image

Amerikaans schooldistrict annuleert alle lessen wegens cyberaanval

dinsdag 10 januari 2023, 14:07 door Redactie, 2 reacties

Het grootste schooldistrict van de Amerikaanse staat Iowa heeft alle lessen wegens een cyberaanval moeten annuleren. Het Des Moines Independent Community School District biedt onderwijs aan dertigduizend leerlingen, verdeeld over meer dan zestig scholen. Bijna vijfduizend leerkrachten zijn werkzaam in het schooldistrict. Dat ontdekte maandagochtend dat het doelwit van een cyberaanval was geworden.

Daarop werd besloten de internet- en netwerkdiensten van het schooldistrict offline te halen. Aangezien veel van de lessen in de klassen en het beheer van het schooldistrict hiervan afhankelijk zijn is besloten het gehele district vandaag te sluiten, zo laat de onderwijsorganisatie via Twitter en Facebook weten. Om wat voor aanval het precies gaat en hoe die kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt.

Image

Reacties (2)
10-01-2023, 14:39 door Anoniem
Help er wordt aan mijn deur gerammeld. Ik neem geen enkel risico, heb iedereen maar vast naar huis gestuurd!
10-01-2023, 20:35 door Anoniem
Slim. Nu weten de kids dat als ze een dagje vrij willen hebben of er een examen aankomt waar ze niet voor geleerd hebben, ze gewoon een ddosje kunnen regelen. Management gooit namelijk direct de boel op slot. Ben zelf leerkracht geweest, no way dat er in NL een hele schoolgemeenschap op slot ging omdat er geen toegang zou zijn tot Internet. Dan werden de boeken en werkbladen uit de kast gehaald. Slecht geregeld dit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.