image

AIVD publiceert weer jaarlijkse kerstpuzzel en juniorpuzzel

dinsdag 13 december 2022, 14:28 door Redactie, 2 reacties

Inlichtingendienst AIVD heeft traditiegetrouw ook dit jaar weer een kerstpuzzel en juniorpuzzel gepubliceerd. De kerstpuzzel wordt sinds 2011 op de website van de AIVD geplaatst, maar binnen de inlichtingendienst is de "breinkraker" al veel langer een traditie. Met de kerstpuzzel wil de AIVD naar eigen zeggen "creativiteit en systematisch en logisch nadenken" bij jong en oud stimuleren.

Zowel de kerstpuzzel als juniorpuzzel zijn gemaakt door medewerkers van de dienst met kennis van informatiebeveiliging en het versleutelen van staatsgeheimen. De AIVD juniorkerstpuzzel is speciaal bedoeld voor puzzelaars tot en met vijftien jaar oud. "De puzzelmakers willen jongeren op een leuke manier kennis laten maken met cryptografie en deze creatieve manier van denken", aldus de inlichtingendienst. Ingevulde oplossingen van beide puzzels kunnen tot en met 17 januari 2023 worden opgestuurd naar de AIVD.

Image

Reacties (2)
13-12-2022, 19:48 door Anoniem
Nog een sleepnetje erbij.
14-12-2022, 08:18 door Anoniem
Door Anoniem: Nog een sleepnetje erbij.

Bedankt voor je inhoudelijke reactie. Het draagt echt iets bij aan het artikel. Zou je er de volgende keer alleen wel even een bronvermelding bij willen doen als je dit soort beschuldigingen maakt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.