image

Organisaties en experts vragen Britse premier om encryptie niet te ondermijnen

vrijdag 25 november 2022, 16:17 door Redactie, 6 reacties

Zeventig experts, burgerrechtenbewegingen en privacyorganisaties hebben de Britse premier Sunak in een open brief gevraagd om end-to-end encryptie niet te ondermijnen, aangezien dit een ernstige bedreiging voor privacy en security in het Verenigd Koninkrijk vormt. Aanleiding voor de brief is de Online Safety Bill waarmee de Britse regering regels aan online platforms kan opleggen hoe ze met content moeten omgaan. Ook worden socialmediabedrijven verplicht om de verspreiding van "haatberichten" door anonieme gebruikers aan te pakken.

Het wetsvoorstel kan online 'tussenpartijen' verplichten om bepaalde 'erkende technologie' te gebruiken voor het op grote schaal scannen en surveilleren van de chatberichten van alle burgers. Volgens experts zal het scannen van alle berichten voor gigantische security- en privacyrisico's voor de gehele samenleving zorgen. "Het ondermijnen van end-to-end encryptie maakt Britse bedrijven en individuen minder veilig op het internet, waaronder de groepen die het wetsvoorstel wil beschermen", aldus de brief.

Ook zal een dergelijke scanverplichting een backdoor introduceren tot de vertrouwelijke en private informatie van burgers. De brief vraagt de Britse premier dan ook om ervoor te zorgen dat de Online Safety Bill end-to-end encryptie niet ondermijnt. Onder andere de Electronic Frontier Foundation, Internet Society, MEGA, The Tor Project en pgp-uitvinder Phil Zimmermann hebben de brief ondertekend.

Reacties (6)
26-11-2022, 12:11 door Anoniem
Dit zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn voor iedereen op de planeet.
Maar bij overheden is niets vanzelfsprekend.
27-11-2022, 10:20 door Anoniem
Ook worden socialmediabedrijven verplicht om de verspreiding van "haatberichten" door anonieme gebruikers aan te pakken.
Als je aan het discusiëren bent, ben je het vaak niet met elkaar eens en beledigt de één de ander wel's ; is dit haat, Nehh
Intonatie word met woorden niet meegegeven, argument kan nogal direct/bot overkomen ; is dit haat, Nehh
Wat zijn precies 'haatbereichten' en als je het niet anoniem doet mag het dan wel ?

... verplichten om bepaalde 'erkende technologie' te gebruiken voor het op grote schaal scannen en surveilleren van de chatberichten van alle burgers.
Ohhhh, wat gezelli op de glijbaan: "het hellende vlak" , al glijdend op weg naar China...
Jihaaaa, China here weeeeee commmmmme...., oef we sjeesen er voorbij...., Wie-o-wie hEeFt de glijbaan met boter ingesmeerd?
27-11-2022, 12:56 door Anoniem
Sinds Klaus Schwab China als het voorbeeld genoemd heeft van hoe een maatschappij behoort te werken zullen we daar ook naar toe gaan. Wen er maar vast aan want dat betekend langer en later doorwerken voor het belastingbetalende klootjesvolk. Om te voorkomen dat het volk gaat muiten moeten ze uiteraard geheel gemonitord worden, wat ze zeggen, met wie ze spreken en waar ze hun geld aan uitgeven. Daar is die encryptie natuurlijk wel lastig bij dus moet dat vooral ondermijnd worden. Als er iets gedaan wordt wat buiten de China 2.0 richtlijnen valt dat volgen er straffen, maar omdat te kunnen doen moet er van die beveiliging af gestapt worden of er moeten achterdeuren in aangebracht worden.
Hier hebben jullie toch echt zelf voor gekozen want alles was wappie praat of complot theorieen maar helaas komen al die zogenaamde complot theorieen steeds vaker en sneller uit. En het is niet zo dat ze er niet open over zijn want je kunt op de website van het WEF en de EU gewoon terug vinden welke kant we opgaan.
27-11-2022, 14:28 door Anoniem
Zo fasciliteert men de smart city van de toekomst, een soort van open controle- en surveillance-kamp.

Ziet men dan niet dat het allemaal een onderdeel is van het uiteindelijke plan?
Dat plan bevat weinig goeds coor de gewone burger

Vragen aan dergelijke 'doordrijvers' is weinig zinvol.
Ze kijken hoe ver ze kunnen gaan on steeds op dezelfde flagellantenmanier door te gaan
Twee stappen vooruit en af en toe een klein schuifeltje terug, als het niet anders kan.
27-11-2022, 22:27 door Anoniem
Nu even niet om er een mening over te geven. Ook niet waarom privacy enkel voor hen met blauw bloed weggelegd zou moeten zijn.

Het is enkel voor het interessant. Hoe we nu pas, na 500 jaar, en eigenlijk met vals spelen (want uiteindelijk was het ons toch wel gelukt hoor!) een brief van Karel de Vijfde kunnen meelezen. Zo briljant geschreven. Verschillende codes voor de klinkers gebruiken, omdat je naar dat patroon als eerste op zoek gaat (Turing deed dat ook, later!). Tekens ertussen die helemaal niks betekenden. Ook zo briljant. Niet enkel werken met letters maar ook met symbolen voor begrippen. Zoals de Egyptenaren al deden. Adembenemend knap. Die geheime brief van Kareltje. Waarbij je dan ook nog moet weten dat die man diverse genetische inteelt gebreken had en de zoon was van een moeder die helemaal gek geworden was. En opgesloten moest worden. Het is een leuk stukkie. Voor wie in deze tijd denkt superslim te zijn. Met een pentium 2 en een relationele database. Maar dat dus nog even buiten dat ik er zelf helemaal geen mening over wou hebben. De URL dan maar.

https://www.bbc.com/news/world-europe-63757443

Dat het u zo uitgeluld moge maken als ik nu.

Maar ook dat de idioterie dat je met wetten vertrouwelijkheid, privacy, geheimhouding, discretie kan wegreguleren. De hoogmoed alleen al. Een ouwe lul uit de middeleeuwen was dat allemaal al te slim af. Misschien niet al te politiek correct en beleefd gezegd. Maar dat is wel waar het op staat.
29-11-2022, 06:29 door Anoniem
Die de huidige Karel de Grote prijs krijgen zijn minder slim en ook niet zo geliefd vaak in hun land van herkomst als Donald Tusk bijvoorbeeld met z'n "Danke Deutschland'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.