image

Rechtspraak laat curatoren digitaal informatie met rechtbank uitwisselen

maandag 2 januari 2023, 16:06 door Redactie, 4 reacties

Professionele en particuliere curatoren kunnen voortaan digitaal informatie met de rechtbank uitwisselen. Volgens de Rechtspraak is dit de volgende stap in de digitalisering van de dienstverlening. Particulieren curatoren regelen geld- en persoonlijke zaken voor een familielid, vriend of kennis, terwijl een professionele curator dit voor een cliënt doet. Curatoren leggen hierover verantwoording af aan de toezichthoudende rechtbank en moeten soms de rechter toestemming vragen voor beslissingen.

Particuliere curatoren kunnen voortaan via DigiD op het webportaal Mijn Bewind inloggen en zo dossiers van betrokkenen invullen en verslagen en machtigingsverzoeken indienen. Ook heeft men inzicht in de status van ingediende documenten en automatisch bericht van de rechtbank bij vragen of wijziging in het dossier. Professionele curatoren krijgen toegang via een systeemkoppeling van hun softwareleverancier. De Rechtspraak wil steeds meer juridische procedures digitaal toegankelijk maken.

Reacties (4)
02-01-2023, 16:20 door _R0N_
Stoppen ze eindelijk eens met de fax?
02-01-2023, 16:50 door Anoniem
Dat het zo lang heeft moeten duren had er mee te maken dat in de wet stond dat faxen een communicatie mogelijkheid is. Dus ze hebben dit al die jaren nog in de lucht moeten houden. Om dit te wijzigen hadden ze al langere tijd verzoeken ingediend maar die werden genegeerd waarop ze naar de Raad waren gestapt ergens eind 2021 en nu dus de wet uiteindelijk wel aangepast is.
02-01-2023, 17:06 door Anoniem
What could possibly go wrong?
02-01-2023, 21:32 door Anoniem
Door Anoniem: What could possibly go wrong?

Dat de ontvanger iets anders te lezen krijgt dan de schrijver geschreven heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.