image

Duitse overheid wijst burgers op unieke wachtwoorden en automatisch updaten

maandag 14 november 2022, 14:45 door Redactie, 3 reacties

Veel Duitse burgers laten na om belangrijke beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een uniek wachtwoord voor elk account en het automatisch installeren van beveiligingsupdates, zo stellen de Duitse politie en het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, op basis van onderzoek onder tweeduizend Duitsers.

Deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd wat ze doen om zich tegen online dreigingen te beschermen. Iets meer dan de helft maakt gebruik van een up-to-date virusscanner en een veilig wachtwoord. Het toepassen van multifactorauthenticatie wordt door slechts 38 procent gedaan en 34 procent laat beveiligingsupdates automatisch installeren. Ongeveer een kwart maakt geregeld back-ups.

Verder blijkt dat 41 procent van de ondervraagde Duitsers hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt en vier procent heeft voor alle accounts hetzelfde wachtwoord. Tevens gaf 29 procent van de deelnemers aan dat ze ooit slachtoffer van cybercrime zijn geworden. Volgens de Duitse politie en het BSI is het belangrijk dat burgers beveiligingsupdates installeren en voor elk account een ander wachtwoord gebruiken.

Image

Reacties (3)
14-11-2022, 14:56 door Anoniem
De Nederlandse overheid moedigt burgers aan om in te loggen met hetzelfde wachtwoord (DiGiD)
14-11-2022, 16:37 door Anoniem
Handig, auto-updates. Als er 1 rotje tussen zit, dan heb je gelijk alles te pakken. Men moet wel heel veel vertrouwen hebben in de beveiliging van leveranciers.
Ik loop liever een klein beetje achter. Mocht er echt gezeur in zitten, dan komt het er hoop ik voor die tijd wel uit... Al is het geen enkele garantie natuurlijk.

Beste tactiek: hang het gewoon niet aan internet. Telefoon, TV, koelkast, oven, huis, whatever. Dan is dat probleem alvast opgelost.
14-11-2022, 16:58 door allestein - Bijgewerkt: 14-11-2022, 16:58
Door Anoniem: De Nederlandse overheid moedigt burgers aan om in te loggen met hetzelfde wachtwoord (DiGiD)

Tegenwoordig moet je ook via je telefoon een code invoeren,
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.