image

Frankrijk gaat ziekenhuizen tegen ransomware-aanvallen beschermen

dinsdag 27 december 2022, 13:50 door Redactie, 6 reacties

De Franse overheid gaat maatregelen nemen om ziekenhuizen tegen ransomware-aanvallen te beschermen. Aanleiding zijn recente ransomware-aanvallen op twee Franse ziekenhuizen waardoor het "witte plan" voor ernstige noodsituaties werd ingeschakeld en sommige patiënten in kritieke toestand moesten worden overgebracht naar andere ziekenhuizen. Ook werd besloten om operaties te annuleren.

Vorig jaar registreerde de Franse overheid duizend ransomware-aanvallen op het eigen grondgebied. Na de aanval op een Frans ziekenhuis afgelopen zomer werd een extra 20 miljoen euro vrijgemaakt om de digitale beveiliging van gezondheidsinstanties te versterken. Om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen en andere zorginstellingen beter zijn beschermd heeft de Franse overheid vorige week een nieuw programma gelanceerd.

Het plan is dat alle belangrijke zorginstellingen volgend jaar mei nieuwe oefeningen hebben uitgevoerd om zich op cyberaanvallen voor te bereiden. Daarnaast wordt er in het eerste kwartaal van volgend jaar een nieuw actieplan met best practices opgesteld waarin staat wat ziekenhuizen kunnen doen als zich een cyberincident voordoet. Daarnaast moet dit plan ervoor zorgen dat zorginstanties eenvoudiger de beschikking over middelen krijgen.

Reacties (6)
27-12-2022, 14:00 door Anoniem
Gaan ze - heel modern - over op papier? :)
27-12-2022, 14:05 door Anoniem
....werd een extra 20 miljoen euro vrijgemaakt om de digitale beveiliging van gezondheidsinstanties te versterken.
En dan lees je dit:
Het plan is dat alle belangrijke zorginstellingen volgend jaar mei nieuwe oefeningen hebben uitgevoerd om zich op cyberaanvallen voor te bereiden.
Begrijp ik goed dat je daarvoor 20 miljoen voor nodig hebt? Of heb ik iets gemist?
27-12-2022, 14:47 door Xavier Ohole
Door Anoniem: Gaan ze - heel modern - over op papier? :)

Nee, op Linux.
27-12-2022, 20:00 door Anoniem
20 miljoen stelt niet zo heel veel voor als het over alle gezondheid instanties gaat in Frankrijk..?
27-12-2022, 21:43 door Anoniem
Door Xavier Ohole:
Door Anoniem: Gaan ze - heel modern - over op papier? :)

Nee, op Linux.
doe er dan maar een paar nullen bij.
01-01-2023, 10:49 door Anoniem
let op de analoge mens moet en zal zich weer moeten conformeren aan de digitale chaos die ze zichzelf gecreëerd heeft. "de oplossing is training". als je dat hoort weet je eigenlijk al dat je met een failliet zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.