kaspersky heeft echter vooralsnog niet toegegeven aan overheidsverzoeken en heeft ook geen datalekken gehad. De zorgen rondom Rusland maakt dat ik de antivirusprovider niet de beste vind, maar de beveiliging die je ervan krijgt, is nog steeds erg goed.
25-10-2022, 16:42 door _R0N_
Door Anoniem: Ik denk dat u net zo goed de vraag kunt stellen of het besturingssysteem dat u gebruikt wel betrouwbaar is.

MacOS? Linux?
25-10-2022, 23:17 door Anoniem
Door Anoniem: Omdat Eugene Kaspersky daar nog steeds woont, is het ook altijd lastig om in te schatten in hoeverre hij gedwongen kan worden door het Russische regime, waarvan steeds meer wandaden van bekend wordt.
Ik denk dat de kans groot is dat Eugene Kaspersky dan kennis maakt met een raam in een hoog gebouw als uitgang van zijn kantoor.
26-10-2022, 14:54 door Anoniem
Door Anoniem: Inderdaad @ laatste.

De NSA en de CIA zijn de goeie. Zij beschermen ons tegen het kwaad.

Je schrijft erg goed Nederlands voor een Amerikaans staatsburger.
Want de enige _ons_ die aangewezen zijn om beschermd te worden door de NSA /CIA zijn Amerikaanse staatsburgers. (of eigenlijk - de Amerikaanse staat ).

Je moet echt niet denken dat buitenlanders of de EU beschermd worden indien dat een Amerikaans belang in de weg zit .
Er zijn natuurlijk wat parallele belangen, of botweg het uitruilen van informatie of acties met bondgenoten , maar het enige belang voor NSA/CIA et.al is het Amerikaanse belang .


En het zijn de helden van onze democratie.
De helden dus van de Amerikaanse democratie. Misschien is dat de jouwe, maar het is niet de mijne - ik mag er niet stemmen, en ik betaal er geen belasting voor.


Zouden er ook agenten zijn in Nederland? Ik zou er wel eens 1 willen interviewen voor de schoolkrant.

Mooie troll. Je schrijft echt als een scholier .

Beslist zijn er Amerikaanse inlichtingenofficieren in Nederland. Deels misschien gewoon bekend (als liaison gestationeerd) , deels waarschijnlijk onder een dekmantel .
De VS ambassade zal wel een pers en publieksafdeling hebben, dus een vraag voor een schoolkrant interview kun je doen.
Je zult (waarschijnlijk) niet iemand krijgen die verteld echt verbonden te zijn aan de CIA (of NSA, of Secret Service, of FBI) , tenzij het toevallig zo'n liaison officer is . Een redelijke kans dat de cultureel of militair attache (ook) rapporten voor de CIA schrijft , naast de nominale werkgever.
De AIVD zal ook wel een publieksafdeling hebben die je kunt interviewen - en vragen welke spionnen ze kennen. Met de natte vinger denk ik dat ze iets zeggen als "goed contact onderhouden met agenten van bevriende naties" en "agenten van niet bevriende naties goed in de gaten houden" .
27-10-2022, 19:27 door Anoniem
@ vorige


Er zullen zat "CIA" assets zijn (geen agenten dus) maar loopjongens , al dan niet gedwongen, gewoon civiel, Nederlands, zonder Amerikaans paspoort , in veel ICT bedrijven en god weet ik waar.

Sommigen meestan hebben een zeer lange CV. Indrukwekkend denk je zeker, een CV van 5 paginas. Maar misschien moet je er ook vragen bij stellen. En wat deed meneer in het buitenland precies?

ps. ZZP is helemaal de rage tegenwoordig
27-10-2022, 19:31 door Anoniem
Overigens als men een mede CIA niet vertrouwd , ze zullen het zelf vast het beste merken.... worden ze door andere burgers in de gaten gehouden. Net als in bijv Afghanistan zijn dat geen Amerikanen in pakken maar gewoon bijstandsmoedertjes die wat extra geld kunnen gebruiken en toch de hele dag naast thuis zijn en hem de straat in/uit zien rijden

99% van de inlichtingen operaties is elkaar in de gaten houden... er zijn genoeg boeken over te vinden

Zodra jij je in de intel wereld begeeft ga je nooit meer van je leven privacy krijgen... en paranoia ex collegas die denken dat ze losse eindjes hebben overal die vormen later een onzichtbaar veiligheidsrisico.

Daarom heb ik nooit voor ze gewerkt , omdat ik geen zin heb in gelazer

Was wel gevraagd en voelde me heel vereerd, maar ik heb me bedankt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.