image

Mozilla gaat 35 miljoen dollar in 'verantwoorde technologie' investeren

woensdag 2 november 2022, 14:58 door Redactie, 0 reacties

Mozilla komt volgend jaar met een investeringsfonds dat meer dan 35 miljoen dollar in 'verantwoorde technologie' gaat investeren, zo heeft de Firefox-ontwikkelaar aangekondigd. Het gaat dan om technologie die voor privacy, inclusiviteit, transparantie, toegankelijkheid en menselijke waardigheid moet zorgen. Start-ups die zich hiervoor inzetten lopen echter tegen allerlei hindernissen aan. "Het systeem is tegen ze", zo claimt Mozilla.

Hoewel het investeringsfonds nog moet worden opgericht heeft Mozilla de afgelopen periode al geïnvesteerd in Secure AI Labs, Block Party en HeyLogin. De laatste is een wachtwoordmanager waarbij er geen master password meer is vereist om opgeslagen wachtwoorden te kunnen gebruiken.

Volgens Mozilla worden de drie bedrijven gedreven door het idee van een digitale wereld die privé, veilig en respectvol kan zijn. Met de investeringen wil de Firefox-ontwikkelaar naar eigen zeggen de tech-industrie in een andere richting duwen. Oprichters van start-ups of investeerders die deze visie delen worden opgeroepen om zich te melden.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.