image

Proton VPN komt met browser-extensies voor Google Chrome en Firefox

donderdag 10 november 2022, 14:17 door Redactie, 1 reacties

Vpn-provider Proton VPN komt met browser-extensies voor Google Chrome en Mozilla Firefox, zo heeft het bedrijf in de roadmap voor het eerste deel van 2023 bekendgemaakt. Proton VPN biedt al apps voor Android, iOS, Windows, macOS, Linux en Chromebooks. Om de vpn-dienst op meer platformen en apparaten mogelijk te maken komt er nu ook een browser-extensie. Een testversie hiervan zou eind dit jaar nog moeten verschijnen.

Verder krijgt ook de ingebouwde adblocker "NetShield" een update. Dit onderdeel van de Proton VPN-app blokkeert trackers, advertenties en malware. Straks krijgen gebruikers te zien hoeveel advertenties, trackers en malware zijn geblokkeerd, waar die vandaan komen en hoe ze zijn geblokkeerd. Deze update staat voor begin 2023 gepland.

Reacties (1)
11-11-2022, 12:15 door Anoniem
Voor 7 euro 20 per maand heb je nu e-mail (17 adressen en 500 GB) + VPN*. Wat ik jammer vind dat zij dit met 40 procent korting aankondigen terwijl het er maar 10 zijn (betaling per 2 jaar), hou niet van dit soort praktijken.
Terwijl wat je krijgt, en wat zij daarmee doen, voor dat geld eigenlijk niet duur is.

*Bij goed gebruik is VPN extreem nuttig.

Extensie is zeer welkom, volledig VPN op een apparaat is niet altijd wenselijk. Hoop dat ze ooit nog een firewall inbouwen, zodat jezelf altijd nog kunt bepalen of je verbindingen wil blokkeren. NoRoot Firewall heeft een mooi systeem met vinkjes wat iedereen zou kunnen begrijpen. Daarnaast globaal bijvoorbeeld facebook blokkeren is ook nooit weg.
VPN en firewall op een telefoon gaat helaas nu niet, zou denk ik een gat in de markt zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.